Barbie ťahá na 60-tku, Mickey Mouse by bol už deduško

Najobľúbenejšie rozprávkové postavičky už dávno nie sú najmladšie. Popularitu niektorých z nich overuje čas už po desaťročia. Najstaršia z nich, Mickey Mouse, by mal už 90 rokov a večne mladá bábika Barbie by bola už dáma v zrelom veku.


Najnovšie však diváci môžu sledovať príbeh nielen o známej blondínke, ale aj o jej mladšej sestre Chelsea, ktorá si vysnívala kúzelný svet plný obláčikov z cukrovej vaty a plávania s morskými pannami.

Potrebuje Barbie omladnúť?

O popularite odvážnej a krásnej bábiky sa nedá pochybovať. Od jej vzniku v roku 1959, kedy vďaka Mattelovi uzrela svetlo sveta, sa počty predaných Barbie pohybujú v miliardách. Teraz však prichádza na rad jej sestra, rovnako milá postavička, Chelsea, ktorá si rada predstavuje čarovný svet plný farieb a magických postavičiek. Ten ukáže malým divákom od 2. mája o 6:35 hod. ráno na stanici Minimax. Táto rozprávka bude snová – Barbie Dreamtopia ukáže, ako sa na svet pozerajú deti, ktorých fantázia nemá hraníc. Príbeh tradičnej Barbie tak obohatí o nové situácie a zážitky a vráti sa späť k malému divákovi, ktorý svetu Chelsea určite neodolá. Bude tak úspešná, ako jej slávna sestra? Nuž, nechajme sa prekvapiť.

Príbehy, ktoré nezovšednejú

Barbie nie je jediná, ktorá už má čo to za sebou. Obľúbený myšiak Mickey Mouse je na scéne už 90 rokov. Legendárna kreslená postavička z dielne The Walt Disney Company bola vytvorená 15. marca 1928 spoluprácou Walta Disneyho a Uba Iwerksa. Podobne je na tom Káčer Donald aj so svojimi synovcami, ktorí si fanúšikov získavajú už od roku 1934. Ten vznikol preto, že Disney chcel vytvoriť postavu, ktorá by niesla aj negatívne vlastnosti a Mickeymu, ktorý bol v tom čase už obľúbený, ich dať nechcel. Za zmienku stoja aj Tom a Jerry, ktorí to so svojimi 162 epizódami dotiahli až na celovečerný film Tom a Jerry letia na Mars. Vedeli ste, že keď seriál v 1940-tom vznikol, hrdinovia sa volali Jasper a Jynx?

Barbie – milá, pracovitá a poctivá

Bábika, ktorá je vzorom krásy pre mnohé mladé dievčatká má však aj iné prednosti, a to oveľa dôležitejšie. Je milá, dobrosrdečná a rada pomáha. V každej epizóde sa niečo naučí, v každej rozprávke vyhrá dobro nad zlom, spravodlivosť zvíťazí. Určite ste zaregistrovali, že tieto bábiky sa predávajú už aj v pozmenených proporciách – s kratšími nohami a pásom bežnej ženy. To, že to nie je len o tom, aby bábika vyzerala dokonale svedčí aj fakt, že najnovšie na trhu nájdete aj Barbie s podobizňou talentovanej maliarky Fridy Kahlo, boxerky Nicoly Adams Obe alebo filmovej režisérky Avy Duvernay. Inspiring Woman, kolekcia z marca tohto roku, ktorú Mattel predstavil ku dňu žien, má priblížiť deťom skutočné ženy, ktoré boli svojím životom skutočne inšpiratívne. Presvedčte sa, že Barbie nie je len o peknej tvári, ale aj o láskavosti a starostlivosti už od 2. mája na stanici AMC.