Programová ponuka DVB-T rozšírená o WAU

Spoločnosť Towercom, a.s. prevádzkovateľ digitálneho terestriálneho vysielania na Slovensku, rozšíril programovú ponuku DVB-T o novú televíznu stanicu WAU.

 

 

Mesiac apríl sa nesie v znamení zaujímavých noviniek v terestriálnom digitálnom vysielaní. Od 15. apríla sa rozširuje programová ponuka celoplošných multiplexov DVB-T o novinku na slovenskom trhu - televíznu stanicu pre ženy WAU. Už dnes nájdete v digitálnom multiplexe promo vysielanie televízie WAU.
„Sme radi, že sa nám podarilo zatraktívniť ponuku DVB-T, ktorá ako jediná televízna platforma na Slovensku ponúka bezplatný príjem TV staníc. Toto je len začiatok, diváci sa môžu tešiť na ďalšie novinky" uviedol Ing. Peter Valentovič, zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Towercom, a.s..

Nová televízna stanica je dostupná v 1. celoplošnom multiplexe DVB-T, ktorý bol spustený koncom marca a pokrýva približne 80% slovenských domácností. Obyvateľom prijímajúcim uvedené celoplošné multiplexy je nová televízia k dispozícii prostredníctvom automatického naladenia ich prijímacích zariadení (DVB-T settopboxov), samozrejme bezplatne.
Divákom digitálneho terestriálneho vysielania sa ihneď môže stať každý (vybavený DVB-T prijímačom a je v pokrytí signálu). Jeho veľkou prednosťou, okrem prinášanej kvality, väčšieho počtu TV staníc a doplnkových služieb je, že s ním nie sú spojené žiadne mesačné poplatky, žiadna viazanosť ani žiadny aktivačný poplatok.

V súčasnosti pokračuje ďalšia etapa dokrývania 2. a 3. multiplexu. Siete DVB-T vysielačov sa rozšírili o vykrývače: Holíč, Hriňová, Kapušany, Nálepkovo, Stará Ľubovňa, Torysa, Uhrovec, Veľký Krtíš a Ždiar. Nasledovať budú lokality: Borský Mikuláš, Brezno, Brezová pod Bradlom, Dolný Kubín, Bralova skala (Handlová) a Stropkov. Konkrétne informácie o pokrytí, v ktorej lokalite ktorý multiplex sa zrealizoval, ako aj kanál a polarizácia sú uvedené na www.dvbt.towercom.sk.

„Našou snahou je priniesť, občanom jednoduchý, lacný a kvalitný spôsob príjmu televízneho signálu." dodal Peter Valentovič.