Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci Foto: SND

Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci

01.06.2017 10:51 | Tlačové správy | SND

V Slovenskom národnom divadle má onedlho premiéru nová hra Rodáci. Niektoré reklamné agentúry, ktoré prenajímajú bilbordy, však divadlu tieto plagáty odmietli zverejniť.

Podľa Denníka N sú to spoločnosti Bigmedia, či JCDeaux.

Dôvodom má byť práve postavička hajlujúceho panáčika, či hákový kríž na transparente, ktorý drží mladá dievčina.

„Počas môjho pôsobenia v SND (od roku 2012) ide o prvý prípad zamietnutia distribúcie kampane zo strany majiteľa alebo prevádzkovateľa outdoorových reklamných plôch. Momentálne registrujeme už dve zamietavé stanoviská, jedno nám bolo tlmočené telefonicky, druhé bolo potvrdené e-mailom. Dôvodom je „obsah vizuálu“. V záujme riešenia situácie sme v druhej vlne na vizuál umiestnili oznam o zodpovednosti SND za komunikovaný obsah v znení: Za obsah vizuálu zodpovedá Slovenské národné divadlo. Vizuál reflektuje súčasné dianie v spoločnosti, v žiadnom prípade nepodporuje ani nepropaguje nacizmus, totalitné režimy ani skupiny potláčajúce základné ľudské práva a slobody.
No aj v tomto prípade bolo stanovisko spomínaných spoločností zamietavé. Preto momentálne na outdoorovú distribúciu kampane Rodákov používame výhradne sieť citylightov okolo novej budovy SND, ktorá je v našom vlastníctve. Zároveň hľadáme iné možnosti propagácie...“ povedal Daniel Rabina, riaditeľ Centra marketingu SND.

Keď mafia čulo spolupracuje so štátnymi orgánmi...

„Nejaký prokurátor sa s nejakým fízlom a s nejakým sudcom dohodnú, že jej byt proste počká. Teba noviny už raz osrali, a veľmi rýchlo. S tebou nebude žiadna extra námaha, stačí z teba urobiť kokota. A to si na dobrej ceste.“

Angelina Jolie pripravuje v BBC reláciu aj o manipuláciách (VIDEO)

Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorý má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od manipulácií.

Ceny Trilobit sú rozdané, ocenenia získali aj tvorcovia zo Slovenska

Český filmový a televizní svaz FITES udělil Hlavní cenu Trilobit 2020 hercům Jiřímu Schmitzerovi a Ladislavu Mrkvičkovi za jejich role ve filmu Staříci.

Markíza bude mať špeciálne Na telo so Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Televízia Markíza v nedeľu o 13:00 odvysiela v relácii Na telo rozhovor s prezidentkou Zuzanu Čaputovou.

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Časopis Vatikánu: Za poklesom počtu mníšok je aj zneužívanie

Vatikánsky dámsky časopis pripísal dramatický pokles počtu rádových sestier na svete veľmi náročným pracovným podmienkam, sexuálnemu zneužívaniu a zneužívaniu moci zo strany ich nadriadených a duchovných.

Súťaž PROKOP pozná víťazov (FOTO)

Vo štvrtok večer počas slávnostného večera v Bratislave boli vyhlásení víťazi súťaže o najlepší PR projekt za minulý rok PROKOP 2019.

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.