Medzinárodná konferencia pre učiteľov angličtiny v Košiciach

Medzinárodná konferencia pre učiteľov angličtiny v Košiciach Foto: SKA

Slovenská komora angličtinárov, o. z., organizuje už po štvrtýkrát medzinárodnú konferenciu pre učiteľov a učiteľky anglického jazyka The Real Deal – Authentic Teaching and Learning. Tentoraz sa podujatie uskutoční na pôde Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v dňoch 28. - 29. septembra 2018.

 

Hlavnou témou konferencie je, ako utvárať vzdelávanie, ktoré je reálne a autentické. V post-truth ére, v ktorej téma čitateľskej gramotnosti nadobúda nový význam, je potrebné pripraviť učiteľov angličtiny na nové výzvy, ktorým čelia vo svojich triedach. Cieľom komory je pomôcť pedagógom odlíšiť, čo je reálne a naozaj funguje, od záplavy falošných a šarlatánskych metód.

Anna Jančová (SK), jedna z troch hlavných prednášateliek, bude hovoriť o tom, ako aplikovať výsledky výskumov do pedagogickej praxe. Rachel Paling (UK), odborníčka na Neurolanguage Coaching®, priblíži účastníkom konferencie fungovanie vzťahu medzi emóciami a jazykovým vzdelávaním. Fiona Mauchline (UK) sprostredkuje účastníkom konferencie spôsob formovania pútavých, motivujúcich a efektívnych hodín na základe znalostí získaných z výskumov mozgu tínedžerov. Konferencia ďalej prinesie prednášajúcich z desiatich rôznych krajín, dve diskusné fóra, improvizačné divadlo Funnylicious a metodické výmenné obchody (swap shops).

Pozrite si podrobný program konferencie

Slovenská komora angličtinárov, o.z. je nezávislá profesijná asociácia, ktorá združuje učiteľov a učiteľky anglického jazyka, a tiež odborníkov pracujúcich v oblasti ELT (English Language Teaching). Od roku 2013 prispieva k skvalitneniu výučby angličtiny na Slovensku, poskytuje pedagógom zmysluplné, hodnotné a prakticky využiteľné vzdelávanie a profesijný rozvoj. Komora organizuje odborné konferencie, workshopy a iné podujatia s ELT tematikou. V súčasnosti má približne 100 členov a je pridruženým členom medzinárodnej asociácie IATEFL.