Zlatý Bažant túto zimu vsadil na tmavé špeciály

Zlatý Bažant pokračuje v tradícii sviatočných pivných špeciálov, a v tomto roku prináša na trh dve exkluzívne tmavé pivá pre slávnostné chvíle s blízkymi. Už od začiatku októbra nájdu pivári na výčapoch Zlatý Bažant Tmavé Kvasinkové, ktoré zaujme výraznou karamelovou vôňou s jemným tónom ovocia, bohatou krémovou penou a plnou chuťou. V obchodoch opäť nebude chýbať historicky najúspešnejší pivný špeciál uplynulých dvanástich rokov - Zlatý Bažant Medový Porter pre sviatočné chvíle v pohodlí domova.

 

Pivo Zlatý Bažant Tmavé Kvasinkové je vyrobené podľa originálnej receptúry z vody, pšeničného sladu, štyroch jačmenných sladov – svetlého, karamelového, bavorského a farebného, a zo žateckého chmeľu. Svojou receptúrou nadväzuje na rovnomenný špeciál z roku 2011, pri varení tohtoročnej lahôdky však majstri pivovarníci využili aj pšeničný slad, ktorý pivu dodal príjemnú hutnosť. Výsledkom je exkluzívne tmavé pivo so stupňovitosťou 13,9% s výraznou karamelovou vôňou, bohatou krémovou penou a plnou chuťou. „V chuti piva Zlatý Bažant Tmavé Kvasinkové dominujú banánové a ľahké ovocné tóny. Typický jemný zákal je spôsobený pivovarskými kvasnicami vrchného kvasenia, ktoré boli použité výnimočne pre tento typ piva,“ hovorí Karol France, obchodný sládok spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Pivný špeciál Zlatý Bažant Tmavé Kvasinkové bude počas tohtoročnej zimy dostupný výhradne ako čapované pivo vo vybraných Horeca prevádzkach na celom Slovensku.

 

Názov: Zlatý Bažant Tmavé Kvasinkové

Stupňovitosť: 13,9 %

Obsah alkoholu: 5,0 %

Farba: tmavá (150 EBC)

Aróma: výrazne karamelová

Chuť: banánové a ovocné tóny

Pre vychutnávanie sviatočných chvíľ v pohodlí domova prináša Zlatý Bažant do obchodov obľúbenú a rokmi overenú kvalitu. Výnimočné tmavé pivo Zlatý Bažant Medový Porter sa za posledných šesť rokov stalo doslova tradíciou na sviatočných stoloch Slovákov, a je jednoznačne najúspešnejšou pivnou špecialitou značky Zlatý Bažant. Zlatý Bažant Medový Porter 19 % je vyrobený zo štyroch druhov sladu a s pridaním medu, má charakteristickú sýtu, takmer čiernu farbu, výrazný korenistý buket a lahodnú sladovú chuť s jemným dozvukom chuti medu. V maloobchodných predajniach sa Zlatý Bažant Medový Porter predáva v praktickom štvorbalení fliaš 4 x 0,33 l od začiatku októbra.

Silné, tmavé pivá s plnou chuťou a exkluzívnou vôňou sú priam predurčené na vychutnávanie si počas zimných mesiacov a sviatočných chvíľ. Sme veľmi radi, že pivárom sme na túto zimu pripravili až dve takéto lahôdky. Či sa už rozhodnete vychutnať si Zlatý Bažant Tmavé Kvasinkové s priateľmi v obľúbenom podniku, alebo už tradične otvoriť si Zlatý Bažant Medový Porter na sviatky s rodinou, o výnimočný gurmánsky zážitok máte postarané," hovorí Marcel Malý, Senior Brand manager značky Zlatý Bažant.

Názov: Zlatý Bažant Medový Porter

Stupňovitosť: 19 %

Obsah alkoholu: 6,7 %

Farba: sýto čierna

Aróma: výrazne korenistá s medovými tónmi

Chuť: plná sladová chuť s príjemným dozvukom sladkej chuti medu