Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci Foto: SND

Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci

01.06.2017 10:51 | Tlačové správy | SND

V Slovenskom národnom divadle má onedlho premiéru nová hra Rodáci. Niektoré reklamné agentúry, ktoré prenajímajú bilbordy, však divadlu tieto plagáty odmietli zverejniť.

Podľa Denníka N sú to spoločnosti Bigmedia, či JCDeaux.

Dôvodom má byť práve postavička hajlujúceho panáčika, či hákový kríž na transparente, ktorý drží mladá dievčina.

„Počas môjho pôsobenia v SND (od roku 2012) ide o prvý prípad zamietnutia distribúcie kampane zo strany majiteľa alebo prevádzkovateľa outdoorových reklamných plôch. Momentálne registrujeme už dve zamietavé stanoviská, jedno nám bolo tlmočené telefonicky, druhé bolo potvrdené e-mailom. Dôvodom je „obsah vizuálu“. V záujme riešenia situácie sme v druhej vlne na vizuál umiestnili oznam o zodpovednosti SND za komunikovaný obsah v znení: Za obsah vizuálu zodpovedá Slovenské národné divadlo. Vizuál reflektuje súčasné dianie v spoločnosti, v žiadnom prípade nepodporuje ani nepropaguje nacizmus, totalitné režimy ani skupiny potláčajúce základné ľudské práva a slobody.
No aj v tomto prípade bolo stanovisko spomínaných spoločností zamietavé. Preto momentálne na outdoorovú distribúciu kampane Rodákov používame výhradne sieť citylightov okolo novej budovy SND, ktorá je v našom vlastníctve. Zároveň hľadáme iné možnosti propagácie...“ povedal Daniel Rabina, riaditeľ Centra marketingu SND.

Česká televízia čelí v súvislosti s hokejom útokom na svoj web

1. Česká televízia čelí v súvislosti s hokejom útokom na svoj web

Web Českej televízie (ČT) sa dnes stal terčom internetových útokov, ktoré obmedzili jeho funkčnosť.

2. Slovenské ministerstvo zahraničných vecí spolu s českým vítajú koniec bojov v Game of Thrones

Ministerstvo zahraničných vecí víta ukončenie dlhoročnej občianskej vojny v Západozemí, oznámilo dnes na oficiálnej stránke na facebooku české ministerstvo zahraničných vecí.

DIGI priniesla finále Game of Thrones do kina

3. DIGI priniesla finále Game of Thrones do kina

Neopakovateľná atmosféra jedinečného zážitku na veľkom plátne. Také bolo finále epického seriálu, ktoré priniesla DIGI SLOVAKIA svojim zákazníkom, partnerom a fanúšikom seriálu.

Nadácia Orange už po desiaty raz ocení prácu neziskových organizácií

4. Nadácia Orange už po desiaty raz ocení prácu neziskových organizácií

Pracujú na lepšom Slovensku, pracujú na krajšom svete okolo nás.

Posledný diel Hry o tróny rozhodne, kto zasadne na Železný trón

5. Posledný diel Hry o tróny rozhodne, kto zasadne na Železný trón

Koniec Hry o tróny, kultového fantasy seriálu z produkcie HBO, nastane už tieto dni. Káblová televízia HBO vysiela poslednú šiestu epizódu záverečnej ôsmej série príbehu súperiacich šľachtických rodov na fiktívnom kontinente Západozemí.

6. Začalo sa s natáčaním druhej minisérie Mária Terézia, s novou hlavnou predstaviteľkou

Druhá miniséria Mária Terézia, ktorá je pokračovaním projektu štyroch verejnoprávnych televízií, má za sebou prvú oficiálnu klapku. Filmový štáb minulý týždeň natáčal v Arcibiskupskom zámku a záhradách v Kroměříži. Na druhej sérii spolupracujú RTVS, Česká televízia, rakúska ORF, Beta Film Mníchov, Maya production Praha a MR Film.

Neviete, koho voliť v eurovoľbách? Vyskúšajte volebnú kalkulačku

7. Neviete, koho voliť v eurovoľbách? Vyskúšajte volebnú kalkulačku

Špeciána volebná kalkulčka vám pomôže, ktorý politický subjekt je nabližšie k vašim názorom a hodnotám.

Der Spiegel tvrdí, že video sa Strachom nezverejnili cielene práve teraz

8. Der Spiegel tvrdí, že video sa Strachom nezverejnili cielene práve teraz

Nemecký časopis Der Spiegel videonahrávku s politikom Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinzom-Christianom Strachom nezverejnil krátko pred voľbami do Európskeho parlamentu zámerne.

Eurovíziu vyhral Holanďan, vystúpila aj Madonna (VIDEO)

9. Eurovíziu vyhral Holanďan, vystúpila aj Madonna (VIDEO)

Víťazom 64. ročníka medzinárodnej speváckej súťaže Eurovízia sa stal holandský spevák Duncan Laurence. Česká indie-popová kapela Lake Malawi skončila so skladbou Friend of a Friend na jedenástom mieste.

Stal sa krajčírom prezidentov a celebrít

10. Stal sa krajčírom prezidentov a celebrít

...a pritom musel prežiť zverstvá nacizmu. Stretol Mengeleho a jeho život visel na vlásku.