Fico naťahoval Nový Čas a potom ho odmietol

Fico naťahoval Nový Čas a potom ho odmietol Reprofoto Nový Čas

Zoznam médií, ktorým premiér odmieta odpovedať, lebo nepíšu podľa jeho predstáv, sa rozširuje.

 

 

Podobne ako iné médiá, aj denník Nový Čas pred voľbami prináša rozhovory s lídrami politických strán, ktoré kandidujú vo voľbách. Priestor poskytol aj premiérovi Robertovi Ficovi zo Smeru-SD. Dnes mal pre Fica vyčlenenú v novinách dvojstranu. „Ani za dva týždne však nedokázal Novému Času poskytnúť rozhovor a do poslednej možnej chvíle naťahoval čas. Napokon zo strany odpovedali, že rozhovor jednoducho nebude," píše Nový Čas.

Odporúčame aj: Vláda porušuje základné právo na slobodu prejavu

Fico neposkytol denníku rozhovor, lebo sa mu nepáči, ako o ňom píše. „Denník Nový Čas pred voľbami otvorene vstúpil do antikampane proti strane SMER-SD a v rozpore so žurnalistickou etikou sa preukázateľne priklonil k niektorým opozičným stranám. Neodprezentoval pozitívne témy, s ktorými prišla vláda, a naopak, tendenčným spôsobom spracoval všetky tie, ktorým musela čeliť," cituje Nový Čas stanovisko od Úradu vlády.

„Nový Čas si za všetkým, čo o politike Smeru aj iných strán vypublikoval, stopercentne stojí. ," reagoval Nový čas, ktorý na dvojstrane okrem vysvetlenia zverejnil aj otázky, ktoré by od denníka premiér dostal. ""Samozrejme, aj s podpásovkou, ktorú dostal každý šéf strany," píše denník.

Odporúčame aj: Idú voľby. Fico chce od televízie väčší priestor aj náklonnosť

Premiér si už dlhodobo vyberá médiá, ktorým odpovedá a ktorým nie. Rozhovor neposkytol napríklad denníku Sme ani Denníku N.

V RTVS, kde má výrazne väčší priestor, ako iní politickí predstavitelia, sa dožadoval väčšej náklonnosti.