Trumpov manažér nebude stíhaný za napadnutie novinárky

Nie je to prvý problóm člena volebného tímu amerického prezidentského kandidáta.

 Manažér prezidentskej kampane republikána Donalda Trumpa Corey Lewandowski nebude súdne stíhaný za údajné napadnutie reportérky Michelle Fieldsovej. V noci na dnes o tom s odvolaním sa na svoje zdroje informoval denník Politico s tým, že to prokuratúra to ešte dnes oficiálne oznámi.

Novinárka šéfa Trumpovho volebného štábu obvinila, že jej počas pokusu osloviť realitného magnáta agresívnym stlačením ruky spôsobil modriny. Trump už skôr označil obvinenia Fieldsovej za vymyslené a za Lewandowského sa postavil.

Odporúčame aj: Prezidentská kampaň v USA sa zvrhla, Obama je zdesený

Incident sa odohral 8. marca na Trumpovom mítingu. Fieldsová, ktorá vtedy pracovala pre konzervatívnych spravodajský portál Breitbart, následne na Twitteri zverejnila fotografiu svojej ruky s modrinami. Urobila tak potom, čo Trump označil jej obvinenia za výmysel.

Odporúčame aj: Tajná služba v USA má problém, kvôli útoku na novinára

Udalosť čiastočne zaznamenala stanica NBC News. Na zázname je vidieť, ako sa Fieldsová snaží dostať k Trumpovi a položiť mu otázku, jej pokus ale náhle končí. Z videa však nie je zrejmé, či je to kvôli zákroku Lewandowského, ako novinárka tvrdí.

Konflikt s Fieldsovou nie je jediný, do ktorého sa Lewandowski dostal. Pri inom marcovom mítingu vyviedol za golier istého protestujúceho, všetko vtedy zachytili kamery.