Androidová aplikácia Teraz.sk má už 20 000 stiahnutí

26.03.2013 15:06 | Tlačové správy | TASR

S mobilnou aplikáciou Teraz.sk môžete teraz aj vyhrať víkendový pobyt v GINO PARADISE Bešeňová, alebo dvakrát dve celodenné vstupenky

Spravodajská mobilná aplikácia Teraz.sk pre smartfóny a tablety s operačným systémom Andrid je jednou z najpopulárnejších spravodajských aplikácií na Slovensku. Počas deviatich mesiacov si ju z Google Play stiahlo viac 20 000 užívateľov.
„Spravodajská aplikácia, ktorú sme priniesli, je rýchla, jednoduchá, prehľadná a bezplatná a aj preto ju denne používa viac ako polovica z užívateľov, ktorí si ju nainštalovali, povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník .
Správy z portálu Teraz.sk sú v aplikácií triedené podľa najnovších, najčítanejších, najdôležitejších a podľa sekcií. Čítať sa dajú ako v knihe, jedným potiahnutím prsta. V aplikácií Teraz.sk sa dá tiež nastaviť veľkosť písma a všetky správy sa dajú jedným kliknutím zdieľať na sociálnych sieťach, alebo posielať e-mailom.
Androidová aplikácia Teraz.sk je prvou slovenskou spravodajskou aplikáciou, ktorá sa automaticky prispôsobuje aj tabletom. Kým v mobilných telefónoch klienti listujú medzi zoznamom sekcií, zoznamom správ a jednotlivými správami pohybom prsta zo strany na stranu, v aplikácii Teraz.sk pre tablety majú v ľavej časti obrazovky vysunutý zoznam správ alebo menu kategórií. Čítanie spravodajstva je tak oveľa prehľadnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie.

"Aplikáciu sme nastavili tak, aby automaticky detekovala, v akom zariadení je nainštalovaná a plne sa mu prispôsobila," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Zároveň zdôraznil, že aj touto aplikáciou TASR dokazuje, že okrem kvalitného, rýchleho a transparentného spravodajstva poskytuje verejnosti aj komfort pri jeho čítaní a patrí už nielen medzi obsahových, ale aj technologických lídrov na našom spravodajskom trhu.
Pre majiteľov smartfónov a tabletov s iným operačným systémom má TASR k dispozícií aj mobilnä aplikáciu pre iOS alebo mobilnú verziu stránky dostupnú na m.teraz.sk.

4ka zahusťuje svoju sieť a pridáva nové lokality

Mobilný operátor 4ka pokračuje vo výstavbe vlastnej siete, od začiatku jesene pokryl viacero lokalít, napríklad obce Bystré, Gabčíkovo, Ihľany, Istebné, Lenartovce, Markušovce, Oslany, Rudňany, Svrčinovec či Zborov nad Bystricou. Ich obyvatelia tak môžu využívať už aj modernú LTE sieť operátora.

RTVS odvysiela špeciálne diskusie (VIDEO)

Pád totalitných režimov v bývalých krajinách sovietskeho bloku aj dôvody, ktoré k tomu viedli, rozoberie moderátor Peter Turčík v špeciálnej diskusii Pamäť na hojdačke, ktorú RTVS pripravila k 30. výročiu Nežnej revolúcie.

O2: Slovensko pred rokom 89 je krajina, kam sa nechceme nikdy vrátiť

Spoločnosť O2 si pripomína 30. výročie Nežnej revolúcie a pri tejto príležitosti podporila projekty, ktoré mladým ľuďom približujú, prečo sa pred 30 rokmi ľudia postavili za slobodu a demokraciu a prečo sa za tieto hodnoty oplatí bojovať aj dnes.

Biele vrany 2019 pripomínajú dôležitosť a aktuálnosť hodnôt Nežnej revolúcie

Organizátori dnes už po dvanásty raz slávnostne odovzdali ocenenia Biela vrana za občiansku odvahu a obhajobu verejného dobra. V čase 30-teho výročia Nežnej revolúcie nám príbehy ocenených pripomínajú obrovskú hodnotu slobody, ale aj to, aké dôležité je neustále sa o ňu starať. Zároveň upozorňujú na to, že ani 30 rokov po prevrate nežijeme v spoločnosti, kde sú právo a spravodlivosť rovnako dostupné pre všetkých. Ocenenie preto získali štyria laureáti, ktorí tieto odkazy stelesňujú.

Vznikol portál Defence News. Šéfuje mu novinár, ktorý musel odísť kvôli článku o Paškovi

Dnes 17. novembra, symbolicky na 30. výročie od Nežnej revolúcie, odštartoval nový portál s názvom Defence News.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.