Nadácia Penty podporila Reportér Magazín aj slovenskú pobočku IPI

Nadácia Penty podporila Reportér Magazín aj slovenskú pobočku IPI

Finančná skupina Penta minulý rok získala kontrolu nad viacerými médiami, dnes ich riadi cez spoločnosť News and Media Holding.

 


Ďalšie novinárske projekty podporila cez Nadáciu Penta.

Podľa výročnej správy za rok 2014 Nadácia Penty podporila aj projekt českých investigatívnych novinárov Reportér Magazín. Pre český Nadační fond pro podporu a rozvoj nezávislé žurnalistiky, ktorý zháňa prostriedky pre Reportér Magazín, šlo z Nadácie Penty 11 176 eur.
Reportér Magazín založili českí novinári na čele s bývalým šéfredaktorom denníku MF DNES Robertom Čásenským, ktorí odišli na protest, keď ich vydavateľstvo kúpila spoločnosť Andreja Babiša.

Ako to bolo v minulosti: Nadácia Penty financovala nielen .týždeň ale aj Trend

Nadácia minulý rok podporila aj projekt Slovak Press Photo. Penta je generálny partner súťaže, čo organizátori uvádzajú aj na svojej stránke.

Menšiu sumu 2 500 eur poskytla nadácia aj pre Slovenský výbor Medzinárodného tlačového inštitútu (IPI). O podporu požiadal predseda Správnej rady výboru Pavol Múdry, prostriedky šli na diskusiu Sloboda médií po 25 rokoch. Na pozvánke je zmienka, že diskusiu, ktorú organizovala IPI v spolupráci s Inštitútom pre verejné otázky, podporili aj rôzne ambasády. Zmienka, že na projekt ši aj prostriedky z Nadácie Penty, tam nie je.

Viac: Na debatu o slobode médií išli peniaze z Nadácie Penty

 

Nadácia Penta fungovala v roku 2014 už dvanásty rok. Zastrešuje humanitné a dobročinné aktivity investičnej skupiny Penta.