Print this page

Riaditeľ žaluje učiteľa za vyjadrenia v médiách Foto: Spájame statočných

Riaditeľ žiada ospravedlnenie vo viacerých printových aj internetových médiách a v dvoch televíziách.

 

 

Riaditeľ Obchodnej akadémie na Polárnej v Košiciach Peter Ivan žaluje prepusteného učiteľa Ota Žarnaya. V žalobe na ochranu osobnosti žiada, aby sa mu slovenčinár za svoje výroky v médiách ospravedlnil a zaplatil náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 3-tisíc eur.

Informáciu priniesol denník Košice:dnes, kde pracuje Žarnay ako jazykový redaktor.

Oto Žarnay bol do mája 2013 učiteľom a predsedom Rady školy na Obchodnej akadémii Polárna v Košiciach. Po tom, ako predseda rady školy upozornil, že škola pravidelne posielala externým právnikom tisíce eur, prišiel o miesto.

Kontrola potvrdila neefektívne nakladanie školy s finančnými prostriedkami. Žarnay – dostal výpoveď z organizačných dôvodov, čo dal Žarnay n súd.

Bývalý učiteľ minulý rok získal ocenenie Biela Vrana, ktorú za spoločensky prínosný odvážny čin udeľujú Aliancia Fair-play a VIA IURIS.

Ivan v žalobe žiada, aby sa mu Žarnay ospravedlnil vo viacerých printových a internetových médiách a takisto v dvoch televíziách. Vraj svojimi vyhláseniami vytváral o riaditeľovi obraz, že neoprávnene odčerpával finančné prostriedky z rozpočtu školy a porušoval finančnú disciplínu, píše košic:dnes,. Stanovisko riaditeľa nepriniesli, lebo je na dovolenke.