Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci

Viaceré spoločnosti odmietli zverejniť bilbord SND na hru Rodáci Foto: SND

V Slovenskom národnom divadle má onedlho premiéru nová hra Rodáci. Niektoré reklamné agentúry, ktoré prenajímajú bilbordy, však divadlu tieto plagáty odmietli zverejniť.

Podľa Denníka N sú to spoločnosti Bigmedia, či JCDeaux.

Dôvodom má byť práve postavička hajlujúceho panáčika, či hákový kríž na transparente, ktorý drží mladá dievčina.

„Počas môjho pôsobenia v SND (od roku 2012) ide o prvý prípad zamietnutia distribúcie kampane zo strany majiteľa alebo prevádzkovateľa outdoorových reklamných plôch. Momentálne registrujeme už dve zamietavé stanoviská, jedno nám bolo tlmočené telefonicky, druhé bolo potvrdené e-mailom. Dôvodom je „obsah vizuálu“. V záujme riešenia situácie sme v druhej vlne na vizuál umiestnili oznam o zodpovednosti SND za komunikovaný obsah v znení: Za obsah vizuálu zodpovedá Slovenské národné divadlo. Vizuál reflektuje súčasné dianie v spoločnosti, v žiadnom prípade nepodporuje ani nepropaguje nacizmus, totalitné režimy ani skupiny potláčajúce základné ľudské práva a slobody.
No aj v tomto prípade bolo stanovisko spomínaných spoločností zamietavé. Preto momentálne na outdoorovú distribúciu kampane Rodákov používame výhradne sieť citylightov okolo novej budovy SND, ktorá je v našom vlastníctve. Zároveň hľadáme iné možnosti propagácie...“ povedal Daniel Rabina, riaditeľ Centra marketingu SND.