Rádio Slovensko posilní Zelenú vlnu v čase dopravnej špičky

26.03.2013 16:09 | Tlačové správy | RTVS

Rádio Slovensko bude počas očakávanej dopravnej špičky pred veľkonočnými prázdninami ešte intenzívnejšie informovať vodičov v dopravnom spravodajstve Zelenej vlny. V stredu 27. marca v čase od 14.00 do 18.00 hod preto Rádio Slovensko posilní dopravné správy v prúdovom vysielaní mimoriadnymi vstupmi.

Keďže vo štvrtok 28. marca sa začínajú školské prázdniny, už v stredu popoludní očakávame zvýšenú intenzitu v cestnej premávke podobne ako pred Vianocami alebo Sviatkom všetkých svätých. Veľkonočné sviatky sú mimoriadne náročným obdobím pre dopravu najmä v smere z Bratislavy a zo západu na stredné a východné Slovensko. Dopravné spravodajstvo Zelenej vlny vysielame nepretržite 24 hodín denne.

„Dopravné spravodajstvo RTVS Zelená vlna v rámci skvalitňovania svojich výstupov a informácií pre motoristov neustále hľadá nové možnosti a rozširuje svoje zdroje dopravných dát. Zelená vlna preto otestuje spoluprácu so systémom Waze, povedal riaditeľ informačných programových služieb Vincent Štofaník

„Spolupráca Waze so Zelenou vlnou je prínosom pre obe strany. Poslucháči získajú aktuálne informácie nielen o problémoch na cestách, ale aj tip na vhodnú obchádzku. A používatelia navigácie Waze sa prostredníctvom vysielania Rádia Slovensko dozvedia detaily, ktoré si počas šoférovania nemôžu prečítať," povedal Tomáš Gurský, dobrovoľný Waze koordinátor pre SR.

Viac o systéme WAZE
Waze je bezplatná GPS navigácia pre mobilné telefóny, ktorá ponúka podrobné dopravné informácie. Hlásenia o kolónach, hliadkach, nehodách a iných nebezpečenstvách tvoria priamo používatelia. Okrem možnosti nahlasovania udalostí sú automaticky získavané údaje o priemerných rýchlostiach na jednotlivých úsekoch, vďaka čomu dokáže Waze v prípade vážnejšieho problému presmerovať vodičov na alternatívnu rýchlejšiu trasu. Waze na Slovensku aktívne používa už viac ako 10 000 vodičov, preto má systém vždy čerstvé informácie o problémoch na cestách.

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

1. Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

2. Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

Na Malte sa pre vraždu novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej postavia pred súd traja muži.

3. V Moskve prepustili štyroch policajtov kvôli zadržaniu investigatívneho novinára

Štyria policajti z Moskvy boli prepustení v súvislosti s júnovým zadržaním investigatívneho novinára Ivana Golunova.

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

4. Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.

Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

5. Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

Nielen na Slovensku ale aj v ČR sa v týchto dňoch objavila nezvyčajná bilbordová kampaň, ktorá ukazuje fotky mŕtvych vtákov.

6. Výzva politikom a političkám: Nezneužívajte tému LGBT v predvolebných kampaniach

Festival Dúhový PRIDE vyvrcholí 20. júla 2019 sprievodom na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V tejto súvislosti organizátori festivalu vyzývajú slovenských politikov a političky, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach, hľadali riešenia problémov, ktoré ľudí naozaj trápia a prijali konečne legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny.

7. Falošný profil láka od dievčat nahé fotky, film ukazuje ako predátor loví deti na sociálnej sieti (VIDEO)

Ako získať kompromitujúci materiál od neplnoletých osôb, je jednou z tém filmu s názvom Kto je ďalší?, ktorý ide do kín. Film je nakrútený podľa skutočných príbehov zo Slovenska, Kanady a Ruska. Ako námet slúžila aj reálna instagramová stránka, ktorá dodnes funguje.

Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

8. Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

Neznámy útočník v sobotu na sídlo ukrajinskej spravodajskej televízie 112 vypálil strelu z granátometu, nikto zranený nebol, budova ale bola poškodená. Prípad úrady vyšetrujú ako teroristický akt, napísala agentúra AP.

České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

9. České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

Vydavatelství Vltava Labe Media loni prohloubilo ztrátu z 18 milionů na 83,6 milionu korun. Tržby vydavatele novin Deník klesly zhruba o desetinu na 1,46 miliardy korun. Vyplývá to účetní závěrky společnosti.

DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

10. DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

Spoločnosť DIGI SLOVAKIA si na letné obdobie pripravila zaujímavú ponuku. Výhodné zľavy na prvých 6 mesiacov pre nových zákazníkov, TV + Internet pod jednou strechou, ako aj rozprávková ponuka detských programov pre všetkých.