Paškovi sa nepáčia články, ktoré o ňom píše Sme a Korzár, podáva trestné oznámenie

Paškovi sa nepáčia články, ktoré o ňom píše Sme a Korzár, podáva trestné oznámenie

"Podpredseda strany SMER – sociálna demokracia Pavol Paška dnes v súvislosti so sériou štvavých, zavádzajúcich a klamlivých článkov v denníkoch SME a Košický Korzár a v ich elektronických podobách, podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Zároveň podnikne všetky právne kroky na ochranu svojej osobnosti a dotknutých členov svojej rodiny," napísalo dnes vo vyhlásení tlačové oddelenie Smeru.

Denník Sme a Košický Korzár priniesol v poslednom období sériu článkov o Pavlovi Paškovi, jeho rodine a prepojení na biznis v zdravotníctve.

„Sú ako novodobá šľachta. Berú sa medzi sebou aj obchodujú spolu. Spájajú ich pokrvné zväzky aj veľké peniaze. Ovládajú biznis, majú politickú moc aj orgány na jej kontrolu. Je to v skratke príbeh zdravotníckej chobotnice pod taktovkou Smeru," píše Sme v analytickom článku s názvom: Chobotnica v slovenskom zdravotníctve ctí rodinu a veľké peniaze. Súčasťou článku je aj infografika prepojení medzi Paškom, jeho rodinou a zdravotníckym biznisom.

Denník Sme a Korzár odmietajú obvinenia Smeru a nemienia pri Paškovi ani po trestnom oznámení poľaviť.

„Verejnosť má právo vedieť, ako funguje pozadie zdravotníctva. SME preto toto právo verejnosti bude naďalej napĺňať a bez ohľadu na trestné oznámenie, bude ďalej písať články, ktoré odkrývajú netransparentné väzby v zdravotníctve a poukazujú na súčasný stav na ktorý doplácajú pacienti," reagovala pre Omédiách.com šéfredaktorka denníka Sme Beáta Balogová.

„Denník Korzár nikdy neviedol a ani viesť nebude štvavú kampaň proti nikomu," odkazuje Paškovi šéfredaktor Košického Korzára Peter Bercik. Podľa neho denník Korzár sa len snaží kontrolovať spôsob, akým sa rozdeľujú verejné financie a poukazuje na rôzne väzby v slovenskom zdravotníctve a nemôže za to, ak sa v tých väzbách vyskytujú rodinní príslušníci alebo priatelia pána Pašku.

"Denník Korzár nemá vedomosť o "štvavých, zavádzajúcich a klamlivých" článkoch, to musí pán Paška konkretizovať, ktoré údaje sú nepresné. Ak niektoré sú, vždy ich opravíme, respektíve uvedieme na pravú mieru. Doteraz však pán Paška ani raz nežiadal redakciu o opravu uverejnených údajov a napriek poskytnutému priestoru odmietal s denníkom Korzár komunikovať," dodáva šéfredaktor Korzára.