KBS spustila informačnú stránku o ochrane osobných údajov v Cirkvi

25.06.2018 10:46 | Tlačové správy | TK KBS

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) spustila špecializovanú internetovú stránku gdpr.kbs.sk, kde zverejňuje všetky potrebné informácie pre cirkevné subjekty v súvislosti s aktuálnym nariadením Európskej únie (EÚ), ktoré upravuje doterajší zákon o ochrane osobných údajov (GDPR).

Ten platí od dnešného dňa. Webstránku vytvoril sekretariát Konferencie biskupov Slovenska.

"Všetky dokumenty a vzory sú chránené autorským právom. Zverejnené pokyny, dokumenty a vzory môžu používať výlučne subjekty Rímskokatolíckej cirkvi a Gréckokatolíckej cirkvi v Slovenskej republike, školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti uvedených cirkví a právnické osoby, ktoré si svoju subjektivitu odvodzujú od uvedených cirkví," uvádza KBS.

Na stránke sa nachádza súhrn záväznych predpisov pre Rímskokatolícku a Gréckokatolícku cirkev. Osobitnou časťou sú informácie pre diecézy (eparchie). K dispozícii sú aj odpovede na často kladené otázky. Na webstránke je tiež možné nájsť informácie pre farnosti, rehole a iné právnické osoby (subjekty odvodené od Cirkvi, školstvo, charita, TK KBS a Generálny sekretariát KBS). Spoločnou zodpovednou osobou je KBS.

O riešeniach ochrany osobných údajov hovorili zástupcovia KBS aj na jarnom medzinárodnom kongrese ITAPA 2018 v Bratislave, kde sa zamerali nielen na dopad očakávanej legislatívy na cirkevné elektronické informačné systémy, ale ponúkli aj vybrané prípadové štúdie riešenia elektronizácie procesov.

1. V Berlíne sa pobili fanúšikovia dvoch súperiacich YouTuberov, zasahovalo 100 policajtov (VIDEO)

V centre Berlína sa pobili desiatky fanúšikov dvoch súperiacich YouTuberov, ktorí sa na internete zahŕňali nadávkami. Polícia musela nasadiť obušky a slzný plyn, pri zákroku zaistila tiež dva nože.

Denník N: Haščák mal Kočnerovi veľakrát pomáhať so svojimi médiami

2. Denník N: Haščák mal Kočnerovi veľakrát pomáhať so svojimi médiami

SMS správa medzi Marianom Kočnerom a Jaroslavom Haščákom o odj…ní nejakého „čuráka“ nebola jediná komunikácia medzi obvineným z vraždy Jána Kuciaka a šéfom finančnej skupiny Penta. Haščák mal s Kočnerom podľa vyšetrovateľa, ktorý skúmal ich vzájomnú komunikáciu, „veľmi blízky a priateľský vzťah.“

Nadácia Orange už 20 rokov mení Slovensko na lepšie miesto

3. Nadácia Orange už 20 rokov mení Slovensko na lepšie miesto

V tomto roku oslavuje Nadácia Orange okrúhle jubileum. Už 20 rokov prostredníctvom nadačných aktivít pomáha formovať zodpovednú a ohľaduplnú spoločnosť, podporuje aktívnych ľudí, inšpiruje, motivuje a mení Slovensko na lepšie miesto.

4. Monika Tódová prináša podrobnosti o tom, ako Kočner so Zsuzsovou pásli stádo vplyvných ľudí

Denník N zverejnil prvé podrobnosti z uznesenia o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi, ktoré ukazujú ako vyzeral mechanizmus vydierania vplyvných ľudí, pri ktorom mu okrem bývalej milenky Aleny Zsuzsovej vypomáhali aj ďalší.

Microsoft v Česku spustil spravodajskú službu Microsoft News

5. Microsoft v Česku spustil spravodajskú službu Microsoft News

Společnost Microsoft začala v Česku nabízet svou službu Microsoft News.

Robert Kiyosaki a jeho tipy ako vybudovať silný tím

7. Robert Kiyosaki a jeho tipy ako vybudovať silný tím

Veľa ľudí má nápady za milión dolárov. Sú sebavedomí a veria, že ich nový produkt alebo služba ich spravia bohatými a ich sny sa naplnia. Problém je, že väčšina ľudí nevie, ako zmeniť svoj nápad za milión na skutočný milión dolárov.

Dvaja muži údajne kradli a šírili prenosy športových súťaží

8. Dvaja muži údajne kradli a šírili prenosy športových súťaží

Polícia podozrieva dvoch mužov z českého Karvinska z krádeží prenosov licencovaných a bežne nedostupných športových súťaží ako futbalová anglická Premier League.

9. .týždeň dementuje nepravdivú informáciu, ktorú o ich editorovi šíria konšpiračné weby

Po prvom kole prezidentských volieb sa prostredníctvom sociálnych sietí začal šíriť status študenta bratislavského gymnázia, ktorý na facebooku vystupuje pod menom Emil Hodál, v ktorom pejoratívne písal o tom, ako Zuzana Čaputová po víťazstve „zatočí“ so svojimi oponentmi.

MZV sa ohradilo proti klamstvám poslanca SNS

10. MZV sa ohradilo proti klamstvám poslanca SNS

Ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo vyhlásenie, v ktorom sa „striktne ohradzuje voči vyjadreniam poslanca SNS Jaroslava Pašku."