Šéfredaktorka bratislavského Večerníka: Máme aj ľudí z niekdajšieho Večerníka

Šéfredaktorka bratislavského Večerníka: Máme aj ľudí z niekdajšieho Večerníka Foto: Archív M.K.

Martina Krajčírová je šéfredaktorkou nového bratislavského Večerníka. Prišla zo Slovenky, kde bola redaktorkou, napríklad jeden z posledných článkov je: Sexi a šarmantné nie sú len dvadsiatky, písala o vzťahoch či osobnom bankrote. V minulosti pracovala pre viaceré médiá, napríklad pre televíziu Markíza, Českú televíziu aj pre taliansky časopis Profili dell'Est.

 

 

Kto tvorí okrem vás vedenie novín?
Zástupkyňa šéfredaktorky je Silvia Vnenková, ktorá ešte ako Pacherová robila dlhé roky v „starom" Večerníku – redaktorku, vedúcu oddelenia a vedúcu redaktorku, dnes by sme to nazvali editorku. Aj po odchode z Večerníka sa venovala prevažne regionálnej problematike – robila napr. v Petržalských novinách a naposledy na oddelení regiónov v denníku Plus JEDEN DEŇ.

Koľko ľudí ma redakcia?
Osem redaktorov, jeden fotograf + stáli externí spolupracovníci na odbornú tematiku.

Odporúčame aj: Bratislava bude mať onedlho Večerník

Môžete aspoň niektorých z nich menovať, odkiaľ prichádzajú?
Redaktori majú skúsenosti s regionálnym spravodajstvom a publicistikou v rôznych médiách. Napríklad: Lucia Špaňúrová, Diana Pallaghy, Matúš Német – mladí redaktori, ktorí robili pre regionálne spravodajstvá v printoch. Lenka Bartošíková bude mať na starosti on-line Večerník. A Miro Košírer - je večernikárskou aj bratislavskou fotoreportérskou legendou, bol symbolom Večerníka, kedysi jazdil na bicykli teraz jazdí na mopede, ako jediný z Večerníkarov všetkých čias získal ocenenie primátora sošku rytiera Rolanda.

Archív M.K.

Bude nový Večerník nadväzovať na niekdajší bratislavsky Večerník?
Jednoznačne. Aj preto sme zachovali niektoré grafické a obsahové prvky, ktoré boli charakteristické pre „starý" Večerník. Kontinuita bude zachovaná aj vďaka niektorým ľuďom, ktorí vo Večerníku voľakedy pracovali. Aby sme oslovili aj mladú generáciu, členmi redakčného tímu sú tiež mladí redaktori. Práve pre spomínanú mladšiu generáciu bude určite zaujímavá on-line verzia Večerníka.

Bude aj rubrika Prípad na stredu, ktorá bola v starom Večerníku?

Áno, bude aj Prípad na stredu.

Kto ju bude písať?

To je prekvapenie.

Budete spolupracovať s nejakým médiom?
Áno. Budeme pripravovať pravidelnú reláciu v jednom z rádií s akcentom na Bratislavu.