Pravda ako prvý spravodajský web na platforme Windows 8

Pravda spustila mobilné aplikácie pre Windows 8, iPhone, iPad a Android.

Pri príležitosti sprístupnenia svojho obsahu pre všetky digitálne platformy vytvorila Pravda na svojom portáli novú stránku aplikacie.pravda.sk, kde možno nájsť a stiahnuť všetky aplikácie na jednom mieste.

Aplikácia Pravda pre Windows 8 je dostupná pre tablety a notebooky s najnovším systémom Windows 8. Je vytvorená v metro dizajne a prispôsobuje sa veľkosti displeja. Umožňuje pohodlné čítanie obsahu, text článkov sa zobrazuje po stĺpcoch, čím sa približuje ku klasickému papierovému formátu.
Aplikácia pre iPad a iPhone je dostupná od verzie 3GS až po najnovší iPhone 5 ako aj mp3 prehrávače iPod od 3 generácie.
Androidová aplikácia je dostupná pre všetky zariadenia s OS Android od verzie 2.1 a umožňuje, rovnako ako aplikácia pre iOS, prehľadné listovanie v rubrikách a článkoch pomocou pohybu prsta zľava doprava, resp. opačne. Čitatelia tiež môžu cez špeciálnu funkciu „Reportér" posielať tipy do redakcie.

Spoločnosť P E R E X, a.s. je vydavateľom denníka Pravda a najväčšieho inzertného denníka Avízo. Do portfólia vydavateľstva patria aj internetové portály pravda.sk, avizo.sk, varecha.sk, birdz.sk, mozgovna.sk, pivnicka.sk.