Najviac divákov si vo štvrtok vybralo Televízne noviny a Búrlivé víno

05.04.2013 12:28 | Tlačové správy | Markíza

Jednotkami na trhu boli aj dramatický seriál Horúca krv a podvečerná kulinárska šou Bez servítky. Skupina Markíza dosiahla v prime-time trhový podiel 36,8 %.

Búrlivé víno nenašlo premožiteľa ani vo štvrtok 4. apríla 2013. Pôvodný rodinný seriál televízie Markíza sa stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách a udržal si tiež pozíciu najúspešnejšieho seriálu na trhu.
Vinárska sága dosiahla v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 12,8 % a trhový podiel 31,3 %. K obrazovkám prilákala 777-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je štvrtý najlepší výsledok od jej štartu 1. januára 2013.

Búrlivé víno si tradične podmanilo najmä mladé ženy 12-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 43,2 %. Jednotkou na trhu bol aj nasledujúci dramatický seriál Horúca krv, ktorý oslovil najmä mladé ženy 12-24 s trhovým podielom 32,0 %.

Celkovo najsledovanejším programom dňa boli vo štvrtok Televízne noviny s ratingom 13,0 % a trhovým podielom 39,9 % v cieľovej skupine 12-54. Pozrelo si ich 821-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Súhrn najdôležitejších udalostí dňa obzvlášť oslovil mladých mužov 15-24 (share 51,9 %), ako aj bonitnú cieľovú skupinu najvyššie vzdelaných divákov a top manažérov 12-54 (share 48,7 %).

Markíza bola trhovým lídrom aj s podvečernou kulinárskou šou Bez servítky, ktorá v cieľovej skupine 12-54 zaznamenala trhový podiel 25,3 %. Gastronomické špeciality, ktorými svojich hereckých kolegov zo seriálu Búrlivé víno pohostila Karin Haydu, zaujali najmä mladé ženy 15-24 (share 36,5 %).

Mužská stanica Dajto vo štvrtok s úspechom odštartovala novinkový sci-fi seriál Votrelci. Prvé dve časti dosiahli v cieľovej skupine 12-54 trhové podiely 3,5 % a 4,2 %. Ešte lepšie sa mu darilo v cieľovej skupine muži 35-54 s podielmi 4,6 % a 5,6 %.

Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto, FOOOR) bola vo štvrtok v cieľovej skupine 12-54 trhovým lídrom celodenne (share 33,3 %) aj v prime-time (share 36,8 %).

PR oddelenie TV Markíza

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

1. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

2. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

3. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

4. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

5. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

6. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

7. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

8. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

9. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

10. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.