Rádio Devín uvedie priamy prenos predstavenia Metropolitnej opery v New Yorku

04.04.2013 00:05 | Tlačové správy | RTVS

Operné vysielanie Rádia Devín je počas roku 2013 výrazne profilované oslavami 200. výročia narodenia Richarda Wagnera. Do tohto dramaturgického konceptu prispeje aj priamy prenos predstavenia hudobnej drámy Zlato Rýna Metropolitnej opery v New Yorku v sobotu 6. apríla o 19-tej hodine.

Zlato Rýna je monumentálnym prológom v rámci tetralógie Prsteň Niebelungov a uvádza poslucháčov do členitého deja základnou zápletkou: sporom o mýtický poklad rieky Rýn a o vládu nad svetom. Tetralógia je dielom naozaj ojedinelým a impozantným. Podľa želania Richarda Wagnera sa mali štyri drámy uvádzať štyri večery za sebou; Zlato Rýna označil ako „predvečer". Predstavenie opery MET je pre slovenského poslucháča zaujímavé aj tým, že v nej účinkuje slovenský tenorista Štefan Margita v úlohe Logeho.
V inscenácii diela v MET budú ďalej účinkovať Mark Delavan, Wendy Bryn Hammer, Stephanie Blythe, Dwayne Croft, Richard Cox, Eric Owens a ďalší. Zbor a orchester MET diriguje jej šéfdirigent - svetoznámy taliansky dirigent Fabio Luisi. Režijne dielo pripravil skúsený Robert Lepage.

Priamym prenosom na Rádiu Devín vás budú v sobotu 6 apríla od 19.00 sprevádzať Igor Javorský a Ján Dúbravský.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

1. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

2. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

3. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

4. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

5. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.

Supertajnú americkú základňu ohrozuje invázia záhadológov z facebooku

6. Supertajnú americkú základňu ohrozuje invázia záhadológov z facebooku

Kalifornský záhadológ vyzval na facebooku spriaznených Američanov, aby sa dostavili k supertajnej nevadskej vojenskej základni Area 51, ktorú podozrieva z ukrývania dôkazov o mimozemských civilizáciách. Informovala o tom agentúra Reuters.

Do Bratislavy zavíta herečka z Harryho Pottera a Game of Thrones (FOTO)

7. Do Bratislavy zavíta herečka z Harryho Pottera a Game of Thrones (FOTO)

Už v septembri príde na Comics salón do Bratislavy Natalia Tena, jedna z herečiek filmovej série o Harrym Potterovi, kde stvárnila postavu Nymphadory Tonks allias Tonksovej.

Redaktorku JOJ prekvapilo, že sa spomína v Kočnerovej Threeme

8. Redaktorku JOJ prekvapilo, že sa spomína v Kočnerovej Threeme

V ďalšej časti komunikácie Mariana Kočnera s Alenou Zsuzsovou, ktorá bola údajne zachytené z aplikácie Threema v jeho telefóne, sa spomína aj televízna redaktorka.

Najkvalitnejší stolný tenis nájdete na Arena Sport

9. Najkvalitnejší stolný tenis nájdete na Arena Sport

Už túto sobotu a nedeľu 24. a 25. augusta 2019 vám televízia Arena Sport prinesie priame prenosy zo svetového turnaja v stolnom tenise 2019 ITTF World Tour, Czech Open.

10. Babiš sa odvolal proti novému rozhodnutiu v kauze stretu záujmov ohľadom ovládania médií

Premiér Andrej Babiš (ANO) se odvolal proti novému rozhodnutí černošického úřadu v kauze jeho možného střetu zájmů.