Androidová aplikácia Teraz.sk má už 20 000 stiahnutí

26.03.2013 15:06 | Tlačové správy | TASR

S mobilnou aplikáciou Teraz.sk môžete teraz aj vyhrať víkendový pobyt v GINO PARADISE Bešeňová, alebo dvakrát dve celodenné vstupenky

Spravodajská mobilná aplikácia Teraz.sk pre smartfóny a tablety s operačným systémom Andrid je jednou z najpopulárnejších spravodajských aplikácií na Slovensku. Počas deviatich mesiacov si ju z Google Play stiahlo viac 20 000 užívateľov.
„Spravodajská aplikácia, ktorú sme priniesli, je rýchla, jednoduchá, prehľadná a bezplatná a aj preto ju denne používa viac ako polovica z užívateľov, ktorí si ju nainštalovali, povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník .
Správy z portálu Teraz.sk sú v aplikácií triedené podľa najnovších, najčítanejších, najdôležitejších a podľa sekcií. Čítať sa dajú ako v knihe, jedným potiahnutím prsta. V aplikácií Teraz.sk sa dá tiež nastaviť veľkosť písma a všetky správy sa dajú jedným kliknutím zdieľať na sociálnych sieťach, alebo posielať e-mailom.
Androidová aplikácia Teraz.sk je prvou slovenskou spravodajskou aplikáciou, ktorá sa automaticky prispôsobuje aj tabletom. Kým v mobilných telefónoch klienti listujú medzi zoznamom sekcií, zoznamom správ a jednotlivými správami pohybom prsta zo strany na stranu, v aplikácii Teraz.sk pre tablety majú v ľavej časti obrazovky vysunutý zoznam správ alebo menu kategórií. Čítanie spravodajstva je tak oveľa prehľadnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie.

"Aplikáciu sme nastavili tak, aby automaticky detekovala, v akom zariadení je nainštalovaná a plne sa mu prispôsobila," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Zároveň zdôraznil, že aj touto aplikáciou TASR dokazuje, že okrem kvalitného, rýchleho a transparentného spravodajstva poskytuje verejnosti aj komfort pri jeho čítaní a patrí už nielen medzi obsahových, ale aj technologických lídrov na našom spravodajskom trhu.
Pre majiteľov smartfónov a tabletov s iným operačným systémom má TASR k dispozícií aj mobilnä aplikáciu pre iOS alebo mobilnú verziu stránky dostupnú na m.teraz.sk.

BBC prepustí 450 ľudí z britských televíznych kanálov a rádií

Britská vysielacia spoločnosť BBC prepustí 450 ľudí z regionálnych televíznych kanálov, rozhlasových staníc i z radov tých, ktorí vytvárajú spravodajský obsah na internete.

Kampaň Nebuď pirát so Sajfom od O2 získala ocenenie v celosvetovej PR súťaži (VIDEO)

Na celosvetovej súťaži PR projektov SABRE Awards získala spoločnosť O2 Slovakia ocenenie v kategórii Telekomunikácie za kampaň Nebuď pirát, v rámci ktorej operátor poukazuje na nebezpečenstvo používania mobilných telefónov za volantom a mladých vodičov zároveň motivuje k ich zodpovednému využívaniu.

Súd začal riešiť požiadavku Agrofertu na ospravedlnenie od Českej televízie

Soud se dnes začal zabývat žalobou, kterou se koncern Agrofert domáhá omluvy od České televize (ČT). Koncern tvrdí, že ČT poškodila jeho pověst, když ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Televize to odmítá. Trvá na tom, že reportáže byly pravdivé a vyvážené a že nebyly objektivně způsobilé k tomu, aby pověst Agrofertu poškodily.

Vo vedení VÚB banky majú posilu

Vrchný riaditeľ Antonio Bergalio, ktorý bol zodpovedný za úsek Financie, plánovanie a kontroling, sa po 6 rokoch vo VÚB banke, stane novým CFO v chorvátskej banke PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Do ČR sa vracajú zahraniční filmári, tých amerických pozýva aj minister

Do Česka se ve velké míře vracejí zahraniční filmové štáby.

Súd vyniesol rozsudok smrti nad novinárom kvôli protestom

V Iráne odsúdili na trest smrti novinára obvineného z podielu na rozpútanie protestov v roku 2017.

Záchrana pre všetky ženy vylúčené zo spoločnosti

Príbeh o žene, ktorá vyhorela. Sebavedomá, svedomitá perfekcionistka, ktorá vie, čo chce dosiahnuť v živote a za svoje úsilie aj niečo očakáva. Jedného dňa však vyhorí a upadne do hlbokej depresie.

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie aj predsedu

Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) od 8. júna 2020 pracuje v novom zložení, jej dvoch nových členov vymenovala ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Novým vedúcim Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku je bývalý novinár

Od 1.júla má Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku nového vedúceho. Stal sa ním dlhoročný zamestnanec EP a bývalý novinár Robert Sermek.

Spoločnosť Xerox má nového šéfa pre Slovensko a ČR

Spoločnosť Xerox menovala nového generálneho riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko. Od 1. júla je ním Peter Halmo, ktorý predtým pôsobil na pozícii riaditeľa slovenského pobočky a priameho predaja v Českej republike a na Slovensku.