OĽaNO: Obchodní partneri pána Druckera podviedli štát v ďalšej obludnej pozemkovej kauze

 

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič upozornil na ďalšie kšefty s pozemkami, ktoré dosiahli obludné rozmery. Pozemky v blízkosti Špačiniec predal Slovenský pozemkový fond pod vedením súčasnej ministerky Gabriely Matečnej za 0,59 eur za meter štvorcový firmám, ktoré ich následne ponúkali za 25 eur za meter štvorcový. Škoda pre štát pri taktomto obchode predstavuje viac ako sedem miliónov eur.

„Skutočným dôvodom Druckerovho odchodu je to, že vie, že keby sa ľudia ďalej vŕtali v jeho kauze, vyplávali by na povrch ďalšie obludné skutočnosti,“ uviedol Matovič s tým, že mu už od začiatku bolo podozrivé, že Peter Marhula sa vzdal lukratívnych pozemkov v Trnave len za 0,85 eur za meter štvorcový v prospech Druckerovcov. „V Špačinciach, o pár parciel ďalej za pozemkami, na ktorých Druckerovci zarobili 313-tisíc eur, sa nachádzajú dve obrovské parcely, ktoré ešte pred dva a pol rokmi patrili štátu. Keď hľadáme odpoveď na to, za čo mohol byť vďačný pán Marhula, keďže tak lacno predal Druckerovcom pozemok v Trnave, odpoveď sa nachádza len pár parciel vedľa. Spolu tridsať-hektárový pozemok. V tomto prípade však podvodný scenár, ktorý táto pozemková mafia uplatňuje na SPF je iný,“ pokračoval Matovič.

Podľa predsedu obyčajných je jeden pozemok napísaný na firmu Lago Investment, ktorej majiteľom je Dvorecký, známi z firmy Rempo. Za druhým je Marhula s firmou NowNotLater. „Obe firmy predkladajú podvodnú zmluvu, podvodný podnikateľský úmysel, že na tomto pozemku budú prevádzkovať ovocný sad. V skutočnosti za dva a pol roka tam nie je žiadny sad, nie je tam vysadený jeden jediný strom. Matečná predala v našom mene tieto pozemky, ktoré do budúcna budú jednoznačne zastavanou plochou, za 59 centov za meter štvorcový,“ upozornil Matovič s tým, že vedľajšie pozemky predal Drucker podľa vlastných slov za 35 eur za meter štvorcový.

„Podvodným sposobom ľudia blízki Druckerovi, Počiatkovi a Kaliňákovi dajú papier, že chcú byť zrazu poľnohospodári a chcú prevádzkovať sady. Matečná im predá 300-tisíc metrov štvorcových za 59 centov. Oni žiadne sady nevysadia a po desiatich rokoch, kedy uplynie predkúpne právo, z 59 centov zrazu majú 50-eurové stavebné pozemky. To je to isté, akoby ste vložili do banky tisíc eur, a za desať rokov Vám z banky vyplatia 90 eur,“ vyjadril sa Igor Matovič, ktorý sa na základe plomby, ktorá sa nachádza na listoch vlastníctva obáva, že v dnešných dňoch sa realizuje prevod týchto podvodne získaných pozemkov na ďalšie firmy. „Vyzývam Slovenský pozemkový fond a ministerku Matečnú, aby v žiadnom prípade takýto prevod pozemkov neumožnila a konečne stála na strane záujmov štátu, a nie na strane pozemkovej mafie,“ dodal Igor Matovič.