Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci Foto: SND

Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci

01.06.2017 10:51 | Tlačové správy | SND

V Slovenskom národnom divadle má onedlho premiéru nová hra Rodáci. Niektoré reklamné agentúry, ktoré prenajímajú bilbordy, však divadlu tieto plagáty odmietli zverejniť.

Podľa Denníka N sú to spoločnosti Bigmedia, či JCDeaux.

Dôvodom má byť práve postavička hajlujúceho panáčika, či hákový kríž na transparente, ktorý drží mladá dievčina.

„Počas môjho pôsobenia v SND (od roku 2012) ide o prvý prípad zamietnutia distribúcie kampane zo strany majiteľa alebo prevádzkovateľa outdoorových reklamných plôch. Momentálne registrujeme už dve zamietavé stanoviská, jedno nám bolo tlmočené telefonicky, druhé bolo potvrdené e-mailom. Dôvodom je „obsah vizuálu“. V záujme riešenia situácie sme v druhej vlne na vizuál umiestnili oznam o zodpovednosti SND za komunikovaný obsah v znení: Za obsah vizuálu zodpovedá Slovenské národné divadlo. Vizuál reflektuje súčasné dianie v spoločnosti, v žiadnom prípade nepodporuje ani nepropaguje nacizmus, totalitné režimy ani skupiny potláčajúce základné ľudské práva a slobody.
No aj v tomto prípade bolo stanovisko spomínaných spoločností zamietavé. Preto momentálne na outdoorovú distribúciu kampane Rodákov používame výhradne sieť citylightov okolo novej budovy SND, ktorá je v našom vlastníctve. Zároveň hľadáme iné možnosti propagácie...“ povedal Daniel Rabina, riaditeľ Centra marketingu SND.

Operátor upozorňuje na podvodné telefonáty, útočia na city

Mobilný operátor 4ka zachytil včera vôbec najmasívnejší pokus o podvodné volania zo zahraničia.

Slovenské školstvo má množstvo problémov, učiteľom to ale nie je jedno

Prvý ročník projektu Na každej škole záleží ukázal, že školy majú záujem rozvíjať tak schopnosti učiteľov, ako aj svojich žiakov. A to aj napriek podfinancovaniu, či ďalším problémom, ktorým naše školstvo čelí. Komenského inštitút spolu s Poštovou bankou sa preto rozhodli nadviazať na úspech pilotného ročníka a rozbehnúť jeho pokračovanie v Nitrianskom kraji. Následne bude prebiehať aj v ďalších župách.

Zuzana Čaputová bude hosťom špeciálnej relácie Václava Moravca (VIDEO)

Prezidentka Zuzana Čaputová bude hosťom relácie ČT24 Fokus Václava Moravca.

Divadelné Dosky vyhrala inscenácia, ktorá ukazuje, čo môžu spôsobiť konšpiračné teórie (VIDEO)

"Ak chcem nejakým spôsobom podať odhalenie komplotu, nemusím záujemcovi dodať nič originálne, naopak, treba mu ponúknuť len a najmä to, o čom sa už dávno dozvedel, alebo by sa mohol oveľa ľahšie dozvedieť inými cestami. Ľudia veria iba tomu, čo už vedia, a práve v tom spočíva krása Univerzálneho Formy Sprisahania.“

Kofola má zmeny vo vedení marketingu

Skupina Kofola v lete rozšírila svoje portfólio akvizíciou spoločnosti Espresso, ktorú spojila so spoločnosťou LEROS a vytvorila tak nový pilier skupiny. V tejto súvislosti posilňuje tímy.

Víťazi cien DOSKY 2019 sú už známi

Počas slávnostného ceremoniálu sa v nedeľu 10. novembra večer odovzdávali v budove Mestského divadla P.O. Hviezdoslava ceny DOSKY 2019. Ide už o 24. ročník Divadelných ocenení sezóny – DOSKY, ankety divadelných kritikov a teoretikov. V tomto roku opätovne rozhodovali aj diváci svojim hlasovaním o Cene Slovenskej sporiteľne pre Divadlo sezóny 2019.

Ani 30 rokov po revolúcii mnoho Slovákov nerozumie pojmu investovanie

Niektorí ľudia majú nereálne predstavy o tom, koľko môžu zarobiť pri investovaní svojich voľných peňazí. Očakávajú, že za rok sa im zhodnotia v priemere až o 19 percent.

Z vraždy ukrajinského novinára je podozrivý manželský pár

Ukrajinská polícia zadržala manželský pár, ktorý možno figuroval vo vražde novinára Pavla Seremeta pred tromi rokmi.

Boris Farkaš: Do tejto dámy som sa okamžite zamiloval (VIDEO)

Známy herec Boris Farkaš ju miluje. Zamiloval sa do nej okamžite, ako si s ňou ľahol po prvý raz do postele...

O2 predstavila ponuku netradičným livestramom so Studenkovou, Sajfom, Godom a Vecom (VIDEO)

Operátor O2 odštartoval tento týždeň predstavenie svojej novej ponuky netradične, veľkolepým livestreamovaným eventom O2 Smart Talks s názvom Pripravte sa na digitálnu budúcnosť. Event sprevádzala štvorica spíkrov: Sajfa ako zástupca online zábavy a obsahu, bloger a publicista Jakub Goda ako ambasádor významu spravodajského obsahu na internete, raper a hudobník Branči Kováč a herečka Zdena Studenková.