1. apríla štartuje na Jednotke nová zábavná šou Milujem Slovensko

26.03.2013 19:08 | Tlačové správy | RTVS

RTVS prináša na obrazovky Jednotky novú zábavnú šou Milujem Slovensko. Od 1. apríla do 5. júla čaká na divákov verejnoprávnej televízie 15 častí 80-minútového programu plného zábavy a výnimočnej atmosféry, ktorý ponúkne zaujímavé, ale aj vtipné fakty o našej krajine, ukážky známych televíznych filmov a relácií i najpopulárnejšie slovenské piesne. Budeme spomínať aj na najväčšie športové momenty, preveríme si znalosti našej rodnej reči a zistíme, aký máme prehľad o našich známych rodákoch.

Milujem Slovensko – zábavnú šou, akú Slovensko ešte nezažilo – vysiela Jednotka každý piatok o 20.10, pilotný špeciál štartuje na Veľkonočný pondelok 1. apríla o 20.10.

V novej zábavnej šou RTVS Milujem Slovensko sa prenesieme do našich najkrajších spomienok, pripomenieme si najdôležitejšie historické momenty a oprášime takmer zabudnuté fakty o našej krásnej krajine. Počas večera súťažia proti sebe dva celebritné tímy, ktoré spájajú svoje sily s publikom. Každý tím je
zostavený z troch známych osobností, vždy po jednom vo vekovej kategórii 20+, 30+ a 40+. Každé trojčlenné družstvo bude mať svojho kapitána. Jeden tím povedie obľúbená moderátorka Adela Banášová a druhý herec a moderátor Dano Dangl. Okrem členov v tíme majú obe družstvá k dispozícii aj 60 farebne odlíšených ľudí v publiku. Tímy odpovedajú na otázky o našej krajine – napríklad, aké je naše hlavné mesto alebo aký je najvyšší vrch na Slovensku?

Spojenie známych osobností, povzbudzujúceho publika, krásnej scény, zaujímavých otázok, ale hlavne dobrej zábavy divákovi zaručia večer strávený vo výbornej nálade. Počas 15 častí zábavnej šou Milujem Slovensko sa v súťažných tímoch vystrieda až 90 populárnych osobností. V pilotnej časti 1. apríla to bude táto šestica: Nikol Weiterová, Petra Polnišová, Peter Kočiš, Kristína Farkašová, Milan Kereš a Oto Weiter.

„Zábavná šou Milujem Slovensko má ambíciu osloviť univerzálneho diváka a zároveň spĺňa aj niektoré atribúty typické pre verejnoprávnu televíziu. Netajíme sa tým, že chceme vytvoriť pravidelný cyklus, ktorý by mal u divákov podnietiť vzťah k svojej krajine. Doma som tam, kde je moje srdce a to je na Slovensku," povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

„Tento formát, ktorý sa v origináli volá I love my country (Milujem svoju krajinu), má potenciál nielen, čo sa týka sledovanosti, ale jeho základom sú pozitívne emócie vo vzťahu k svojej krajine. Veríme, že diváci budú pri sledovaní programu cítiť tieto emócie a budú sa baviť od začiatku až do konca," dodal programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.

Režisérom programu je Radoslav Štefanov, podľa ktorého je práve dobrá atmosféra kľúčom k úspechu.

Milujem Slovensko je licencovaný formát prevzatý z holandského originálu „Ik hou van Holland" (v angličtine „I love my country"), ktorý sa s veľkým úspechom vysiela v mnohých krajinách sveta. V Holandsku štartuje v poradí už desiata séria. Program bol vysielaný aj v Dánsku, Srbsku, Taliansku, Číne, Maďarsku, Nemecku, Slovinsku, Česku, Bulharsku, Chorvátsku, Albánsku, Francúzsku, Belgicku, Grécku a ďalších krajinách. V tomto roku ho zaradí do svojho programu aj britská televízia BBC One.

Moderátor
Martin Nikodým - najpopulárnejší kvízový moderátor všetkých čias. Mnohí súťažiaci sa spotili pri jeho ťažkých otázkach v kresle, kde sa bojovalo o milióny. Svoju dobrodružnú cestovateľskú povahu divákom RTVS odkryje Martin ako moderátor tejto relácie. Tímy bude preverovať pozorne a s noblesou tak, ako mu je to vlastné.
Čo miluje Martin Nikodým na Slovensku najviac? „Najradšej na Slovensku mám hory a ľudí v nich. Páči sa mi rozmer Slovenska, keďže som precestoval aj väčšie krajiny. Naše Slovensko je intímna krajina, čo vo mne vyvoláva pocit „nedôležitosti" na planéte - myslím to tak, že si tu môžeme žiť len tak, sami pre seba."

Kapitáni
Adela Banášová - po malej prestávke sa moderátorka s veľkým M vracia opäť na obrazovku verejnoprávnej televízie, kde svoju moderátorskú kariéru odštartovala v speváckej talentovej súťaži. Svoj brilantný dar reči predvedie tentokrát v netradičnej úlohe kapitánky súťažného tímu.
Čo miluje Adela Banášová na Slovensku najviac? „Slovensko pre mňa predstavuje krásnu prírodu, ale aj farebnosť a emócie, ktoré so sebou prinášajú vystúpenia Lúčnice. Výnimočnú symboliku a spätosť s našou krajinou majú hokejisti, ale aj neopakovateľné dialógy Lasicu a Satinského."

Dano Dangl - zabávač, moderátor, no predovšetkým muž s neopakovateľným smiechom bude takisto každý piatok baviť divákov RTVS. Niečo zo svojho humorného talóna isto predvedie ako súper Adely v úlohe vodcu druhého súťažného tímu.
A čo miluje na Slovensku najviac Dano Dangl? „Milujem Slovensko, pretože si kdekoľvek môžem dať vyprážaný syr a dobré víno. Takisto k našej krajine pre mňa neodmysliteľne patria hory a Marián Čekovský."

Nela Pocisková a Filip Tuma v kampani Orange hovoria o svojom súkromí (VIDEO)

1. Nela Pocisková a Filip Tuma v kampani Orange hovoria o svojom súkromí (VIDEO)

Spoločnosť Orange štartuje novú PR kampaň s názvom Rodinné LOVEstories.

Známy prejav Jakeša má už 30 rokov, pozrite si necenzurovaný záznam (VIDEO)

2. Známy prejav Jakeša má už 30 rokov, pozrite si necenzurovaný záznam (VIDEO)

Paní Zagorová je síce „milá holka“, ale už tri roky po sobe berie 600 tisíc... a čo potom „Jandovia a iní“? Od slávneho prejavu Miloša Jakeša, ktorý bol predzvesťou pádu komunismu, uplynulo presne 30 rokov.

3. Aj vás nadchla aplikácia, ktorá vám ukáže, ako budete vyzerať o 30 rokov? Pozor, prináša viaceré riziká

Na sociálnych sieťach pribúdajú v posledných dňoch fotky ľudí, ako môžu vyzerať o 30 rokov, či naopak fotky, ako vyzerajú o niekoľko rokov mladší. Ľudia si ich vytvorili pomocou aplikácie FaceApp, ktorá dokáže pomocou umelej inteligencie zmeniť tvár ľudí podľa rôznych kritérií a aj podľa veku. Odborníci však varujú, aplikácia sa môže dostať k citlivým údajom, s ktorými môže ďalej bez vedomia ich majiteľa nakladať.

Turecký súd zbavil viny novinára a experta Reportérov bez hraníc

4. Turecký súd zbavil viny novinára a experta Reportérov bez hraníc

Istanbulský súd dnes oslobodil novinára a experta medzinárodnej novinárskej organizácie Reportéri bez hraníc (RSF) Erola Önderoglua obžaloby z teroristickej propagandy.

AFP: Pigasse a Křetínský chcú posilniť svoje pozície v Le Monde

5. AFP: Pigasse a Křetínský chcú posilniť svoje pozície v Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse a český miliardář Daniel Křetínský exkluzivně jednají o odkoupení podílů španělské mediální skupiny Prisa ve společnosti Le Monde Libre. Ta kontroluje skupinu Le Monde, jenž vydává stejnojmenný deník.

6. O2 Dobrá vec pozná svojich víťazov O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Poteší až 40 škôl po celom Slovensku

Aktuálny ročník O2 Dobrej veci v boji o O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha už pozná svojich víťazov. Akadémie, ktorých cieľom je budovať kladný vzťah detí k športu a motivovať ich k nemu cez všeobecnú pohybovú prípravu, získalo pre nadchádzajúci školský rok až 40 základných škôl po celom Slovensku.

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

7. Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

8. Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

Na Malte sa pre vraždu novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej postavia pred súd traja muži.

9. V Moskve prepustili štyroch policajtov kvôli zadržaniu investigatívneho novinára

Štyria policajti z Moskvy boli prepustení v súvislosti s júnovým zadržaním investigatívneho novinára Ivana Golunova.

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

10. Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.