Mafra prevezme české a slovenské vydavateľské aktivity Bauer Media Group

09.10.2018 21:51 | Tlačové správy | Mafra

MAFRA a Bauer Media Group dnes oznámily dohodu o převzetí vydavatelských aktivit Bauer Media Group v České republice a na Slovensku společnostmi ze skupiny MAFRA. Společnosti se rozhodly nezveřejňovat podmínky transakce, která je ještě podmíněna schválením ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Portfolio vydavatelství Bauer v České republice a na Slovensku zahrnuje časopisy pro ženy, programové časopisy, časopisy o životním stylu, bulvární časopisy a rovněž i časopisy v dalších segmentech, jako jsou například křížovky a motoristické časopisy.

MAFRA: „Jsme potěšení, že můžeme připojit tituly vydávané společností Bauer do našeho portfolia a rovněž i přivítat v našem týmu novináře, díky kterým tyto tituly vznikají. Nadcházející vlastnická změna by neměla mít dopad na běžné provozní fungování jednotlivých titulů a práci lidí, kteří je tvoří. Naopak, jsme přesvědčeni, že ve spojení se současnou pozicí MAFRY v jiných segmentech vydavatelského trhu budeme schopni tituly společnosti Bauer dále rozvíjet a zvýšit jejich hodnotu pro čtenáře a rovněž pro naše obchodní partnery,“ řekl Štěpán Košík, předseda představenstva MAFRA, a.s.

Za rozhodnutím o prodeji českých a slovenských aktivit vydavatelství Bauer Media Group stojí skupinová strategie, která se zaměřuje na posílení pozice vydavatelství v regionech a zemích, na trzích anebo v rámci tržních segmentů, ve kterých má skupina potenciál udržet si anebo dosáhnout vedoucí tržní postavení. Tato strategie zahrnuje nové akvizice a nové projekty, koncepty a byznys modely zaměřené na nejsilnější značky společnosti. Na trzích anebo v rámci tržních segmentů, ve kterých nepatří Bauer Media Group mezi tržní lídry, skupina zvažuje své strategické možnosti, což může rovněž zahrnovat divestice, které ovšem skupina plánuje provést pouze v případě výhodných finančních podmínek. V kontextu výše uvedeného další změny týkající se portfolia Bauer Media Group proběhnou v následujících letech.

„Skupina MAFRA je dle našeho názoru ideálním vlastníkem našich titulů vydávaných v České republice a na Slovensku, které jsou známé svou čtenářskou oblibou,“ řekl Jörg Hausendorf, člen představenstva Bauer Media Group. „Jsem přesvědčený, že skupina MAFRA bude za podpory našich zaměstnanců dále rozvíjet vydavatelské aktivity v obou zemích.“

Předmětem transakce nebyly aktivity skupiny Bauer Media Group na rádiovém trhu na Slovensku (Rádio Expres), ani aktivity společnosti NetBrokers Holding v obou zemích.

O skupině MAFRA
Multimediální společnost MAFRA se řadí mezi nejsilnější mediální společnosti v České republice a její činnost zahrnuje následující oblasti a aktivity: tisk, online, TV a rádio. Se svými tištěnými médii MAFRA pravidelně oslovuje přibližně 2,5 milionů čtenářů, a její internetové produkty využívá denně 1,8 milionů uživatelů. Nejvýznamnějšími produkty skupiny jsou deníky Mladá fronta DNES, Lidové noviny a Metro, týdeníky TÉMA a 5plus2, a rovněž portály iDNES.cz, Lidovky.cz, MOBIL.CZ, Óčko a Rádio Impuls. MAFRA je členem skupiny Agrofert.

O skupině Bauer Media
Bauer Media Group je jednou z nejúspěšnějších mediálních korporací na světě. Do jejího portfolia patří více než 600 časopisů, 400 digitálních produktů a více než 100 rádií a TV stanic, využívaných miliony lidí na celém světě. Kromě toho mezi aktivity Bauer Media Group patří provozování tiskáren, zásilkové, prodejní a marketingové služby. Pozice skupiny Bauer Media Group je výsledkem její vášně pro lidi a značky. Považujeme se za středisko populárních médií, což je rovněž vyjádřeno i naším heslem „We think popular“ – tvrzením, které inspiruje a motivuje našich 11 500 zaměstnanců v 15 zemích světa.

1. V Bratislave svieti veľká fotka Martiny a Jána, do ulíc idú ľudia z celého Slovenska

V predvečer výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa na Primaciálnom námestí v Bratislave rozsvietil nápis #ALL FOR JAN so známou fotkou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

2. Vyhlásenie viac ako 400 novinárov: Zabili nám kolegu a jeho snúbenicu. Nezabudli sme. A nikam neodchádzame!

Viac ako 400 novinárov sa podpísalo pod vyhlásenie k výročiu vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

3. S novými nonstop dátovými balíkmi Nonstop Navigácia a Nonstop Hry Orange predstavuje ďalšie možnosti neobmedzeného dátovania

Orange rozširuje ponuku obľúbených nonstop dátových balíkov a svojim zákazníkom prináša ďalšie možnosti, ako bez obmedzení využívať dáta a mobilné aplikácie.

Zástupcovia krajín EÚ schválili dohodu o autorských právach na sieti

4. Zástupcovia krajín EÚ schválili dohodu o autorských právach na sieti

Zástupcovia vlád krajín Európskej únie dnes schválili kompromisnú verziu dohody o ochrane autorských práv na internete, ktorá bola minulý týždeň dosiahnutá spoločne s Európskym parlamentom.

Czech Media Invest prodala skupinu polských rádií Eurozet

5. Czech Media Invest prodala skupinu polských rádií Eurozet

Společnost Czech Media Invest (CMI) prodala skupinu polských rozhlasových stanic Eurozet, které loni získala od francouzského koncernu Lagardere.

Dezinformácie, nevedomosť a Moc faktov

6. Dezinformácie, nevedomosť a Moc faktov

Ako povedal bývalý prezident Barack Obama, „je to nádej vzbudzujúca kniha o tom, čo dokáže ľudský pokrok, keď sa naučíme pracovať s faktami namiesto toho, aby sme podliehali vrodeným predsudkom a zaujatosti.“

Rodičia Kuciaka veľmi neveria, že sa vraždu podarí úplne vyšetriť

7. Rodičia Kuciaka veľmi neveria, že sa vraždu podarí úplne vyšetriť

Rodičia zavraždeného novinára Jána Kuciaka majú pochybnosti, či sa vyšetrovateľom podarí úplne vyšetriť vraždu ich syna vrátane odhalenia objednávateľa činu.

8. The Jerusalem Post: Médiá robia zo zajatých členov Islamského štátu celebrity (VIDEO)

Mnohých Iračanov a Sýrčanov poburuje ako o členoch samozvaného Islamského štátu (IS) píšu niektoré hlavne západné médiá. Robia z nich celebrity, pýtajú sa ich na ich životné plány a ignorujú otázky týkajúce sa vraždenia a mučenia obetí.

9. Majiteľ Pravdy a Parlamentných listov prevádza svoj majetok do zvereneckého fondu

Český senátor a miliardár Ivo Valenta prevádza svoj majetok do zvereneckého fondu. ČTK dnes povedal, že sa pre prevod rozhodol kvôli dedičskému usporiadaniu majetku.

Kovačič Hanzelová bude mať vlastnú reláciu Rozhovory ZKH (VIDEO)

10. Kovačič Hanzelová bude mať vlastnú reláciu Rozhovory ZKH (VIDEO)

SME.sk spúšťa novú videosekciu a niekoľko nových relácií.