Vydavateľstvá 7 Plus a Trend Holding končia

Vydavateľstvá 7 Plus a Trend Holding končia Foto: Omédiách.com

Dve z najstarších a najväčších vydavateľstiev na Slovensku onedlho končia. Ich médiá budú mať jediného vydavateľa - mediálny dom Penty.

 

 

V septembri minulého roka investičná skupina Penta získala kontrolu nad vydavateľstvami prostredníctvom holandskej spoločnosti V 3 Media Holdings. Tá uzatvorila akvizíciu vydavateľstva 7 Plus, vrátane internetovej spoločnosti Centrum Holdings, a akvizíciu vydavateľstva TREND Holding.

1. augusta vydavateľstvá aj ich dcérske spoločnosti zaniknú. Ich činnosti ako aj zamestnanci prejdú pod mediálny dom Penty - News and Media Holding, pre Omédiách.com to potvrdil šéf Media and News Holdingu Peter Mertus. „Očakáva sa, že 1. augusta bude termín, keď budeme môcť všetky organizačné jednotky vložiť do News and Media holdingu a následne pôvodne zrušiť," povedal pre Omédiách.com Mertus.

Pôvodné vydavateľstvá aj ich dcérske spoločnosti sa zrušia. Napríklad spoločnosť Trend Representative, ktorá zabezpečovala obchod vydavateľstva Trend.  „Zaniknú všetky organizácie ako také. Zlúčia sa a budú tvoriť News and Media Holding a ľudia z jednotlivých spoločností budú zamestnancami News and Media holdingu," povedal Mertus.

Zlučovanie sa nedotkne vydavateľstva Petit Press, kde má Penta 45 percent akcií prostredníctvom spoločnosti NAMAV.

Odporúčame aj: Penta pokračuje v nákupe médií

Vydavateľstva končia, jednotlivé médiá (Trend, Plus 1 deň, Plus 7 dní...) ostávajú. Ale budú mať spoločné riadenie pod značkou Media and News Holding na čele s Petrom Mertusomm, bývalým generálnym riaditeľom vydavateľstva Ringier Axel Springer SR. Všetky pozície nového vedenia sú už obsadené, okrem pozície pre obsah.

Riaditeľ pre distribúciu - Igor Račický (prišiel z Ringieru)

Riaditeľ pre výrobu – Igor Marton (z Ringieru)

Riaditeľka pre obchod - Mirjana Hron-Sikimič (7 PLus)

Riaditeľ pre marketing – Jindřich Staněk (z Azetu)

Personálny riaditeľ – Peter Rolný (pôvodne Petit Press)

Finančný riaditeľ - Marián Koreň (bývalý finančným riaditeľom v ProCare)

Riaditeľ pre digitál – Martin Marek (Burda Media)


Jediným titulom, ktorý bol po akvizícii Pentou zrušený, je časopis Zázračný svet.

Vydavateľstvo Trend Holding vydáva týždenník Trend a dvojtýždenník Profit. Prevádzkuje portál Trend.sk a niekoľko špecializovaných webov:Trendreality.sk, eProfit.sk, Trendreštaurácie.sk, Mediálne.sk a iné. Zakladateľmi sú Oliver Brunovský, Elena Klimešová, Juraj Kopřiva, Tatiana Repková a Ľubomír Hrušovský. Prvé číslo Trendu vyšlo v roku 1991, vydavateľstvo Trend Holding vzniklo v roku 1997. Z pôvodných zakladateľov a majiteľov ostáva v médiu Oliver Brunovský, ktorý je aktuálne šéfredaktorom Trendu.

Spoločnosť 7 Plus vznikla v roku 1990. Okrem denníka Plus 1 deň a týždenníka Plus 7 dní vydáva napríklad časopisy: Báječná žena, Emma, Šarm, Brejk, Zdravie, Dobré jedlo, Záhradkár, Pekné bývanie. Od roku 2013 je súčasťou spoločnosti aj Centrum Holdings, prevádzkovateľ online portálov Centrum.sk a Atlas.sk, kam patrí napríklad aktuálne.sk.

 

Sledujte nás na Facebooku. Neújdu vám dôležité informácie zo zákulisia médií:

 

Vydavateľstvo Trend Holding vydáva týždenník TREND a dvojtýždenník Profit. Prevádzkuje portál TREND.sk a neioľko špecializovaných webovTRENDreality.sk, eProfit.sk, TRENDreštaurácie.skMyslímEkonomicky.sk, Mediálne.sk a iné. Zakladateľmi boli slovenskí novinári Oliver Brunovský, Elena Klimešová, Juraj Kopřiva, Tatiana Repková a novinový grafik Ľubomír Hrušovský. Prvé číslo Trendu vyšlo v roku 1991, vydavateľstvo Trend Holding vzniklo v roku 1997.

Spoločnosť 7Plus vznikla v roku 1990. Okrem denníka Plus 1 deň a týždenníka Plus 7 dní vydáva napríklad časopisy: Báječná žena, Emma, Šarm, Brejk, Zdravie, Dobré jedlo, Záhradkár, Pekné bývanie. Od roku 2013 je súčasťou spoločnosti aj Centrum Holdings, a. s., prevádzkovateľ online portálov Centrum.sk a Atlas.sk.