Televízne noviny dosiahli najvyšší tohtoročný podiel na trhu

27.03.2013 16:16 | Tlačové správy | Markíza

Podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno si na Markíze aj v utorok udržal status najúspešnejšieho pôvodného seriálu na trhu.

Televízne noviny sa aj v utorok 26. marca 2013 stali najsledovanejším programom dňa s ratingom 15,5 % v strategickej cieľovej skupine 12-54, v rámci ktorej tiež dosiahli najvyšší tohtoročný trhový podiel 46,5 %.

Hlavnú spravodajskú reláciu televízie Markíza si pozrelo celkovo 967-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Obzvlášť zabodovali v cieľovej skupine muži 12-24 (share 55,2 %) a medzi vysokoškolsky vzdelanými divákmi 12-54 (share 52,7 %).

Pozíciu najsledovanejšieho nespravodajského programu dňa, ako aj najúspešnejšieho pôvodného seriálu na trhu opäť obhájilo podvečerné Búrlivé víno.

V cieľovej skupine 12-54 zaznamenal utorkový diel rating 12,5 % a piaty najvyšší tohtoročný trhový podiel 43,1 %. Pozrelo si ho 737-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, konkurenčný denný seriál vysielaný v prime-time výrazne zaostal.

Vinárska romanca si podmanila najmä mladé ženy 12-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 54,1 %.

BBC prepustí 450 ľudí z britských televíznych kanálov a rádií

Britská vysielacia spoločnosť BBC prepustí 450 ľudí z regionálnych televíznych kanálov, rozhlasových staníc i z radov tých, ktorí vytvárajú spravodajský obsah na internete.

Kampaň Nebuď pirát so Sajfom od O2 získala ocenenie v celosvetovej PR súťaži (VIDEO)

Na celosvetovej súťaži PR projektov SABRE Awards získala spoločnosť O2 Slovakia ocenenie v kategórii Telekomunikácie za kampaň Nebuď pirát, v rámci ktorej operátor poukazuje na nebezpečenstvo používania mobilných telefónov za volantom a mladých vodičov zároveň motivuje k ich zodpovednému využívaniu.

Súd začal riešiť požiadavku Agrofertu na ospravedlnenie od Českej televízie

Soud se dnes začal zabývat žalobou, kterou se koncern Agrofert domáhá omluvy od České televize (ČT). Koncern tvrdí, že ČT poškodila jeho pověst, když ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Televize to odmítá. Trvá na tom, že reportáže byly pravdivé a vyvážené a že nebyly objektivně způsobilé k tomu, aby pověst Agrofertu poškodily.

Vo vedení VÚB banky majú posilu

Vrchný riaditeľ Antonio Bergalio, ktorý bol zodpovedný za úsek Financie, plánovanie a kontroling, sa po 6 rokoch vo VÚB banke, stane novým CFO v chorvátskej banke PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Do ČR sa vracajú zahraniční filmári, tých amerických pozýva aj minister

Do Česka se ve velké míře vracejí zahraniční filmové štáby.

Súd vyniesol rozsudok smrti nad novinárom kvôli protestom

V Iráne odsúdili na trest smrti novinára obvineného z podielu na rozpútanie protestov v roku 2017.

Záchrana pre všetky ženy vylúčené zo spoločnosti

Príbeh o žene, ktorá vyhorela. Sebavedomá, svedomitá perfekcionistka, ktorá vie, čo chce dosiahnuť v živote a za svoje úsilie aj niečo očakáva. Jedného dňa však vyhorí a upadne do hlbokej depresie.

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie aj predsedu

Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) od 8. júna 2020 pracuje v novom zložení, jej dvoch nových členov vymenovala ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Novým vedúcim Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku je bývalý novinár

Od 1.júla má Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku nového vedúceho. Stal sa ním dlhoročný zamestnanec EP a bývalý novinár Robert Sermek.

Spoločnosť Xerox má nového šéfa pre Slovensko a ČR

Spoločnosť Xerox menovala nového generálneho riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko. Od 1. júla je ním Peter Halmo, ktorý predtým pôsobil na pozícii riaditeľa slovenského pobočky a priameho predaja v Českej republike a na Slovensku.