Rádio Slovensko posilní Zelenú vlnu v čase dopravnej špičky

26.03.2013 16:09 | Tlačové správy | RTVS

Rádio Slovensko bude počas očakávanej dopravnej špičky pred veľkonočnými prázdninami ešte intenzívnejšie informovať vodičov v dopravnom spravodajstve Zelenej vlny. V stredu 27. marca v čase od 14.00 do 18.00 hod preto Rádio Slovensko posilní dopravné správy v prúdovom vysielaní mimoriadnymi vstupmi.

Keďže vo štvrtok 28. marca sa začínajú školské prázdniny, už v stredu popoludní očakávame zvýšenú intenzitu v cestnej premávke podobne ako pred Vianocami alebo Sviatkom všetkých svätých. Veľkonočné sviatky sú mimoriadne náročným obdobím pre dopravu najmä v smere z Bratislavy a zo západu na stredné a východné Slovensko. Dopravné spravodajstvo Zelenej vlny vysielame nepretržite 24 hodín denne.

„Dopravné spravodajstvo RTVS Zelená vlna v rámci skvalitňovania svojich výstupov a informácií pre motoristov neustále hľadá nové možnosti a rozširuje svoje zdroje dopravných dát. Zelená vlna preto otestuje spoluprácu so systémom Waze, povedal riaditeľ informačných programových služieb Vincent Štofaník

„Spolupráca Waze so Zelenou vlnou je prínosom pre obe strany. Poslucháči získajú aktuálne informácie nielen o problémoch na cestách, ale aj tip na vhodnú obchádzku. A používatelia navigácie Waze sa prostredníctvom vysielania Rádia Slovensko dozvedia detaily, ktoré si počas šoférovania nemôžu prečítať," povedal Tomáš Gurský, dobrovoľný Waze koordinátor pre SR.

Viac o systéme WAZE
Waze je bezplatná GPS navigácia pre mobilné telefóny, ktorá ponúka podrobné dopravné informácie. Hlásenia o kolónach, hliadkach, nehodách a iných nebezpečenstvách tvoria priamo používatelia. Okrem možnosti nahlasovania udalostí sú automaticky získavané údaje o priemerných rýchlostiach na jednotlivých úsekoch, vďaka čomu dokáže Waze v prípade vážnejšieho problému presmerovať vodičov na alternatívnu rýchlejšiu trasu. Waze na Slovensku aktívne používa už viac ako 10 000 vodičov, preto má systém vždy čerstvé informácie o problémoch na cestách.

České médiá sú pod tlakom, uvádza Európska novinárska federácia

Česká média jsou pod tlakem veřejnosti a politiků, část mediálního trhu navíc stále nepřímo ovládá premiér Andrej Babiš, uvádí zpráva Evropské novinářské federace (EJF), na kterou upozornil zpravodajský server iRozhlas.

Kvôli škandalóznej stopke odvolali šéfa bulharského rádia

Odvolanie generálneho riaditeľa bulharského verejnoprávneho rozhlasu BNR Svetoslava Kostova dnes schválila bulharská Rada pre elektronické médiá (SEM).

Dano Dangl o novej Mall.tv: Vyrábame necenzurovaný obsah, nepozeráme sa na to, či sa niekto urazí (VIDEO)

Už mesiac na Slovensku vysiela nová internetová televízna platforma Mall.tv. Má veľké ambície, chce "dobyť slovenský trh".

Markíza kvôli násiliu nečakane vylúčila z Farmy jedného súťažiaceho (VIDEO)

Televízia Markíza dnes oznámila, že z reality šou Farma vylúčila jedného zo súťažiacich - Mateja Jurkoviča.

Marocký kráľ omilostil novinárku odsúdenú za interrupciu

Marocký kráľ včera omilostil novinárku Hadžáru Rajsúníovú, ktorá bola minulý mesiac odsúdená k ročnému väzenia za nemanželský sex a interrupciu spolu so svojím snúbencom, lekárom a dvoma jeho kolegami.

Kontroverznej piesni Elánu dali viaceré rádiá stopku, čo hovorí na kritiku skupina Elán? (VIDEO)

Najnovší počin skupiny Elán videoklip Bulvárne krysy vyvolal nielen medzi novinármi ale aj mnohými fanúšikmi skupiny pobúrenie a kritiku.

SWAN posilňuje postavenie v regiónoch, majetkovo vstupuje do dvojice telekomov

Telekomunikačný operátor SWAN posilňuje svoju pozíciu na slovenskom trhu. Akvizíciou lučeneckých spoločností SBD Lučenec – stredisko Satelit a Kabel Telekom napĺňa SWAN aj naďalej svoju víziu vyzývateľa trojice nadnárodných telekomov, ktoré pôsobia na našom trhu. Zákazníkom prinesie majetkový vstup nielen modernizáciu infraštruktúry, ale aj nové produkty a služby.

Do niektorých redakcií prišla 39-hodinová nahrávka Gorily, zverejnená je aj na webe

V utorok večer dostalo niekoľko redakcií mailom link, na ktorom je 39 hodinová nahrávka súboru v mp3 formáte s názvom Gorila.

Zákazníci DSL internetu v Orangei budú surfovať rýchlejšie a bez dátových obmedzení. Zrýchli aj optika. Všetko za nezmenenú cenu

Od 16. októbra 2019 Orange zvyšuje rýchlosti pevného DSL internetu a optického internetu Partner a ruší pri nich dátové obmedzenia. O ďalších 100 Mbit/s vzrastie aj maximálna rýchlosť pri najvyššom variante optického internetu Home Fiber. To všetko bez akejkoľvek zmeny v cenách.

Zoznam novinárov, ktorých lustrovali a sledovali, zostavil Kočner s Petrom Tóthom

„Lustrovanie 29 novinárov a ich 140 príbuzných vrátane zavraždeného Jána Kuciaka v policajných databázach nariadil aj zabezpečil Marian Kočner a sprostredkoval ho podnikateľ s väzbami na Smer Norbert Bödör. Vypovedal o tom bývalý šéf kontrarozviedky SIS a Kočnerov priateľ a spolupracovník Peter Tóth v prípade vyšetrovania lustrácií aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.“