Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci Foto: SND

Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci

01.06.2017 10:51 | Tlačové správy | SND

V Slovenskom národnom divadle má onedlho premiéru nová hra Rodáci. Niektoré reklamné agentúry, ktoré prenajímajú bilbordy, však divadlu tieto plagáty odmietli zverejniť.

Podľa Denníka N sú to spoločnosti Bigmedia, či JCDeaux.

Dôvodom má byť práve postavička hajlujúceho panáčika, či hákový kríž na transparente, ktorý drží mladá dievčina.

„Počas môjho pôsobenia v SND (od roku 2012) ide o prvý prípad zamietnutia distribúcie kampane zo strany majiteľa alebo prevádzkovateľa outdoorových reklamných plôch. Momentálne registrujeme už dve zamietavé stanoviská, jedno nám bolo tlmočené telefonicky, druhé bolo potvrdené e-mailom. Dôvodom je „obsah vizuálu“. V záujme riešenia situácie sme v druhej vlne na vizuál umiestnili oznam o zodpovednosti SND za komunikovaný obsah v znení: Za obsah vizuálu zodpovedá Slovenské národné divadlo. Vizuál reflektuje súčasné dianie v spoločnosti, v žiadnom prípade nepodporuje ani nepropaguje nacizmus, totalitné režimy ani skupiny potláčajúce základné ľudské práva a slobody.
No aj v tomto prípade bolo stanovisko spomínaných spoločností zamietavé. Preto momentálne na outdoorovú distribúciu kampane Rodákov používame výhradne sieť citylightov okolo novej budovy SND, ktorá je v našom vlastníctve. Zároveň hľadáme iné možnosti propagácie...“ povedal Daniel Rabina, riaditeľ Centra marketingu SND.

1. Slovensko kleslo na rebríčku slobody tlače. Príčinou sú útoky Fica, vražda novinára aj situácia v RTVS

Svetová novinárska organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) dnes zverejnila pravidelný Index slobody tlače. Slovensko sa na rebríčku opäť prepadlo oproti minulému roku o 8 priečok. Je na 35 mieste.

RTVS v súvislosti s úmrtím televíznej hlásateľky a teatrológa mení program

2. RTVS v súvislosti s úmrtím televíznej hlásateľky a teatrológa mení program

RTVS v súvislosti s úmrtím prvej internej televíznej hlásateľky Blaženy Kočtúchovej a teatrológa Jaroslava Blaha mení program.

Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

3. Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

Slovenská sporiteľňa získala ocenenie Hypotéka roka, ktoré udeľuje týždenník Trend v spolupráci s Fincentrom. V hodnotení odbornej poroty dominovala vo všetkých hodnotených kritériách, spravidla s vysokým odstupom.

DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

4. DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

V sobotu spustila obchodná sieť DM vo vybraných filiálkach testovanie ekologickej služby – plniacich staníc na pracie a čistiace prostriedky.

5. V ČR vlani riešili 11 trestných oznámení súvisiacich s obsahom konšpiračných webov

Na šírení xenofóbie v ČR sa výrazne podieľali konšpiračné weby.

6. Pozrite sa, ako vytvorili falošné video o moslimovi na katedrále pri vzniku požiaru (VIDEO)

Dôvod vzniku požiaru katedrály Notre-Dame v Paríži je stále neznámy. Francúzske úrady vyhlásili, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že išlo o úmysel a podpaľačstvo.

7. Mobil za volantom bez rizika. Aplikácie Android Auto a Apple CarPlay chránia vodičov

Hoci počet tragických dopravných nehôd na Slovensku dlhodobo klesá, vlani na našich cestách napriek tomu zomrelo až 229 osôb. Podľa niektorých odborníkov sú za poklesom týchto čísel modernejšie a bezpečnejšie autá, keďže podobný trend môžeme sledovať v takmer všetkých krajinách Európskej únie.

Požiar katedrály vyvolal záplavu konšpirácií o tom, kto to spôsobil

8. Požiar katedrály vyvolal záplavu konšpirácií o tom, kto to spôsobil

Požiar parížskej katedrály Notre-Dame vyvolal na internete záplavu lživých správ a sprisahaneckých teórií.

Riaditeľ vládnej letky vysvetľuje, aká je pravda o chemtrails (VIDEO)

9. Riaditeľ vládnej letky vysvetľuje, aká je pravda o chemtrails (VIDEO)

Jedným z najobľúbenejších a najprimitívnejších hoaxov, ktoré už roky šíria konšpirátori je hrozba chemtrails – ide o teóriu, že lietadla do ovzdušia rozprašujú rôzne škodlivé baktérie, vírusy a iné látky s cieľom poškodzovať krajinu, civilizáciu.

4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

10. 4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

Rýchle dáta nepoznajú hranice. V čoraz väčšom počte krajín môžu Štvorkári využívať už aj rýchly 4G medzinárodný roaming. Pred letnou sezónou operátor sprístupnil rýchle 4G dáta v roamingu v ďalších 21 krajinách.