Šéf Trumpovej kampane bol obvinený z napadnutia novinárky

Polícia na Floride zadržala manažéra prezidentskej kampane republikána Donalda Trumpa a obvinila ho z napadnutia reportérky Michelle Fieldsovej.

Novinárka podľa agentúry AP tvrdí, že šéf Trumpového volebného štábu Corey Lewandowski jej počas pokusu osloviť Trumpa agresívnym stlačením ruky spôsobil modriny. Lewandowského čaká súd.

 "Pán Lewandowski je v zmysle tejto obžaloby absolútne nevinný," uviedol Trump vo vyhlásení. "Vyhlási, že sa cíti nevinný a na svoj súd sa teší. Je rozhodne presvedčený, že bude zbavený viny," dodal Trump.

Odporúčame aj: Prezidentská kampaň v USA sa zvrhla, Obama je zdesený

Incident sa odohral 8. marca na mítingu Trumpa. Fieldsová, ktorá vtedy pracovala pre konzervatívnych spravodajský portál Breitbart, následne na Twitteri zverejnila fotografiu svojej ruky s modrinami. Urobila tak potom, čo Trump označil jej obvinenia za výmysel.

Odporúčame aj: Tajná služba v USA má problém, kvôli útoku na novinára

Udalosť čiastočne zaznamenala stanica NBC News. Na zázname je vidieť, ako sa Fieldsová snaží dostať k Trumpovi a položiť mu otázku, jej pokus ale náhle končí. Z videa však nie je zrejmé, či je to kvôli zákroku Lewandowského, ako novinárka tvrdí.

Konflikt s Fieldsovou nie je jediný, do ktorého sa Lewandowski dostal. Pri inom marcovom Trumpovom mítingu vyviedol za golier istého protestujúceho, všetko vtedy zachytili kamery.