Bučkovci suverénnou jednotkou na trhu, trhovým lídrom aj Haló, Súdna sieň a Páli vám to

TV JOJ bola v pondelok úspešná hneď s niekoľkými formátmi, ktoré boli lídrom na trhu. Darilo sa spravodajstvu i pôvodným reláciám. Tradične úspešná bola aj stanica PLUS, spolu obsadili televízie JOJ a PLUS takmer tretinu trhu.

Najsledovanejšou reláciou vo vysielaní TV JOJ bol v pondelok seriál Panelák, ktorý dosiahol takmer 27%-ný podiel na trhu. Panelák bol úspešnejší ako konkurenčný seriál napríklad medzi mladými mužmi 15-34 s podielom 30,3%, medzi mladými ženami 25-34 s podielom 34,3% alebo aj tradične v Bratislavskom kraji s podielom 34,1%.
TV JOJ bola úspešná aj s nasledujúcim programom – jednotkou na trhu boli Bučkovci – slnko, seno, dedina s podielom takmer 30%, pričom najviac divákov mali medzi mladými divákmi 15-34 (podiel 32,5%) a v Banskobystrickom kraji (podiel 41,5%). TV JOJ zostala lídrom na trhu aj počas relácie Haló s podielom 27,5%. Tradične sa darilo podvečernej Súdnej sieni i popoludňajšiemu kvízu Páli vám to! – obe relácie boli úspešnejšie ako konkurenčná ponuka a teda boli trhovou jednotkou s podielom takmer 25% .
Zo spravodajských relácií sa darilo hlavnému spravodajstvu Noviny TV JOJ s podielom 31,6%, jednotkou na trhu bolo tradične Najlepšie počasie s podielom takmer 30% a rovnako tak bola TV JOJ trhovým lídrom počas spravodajstva Noviny o 12:00.
V pondelok bola úspešná aj televízia PLUS, ktorá bola celodennou i prime time trojkou na trhu a v sledovanosti predstihla verejnoprávnu televíziu i konkurenčné tzv. malé komerčné stanice. Najsledovanejšími reláciami na PLUSke boli kriminálky CSI: New York (5,8%), CSI Las Vegas (7,9%) a Chicago: Zákon ulice (7,3%). Popoludní sa tradične darí seriálu Simpsonovci, ktorý dosiahol podiel až 11%, pričom u mladých mužov (12-34) atakoval s podielom okolo 25% pozíciu lídra na trhu. Medzi mladými diváčkami (12-24) sa darí seriálu Deň a Noc s podielom viac ako 15%.

Jozef Gogola, vedúci PR TV JOJ

Hodnoty sledovanosti sú uvedené za cieľovú skupinu 12-54. Zdroj dát: PMT/TNS.