Film Europe predstavila na ČAEK rebranding svojich televíznych staníc

Včera na 14. výročnej konferencii Českej asociácie elektronických komunikácií (ČAEK) predstavila spoločnosť Film Europe Media Company rebranding svojich tematických televíznych staníc - Kino CS, Doku CS a Muzika CS. Zároveň tu prezentovala svoju programovú ponuku na najbližšie mesiace televízneho kanálu Film Europe Channel.

Film Europe Media Company bola zároveň sponzorom Zahájenia konferencie ČAEK a úvodného vystúpenia.

Film Europe Media Company má vo svojom portfóliu štyri televízne stanice. Kino CS, Doku CS a Muzika CS prevádzkuje od roku 2009. V roku 2011 spustila televízny kanál Film Europe Channel. „Naša mediálna spoločnosť sa venuje filmu vo viacerých rovinách - od koprodukcie, distribúcie v kinách, na VOD a DVD, až po televízne vysielanie. Vďaka rozsiahlej akvizícii môžeme našim divákom prinášať to najkvalitnejšie z česko-slovenskej a európskej tvorby. Zároveň sme si vedomí toho, ako je dôležité držať krok so súčasnými trendmi. Nové logá našich troch tematických staníc Kino CS, Doku CS a Muzika CS odrážajú snahu priblížiť sa súčasnému divákovi a uspokojiť jeho túžbu po zaujímavej a nevšednej televíznej tvorbe," uvádza Tomáš Žondra, Sales Director Film Europe Media Company.

Redizajn logotypov Kino CS, Doku CS a Muzika CS získalo v zákazke kreatívne štúdio Oreo sídliace v Bratislave. Martin Hudák a Vlado Kriško si dali za cieľ dodať týmto televíznym staniciam nadčasový vzhľad, ktorý bude aktuálny dnes aj o pár rokov. Spolu s ním vytvorili upútavky, ktoré zreteľne a efektívne informujú divákov o programovom zložení kanálov a žánroch, ktoré zastupujú. Spoločnosť Oreo je zároveň dlhoročným spolupracovníkom Film Europe Media Company, kedy pravidelne vytvára mesačné upútavky na aktuálne ponuky televíznych staníc, ktoré vždy vychádzajú z prepracovanej programovej skladby, ktorá aktuálne reflektuje súčasné dianie - počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v máji môžu diváci na Doku CS sledovať históriu tohto športu, pri príležitosti 66. ročníka filmového festivalu v Cannes uvedie Film Europe Channel kolekciu filmov ocenených práve na tejto filmovej prehliadke.

Film Europe Media Company je pridruženým členom Českej asociácie elektronických komunikácií a pravidelne sa zúčastňuje na jej konferenciách. ČAEK bola založená v roku 1998 a dohliada nad regulačnými a komerčnými záujmami elektronických komunikácií, operátorov a poskytovateľov internetových služieb a dodávateľov výrobkov a služieb v odvetví komunikácií. Na každoročných stretnutiach informuje svojich členov a partnerov o novinkách a vývoji v oblasti elektronických komunikácií. Na tohtoročnom ročníku konferencie ČAEK sa prerokovávali napríklad témy - Kam sa uberá telekomunikačný sektor?, Lepšia a prehľadnejšia tvorba politiky v Európskej únii, Aktuálne otázky v oblasti právnej úpravy elektronických komunikácií, alebo Novela autorského zákona. V rámci poslednej uvedenej témy sa zúčastnil panelovej diskusie tiež CEO Film Europe Media Company, Ivan Hronec. Panelisti hovorili nielen o potrebe úpravy autorského zákona, ale aj o potrebe zmien v prístupe autorov a distribútorov k voľbe kanálov pre šírenie audiovizuálneho diela. V rámci svojej prednášky Ivan Hronec uviedol: „Keď si chcete kúpiť dom, auto alebo odev, máte možnosť si všetko dopredu skúsiť. Pri filme sa to bohužiaľ nedá a musíte skrátka veriť, že vaša voľba bude správna. Stojí rozhodne za zváženie dať spotrebiteľom možnosť dielo adekvátne a legálne zhodnotiť."