Seriál Policajti z centra štartuje na Jednotke už tento piatok

04.04.2013 20:13 | Tlačové správy | RTVS

RTVS prináša divákom 14-dielny česko-slovenský kriminálny seriál Policajti z centra, ktorý bude vysielať Jednotka od 5. apríla každý piatok o 21.30 po skončení zábavnej šou Milujem Slovensko. Seriál s prvkami napätia, vzrušenia a kriminálnej zápletky patrí k novinkám jarnej programovej štruktúry RTVS.

Seriál zo súčasnosti sa odohráva prevažne v Prahe a jej blízkom okolí, občas sa jeho protagonisti ocitnú aj na Slovensku. Hlavnými postavami seriálu sú detektívi jedného oddelenia z centra českej metropoly, ktoré sa špecializuje na vraždy a závažnú kriminálnu činnosť. Ich šéfom je skúsený, ale životom už trochu unavený podplukovník Ježek, ktorý občas prižmúri oko nad neštandardnými vyšetrovacími metódami svojich podriadených. V každej časti kriminalisti riešia a uzavrú jeden prípad: útek nebezpečného zločinca, nájomnú vraždu, útek zatknutého podnikateľa, sériové vraždy devianta a nakoniec snahu o krvavú pomstu hlavnému hrdinovi. Zároveň sa v každej časti postupne odhaľujú tajomstvá a otázky, ktoré sú nastolené na samom začiatku seriálu. Definitívny koniec seriálu Policajti z centra sa výrazne líši od iných seriálov: inšpektor Vlček sa stane obeťou pomstychtivého brutálneho zločinca a divák nevie, či prežil alebo nie. Autori nepodávajú rozprávku, kde všetko dobre dopadne, ale príbehy o zlu a krutom svete zločinu, na ktorý v skutočnom svete často doplatia hlavne tí, ktorí proti nemu húževnato bojujú.

V novom výpravnom krimiseriáli s výrazným zastúpením slovenských hercov účinkujú: Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Danica Jurčová, Alois Švehlík, Lucia Hurajová, Jana Janěková, Kristýna Janáčková, Petra Jungmanová, Marek Vašut, Jiří Ployhar, Veronika Petrová, Ján Novotný, Tomáš Hanák, Kamil Švejda, Martin Pošta, Dušan Jamrich, Matej Landl, Marek Igonda a ďalší. Režisérom seriálu Policajti z centra je Tibor Szilvási. Atmosféru celého seriálu umocňuje vynikajúca kamera Jiřího Macháně a Doda Šimončiča, rovnako ako hudba, ktorú skomponoval Pavel Vaculík.

Nela Pocisková a Filip Tuma v kampani Orange hovoria o svojom súkromí (VIDEO)

1. Nela Pocisková a Filip Tuma v kampani Orange hovoria o svojom súkromí (VIDEO)

Spoločnosť Orange štartuje novú PR kampaň s názvom Rodinné LOVEstories.

Známy prejav Jakeša má už 30 rokov, pozrite si necenzurovaný záznam (VIDEO)

2. Známy prejav Jakeša má už 30 rokov, pozrite si necenzurovaný záznam (VIDEO)

Paní Zagorová je síce „milá holka“, ale už tri roky po sobe berie 600 tisíc... a čo potom „Jandovia a iní“? Od slávneho prejavu Miloša Jakeša, ktorý bol predzvesťou pádu komunismu, uplynulo presne 30 rokov.

3. Aj vás nadchla aplikácia, ktorá vám ukáže, ako budete vyzerať o 30 rokov? Pozor, prináša viaceré riziká

Na sociálnych sieťach pribúdajú v posledných dňoch fotky ľudí, ako môžu vyzerať o 30 rokov, či naopak fotky, ako vyzerajú o niekoľko rokov mladší. Ľudia si ich vytvorili pomocou aplikácie FaceApp, ktorá dokáže pomocou umelej inteligencie zmeniť tvár ľudí podľa rôznych kritérií a aj podľa veku. Odborníci však varujú, aplikácia sa môže dostať k citlivým údajom, s ktorými môže ďalej bez vedomia ich majiteľa nakladať.

Turecký súd zbavil viny novinára a experta Reportérov bez hraníc

4. Turecký súd zbavil viny novinára a experta Reportérov bez hraníc

Istanbulský súd dnes oslobodil novinára a experta medzinárodnej novinárskej organizácie Reportéri bez hraníc (RSF) Erola Önderoglua obžaloby z teroristickej propagandy.

AFP: Pigasse a Křetínský chcú posilniť svoje pozície v Le Monde

5. AFP: Pigasse a Křetínský chcú posilniť svoje pozície v Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse a český miliardář Daniel Křetínský exkluzivně jednají o odkoupení podílů španělské mediální skupiny Prisa ve společnosti Le Monde Libre. Ta kontroluje skupinu Le Monde, jenž vydává stejnojmenný deník.

6. O2 Dobrá vec pozná svojich víťazov O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Poteší až 40 škôl po celom Slovensku

Aktuálny ročník O2 Dobrej veci v boji o O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha už pozná svojich víťazov. Akadémie, ktorých cieľom je budovať kladný vzťah detí k športu a motivovať ich k nemu cez všeobecnú pohybovú prípravu, získalo pre nadchádzajúci školský rok až 40 základných škôl po celom Slovensku.

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

7. Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

8. Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

Na Malte sa pre vraždu novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej postavia pred súd traja muži.

9. V Moskve prepustili štyroch policajtov kvôli zadržaniu investigatívneho novinára

Štyria policajti z Moskvy boli prepustení v súvislosti s júnovým zadržaním investigatívneho novinára Ivana Golunova.

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

10. Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.