Androidová aplikácia Teraz.sk má už 20 000 stiahnutí

26.03.2013 15:06 | Tlačové správy | TASR

S mobilnou aplikáciou Teraz.sk môžete teraz aj vyhrať víkendový pobyt v GINO PARADISE Bešeňová, alebo dvakrát dve celodenné vstupenky

Spravodajská mobilná aplikácia Teraz.sk pre smartfóny a tablety s operačným systémom Andrid je jednou z najpopulárnejších spravodajských aplikácií na Slovensku. Počas deviatich mesiacov si ju z Google Play stiahlo viac 20 000 užívateľov.
„Spravodajská aplikácia, ktorú sme priniesli, je rýchla, jednoduchá, prehľadná a bezplatná a aj preto ju denne používa viac ako polovica z užívateľov, ktorí si ju nainštalovali, povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník .
Správy z portálu Teraz.sk sú v aplikácií triedené podľa najnovších, najčítanejších, najdôležitejších a podľa sekcií. Čítať sa dajú ako v knihe, jedným potiahnutím prsta. V aplikácií Teraz.sk sa dá tiež nastaviť veľkosť písma a všetky správy sa dajú jedným kliknutím zdieľať na sociálnych sieťach, alebo posielať e-mailom.
Androidová aplikácia Teraz.sk je prvou slovenskou spravodajskou aplikáciou, ktorá sa automaticky prispôsobuje aj tabletom. Kým v mobilných telefónoch klienti listujú medzi zoznamom sekcií, zoznamom správ a jednotlivými správami pohybom prsta zo strany na stranu, v aplikácii Teraz.sk pre tablety majú v ľavej časti obrazovky vysunutý zoznam správ alebo menu kategórií. Čítanie spravodajstva je tak oveľa prehľadnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie.

"Aplikáciu sme nastavili tak, aby automaticky detekovala, v akom zariadení je nainštalovaná a plne sa mu prispôsobila," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Zároveň zdôraznil, že aj touto aplikáciou TASR dokazuje, že okrem kvalitného, rýchleho a transparentného spravodajstva poskytuje verejnosti aj komfort pri jeho čítaní a patrí už nielen medzi obsahových, ale aj technologických lídrov na našom spravodajskom trhu.
Pre majiteľov smartfónov a tabletov s iným operačným systémom má TASR k dispozícií aj mobilnä aplikáciu pre iOS alebo mobilnú verziu stránky dostupnú na m.teraz.sk.

Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO)

Video z bezpečnostnej kamery zachytilo moment výbuchu 12-poschodovej bytovky v piatok o 12:13.

4ka podporí zbierku na pomoc obetiam výbuchu v Prešove. Znásobí dary o polovicu

Mobilný operátor 4ka sa rozhodol podporiť výzvu na pomoc obetiam výbuchu plynu v Prešove, pri ktorom zahynulo sedem ľudí a množstvo ďalších ostalo bez strechy nad hlavou. Sumu, ktorá sa vyzbiera cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk znásobí.

Tragédia v Prešove: Polícia na facebooku oznámila ďalších 6 obetí, neskôr to zmenila (FOTO)

Polícia v sobotu ráno oznámila, že v 12-poschodovom bytovom dome, ktorý v piatok zasiahol výbuch plynu, našli ďalšie obete.

Ako na online platby: pozrite si tipy a triky od 4ky

Digitálnym platbám sa dnes už nedá nijako vyhnúť. Online platíme letenky na letnú dovolenku, mesiace zábavy so službami Netflix a Spotify alebo darčeky pod stromček.

Pozor na falošné zbierky pre pomoc obetiam, oficiálne číslo účtu je toto

Mesto Prešov a Polícia SR upozorňujú na falošné zbierky pre pomoc obetiam tragédie.

RTVS chystá mimoriadne správy (VIDEO)

V súvislosti s tragédiou v Prešove, keď pri výbuchu plynu zachvátil 12-poschodový panelák požiar, pripravuje RTVS na sobotu mimoriadne správy.

Žiadna úcta: Pluska zverejnila skok zúfalého muža z horiacej bytovky ako exkluzívne video

Novinári sa pri svojej práci dostanú k rôznym materiálom, špeciálne pri tragédiách. Nie všetko je však možné zverejniť.

V poslednej tohtoročnej relácii Na telo sľubuje Markíza exkluzívnych hostí (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela posledné tohtoročné vydanie politickej diskusnej relácie Na telo v nedeľu 8. decembra.

Polícia obvinila Roberta Fica (VIDEO)

Vyšetrovateľ obvinil predsedu Smeru v súvislosti s videom, v ktorom Robert Fico obhajoval Milana Mazureka z Kotlebovej ĽSNS.

Prokurátor prikázal vyšetrovateľom NAKA zaoberať sa videom Roberta Fica (VIDEO)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prikázal vyšetrovateľovi NAKA znovu sa zaoberať videom Roberta Fica.