Najviac divákov si vo štvrtok vybralo Televízne noviny a Búrlivé víno

05.04.2013 12:28 | Tlačové správy | Markíza

Jednotkami na trhu boli aj dramatický seriál Horúca krv a podvečerná kulinárska šou Bez servítky. Skupina Markíza dosiahla v prime-time trhový podiel 36,8 %.

Búrlivé víno nenašlo premožiteľa ani vo štvrtok 4. apríla 2013. Pôvodný rodinný seriál televízie Markíza sa stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách a udržal si tiež pozíciu najúspešnejšieho seriálu na trhu.
Vinárska sága dosiahla v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 12,8 % a trhový podiel 31,3 %. K obrazovkám prilákala 777-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je štvrtý najlepší výsledok od jej štartu 1. januára 2013.

Búrlivé víno si tradične podmanilo najmä mladé ženy 12-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 43,2 %. Jednotkou na trhu bol aj nasledujúci dramatický seriál Horúca krv, ktorý oslovil najmä mladé ženy 12-24 s trhovým podielom 32,0 %.

Celkovo najsledovanejším programom dňa boli vo štvrtok Televízne noviny s ratingom 13,0 % a trhovým podielom 39,9 % v cieľovej skupine 12-54. Pozrelo si ich 821-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Súhrn najdôležitejších udalostí dňa obzvlášť oslovil mladých mužov 15-24 (share 51,9 %), ako aj bonitnú cieľovú skupinu najvyššie vzdelaných divákov a top manažérov 12-54 (share 48,7 %).

Markíza bola trhovým lídrom aj s podvečernou kulinárskou šou Bez servítky, ktorá v cieľovej skupine 12-54 zaznamenala trhový podiel 25,3 %. Gastronomické špeciality, ktorými svojich hereckých kolegov zo seriálu Búrlivé víno pohostila Karin Haydu, zaujali najmä mladé ženy 15-24 (share 36,5 %).

Mužská stanica Dajto vo štvrtok s úspechom odštartovala novinkový sci-fi seriál Votrelci. Prvé dve časti dosiahli v cieľovej skupine 12-54 trhové podiely 3,5 % a 4,2 %. Ešte lepšie sa mu darilo v cieľovej skupine muži 35-54 s podielmi 4,6 % a 5,6 %.

Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto, FOOOR) bola vo štvrtok v cieľovej skupine 12-54 trhovým lídrom celodenne (share 33,3 %) aj v prime-time (share 36,8 %).

PR oddelenie TV Markíza

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

1. Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

2. Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

Na Malte sa pre vraždu novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej postavia pred súd traja muži.

3. V Moskve prepustili štyroch policajtov kvôli zadržaniu investigatívneho novinára

Štyria policajti z Moskvy boli prepustení v súvislosti s júnovým zadržaním investigatívneho novinára Ivana Golunova.

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

4. Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.

Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

5. Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

Nielen na Slovensku ale aj v ČR sa v týchto dňoch objavila nezvyčajná bilbordová kampaň, ktorá ukazuje fotky mŕtvych vtákov.

6. Výzva politikom a političkám: Nezneužívajte tému LGBT v predvolebných kampaniach

Festival Dúhový PRIDE vyvrcholí 20. júla 2019 sprievodom na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V tejto súvislosti organizátori festivalu vyzývajú slovenských politikov a političky, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach, hľadali riešenia problémov, ktoré ľudí naozaj trápia a prijali konečne legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny.

7. Falošný profil láka od dievčat nahé fotky, film ukazuje ako predátor loví deti na sociálnej sieti (VIDEO)

Ako získať kompromitujúci materiál od neplnoletých osôb, je jednou z tém filmu s názvom Kto je ďalší?, ktorý ide do kín. Film je nakrútený podľa skutočných príbehov zo Slovenska, Kanady a Ruska. Ako námet slúžila aj reálna instagramová stránka, ktorá dodnes funguje.

Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

8. Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

Neznámy útočník v sobotu na sídlo ukrajinskej spravodajskej televízie 112 vypálil strelu z granátometu, nikto zranený nebol, budova ale bola poškodená. Prípad úrady vyšetrujú ako teroristický akt, napísala agentúra AP.

České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

9. České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

Vydavatelství Vltava Labe Media loni prohloubilo ztrátu z 18 milionů na 83,6 milionu korun. Tržby vydavatele novin Deník klesly zhruba o desetinu na 1,46 miliardy korun. Vyplývá to účetní závěrky společnosti.

DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

10. DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

Spoločnosť DIGI SLOVAKIA si na letné obdobie pripravila zaujímavú ponuku. Výhodné zľavy na prvých 6 mesiacov pre nových zákazníkov, TV + Internet pod jednou strechou, ako aj rozprávková ponuka detských programov pre všetkých.