SuperStar ide do finále. Toto sú finalisti SuperStar 2018

SuperStar ide do finále. Toto sú finalisti SuperStar 2018

Semifinálové súboje sú ukončené, po pätici chlapcov Markíza predstavila aj päťku dievčat, ktoré sa môžu pochváliť, že postúpili do finále SuperStar 2018.

Tými šťastnými sú Tereza Anna Mašková, ktorá si vyspievala najviac diváckych hlasov a porota ďalej posunula Elišku Ruskovú, Adélu Kvitovú, Karmen Pál-Baláž a Anetu Horňákovú.

A toto sú chlapci, ktorí postúpili do finale: Jakub Pružinský, Bryan Gandola, Dominik Gerda, Richard Chovan, Petr Borkovec.

Jakub Pružinský

Foto: TV Markíza

Študent Jakub má 19 rokov a pochádza z Považskej Bystrice. Je to obrovský trémista, čo sa prejavilo už na prvom kastingu. Napriek tomu hrá v školskom divadle, kde je to s trémou o poznanie lepšie a chcel by pracovať v rádiu.

Jakub je vegetarián, vie variť a jeho domácim miláčikom je africký slimák menom Rúfus. Momentálne sa už niekoľko mesiacov učí hrať na gitaru.

Petr Borkovec

Foto: TV Markíza

Petr Borkovec má 18 rokov a pochádza z Jablunkova. Je adoptovaný, identitu svojej biologickej matky pozná, ale nestretáva sa s ňou. O otcovi nevie nič. Vyrastal v pestúnskej rodine spolu s piatimi sestrami a šiestimi bratmi. Jeho adoptívny otec zomrel a Petr je zo súrodencov najstarší, takže sa musí starať o veci okolo domu. Bežne kŕmi dobytok, kydá hnoj či seká drevo.

Venuje sa športu a hrá na gitaru a bicie. Škola mu veľmi nejde, za svoju silnú stránku považuje to, že aj na tom zlom vie nájsť niečo dobré.

Bryan Gandola

 Foto: TV Markíza

Bryan Gandola pochádza z Filipín, kde vyrastal vo veľkej rodine - má 4 sestry a 5 bratov. Jeho otec zomrel, keď mal Bryan 14 rokov. Živil sa spievaním vo filipínskom bare, kde spoznal svoju súčasnú priateľku, Češku Veroniku, ktorá tam bola s rodinou na dovolenke. Zamilovali sa do seba a Bryan sa kvôli nej presťahoval do Prahy.

Bryan komunikuje hlavne v angličtine a česky veľmi dobre nevie, ale učí sa. Hrá na bubny, basgitaru a niektoré dychové nástroje. Je športovo nadaný, vie variť a venuje aj kúzlam a mágii. Okrem toho ho charakterizuje dobrá nálada a pozitívny prístup k životu.

Dominik Gerda

Foto: TV Markíza

Dominik má 24 rokov a pochádza z Prešova. Živí sa ako obchodný zástupca cez telefón. V minulosti si vyskúšal aj život v írskom Dubline. Pôvodne je vyučený kaderník, ale nikdy sa tým neživil.

Vystupovanie pred ľuďmi miluje už od malička, napriek tomu najrdašej chodí do lesa, kde si utriedi myšlienky a píše texty. Dominik si skladá a mixuje vlastné piesne, vie hrať na gitaru a ukulele a má slabú pamäť, preto občas máva "okno".

 

Richard Chovan

Foto: TV Markíza

Richard Chovan je pôvodne kuchár, no úspešne sa živí ako zvukár a osvetľovač. Má 27 rokov, pochádza z Bratislavy. Má priateľku Lauru, s ktorou spolu hrajú v kapele Horeheigh. Napriek veľkému talentu má Rišo malé sebavedomie a príliš si neverí.

Tento spevák sa už SuperStar zúčastnil v roku 2009. Zaujímavosťou je, že spolu s ním bol vtedy v súťaži aj Ben Cristovao. Tento rok to Rišo skúsil po druhýkrát a naposledy, lebo je práve na hranici vekového limitu. A podarilo sa.

Rišo aj rapuje, ovláda beatbox, hrá na bicie, gitaru, basgitaru, flautu a aj na tibetskú spievajúcu misku. Jednoducho, hudbu má v krvi.


Prvé finálové kolo bude budúcu nedeľu o 20.25 na Markíze.