Mafra prevezme české a slovenské vydavateľské aktivity Bauer Media Group

09.10.2018 21:51 | Tlačové správy | Mafra

MAFRA a Bauer Media Group dnes oznámily dohodu o převzetí vydavatelských aktivit Bauer Media Group v České republice a na Slovensku společnostmi ze skupiny MAFRA. Společnosti se rozhodly nezveřejňovat podmínky transakce, která je ještě podmíněna schválením ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Portfolio vydavatelství Bauer v České republice a na Slovensku zahrnuje časopisy pro ženy, programové časopisy, časopisy o životním stylu, bulvární časopisy a rovněž i časopisy v dalších segmentech, jako jsou například křížovky a motoristické časopisy.

MAFRA: „Jsme potěšení, že můžeme připojit tituly vydávané společností Bauer do našeho portfolia a rovněž i přivítat v našem týmu novináře, díky kterým tyto tituly vznikají. Nadcházející vlastnická změna by neměla mít dopad na běžné provozní fungování jednotlivých titulů a práci lidí, kteří je tvoří. Naopak, jsme přesvědčeni, že ve spojení se současnou pozicí MAFRY v jiných segmentech vydavatelského trhu budeme schopni tituly společnosti Bauer dále rozvíjet a zvýšit jejich hodnotu pro čtenáře a rovněž pro naše obchodní partnery,“ řekl Štěpán Košík, předseda představenstva MAFRA, a.s.

Za rozhodnutím o prodeji českých a slovenských aktivit vydavatelství Bauer Media Group stojí skupinová strategie, která se zaměřuje na posílení pozice vydavatelství v regionech a zemích, na trzích anebo v rámci tržních segmentů, ve kterých má skupina potenciál udržet si anebo dosáhnout vedoucí tržní postavení. Tato strategie zahrnuje nové akvizice a nové projekty, koncepty a byznys modely zaměřené na nejsilnější značky společnosti. Na trzích anebo v rámci tržních segmentů, ve kterých nepatří Bauer Media Group mezi tržní lídry, skupina zvažuje své strategické možnosti, což může rovněž zahrnovat divestice, které ovšem skupina plánuje provést pouze v případě výhodných finančních podmínek. V kontextu výše uvedeného další změny týkající se portfolia Bauer Media Group proběhnou v následujících letech.

„Skupina MAFRA je dle našeho názoru ideálním vlastníkem našich titulů vydávaných v České republice a na Slovensku, které jsou známé svou čtenářskou oblibou,“ řekl Jörg Hausendorf, člen představenstva Bauer Media Group. „Jsem přesvědčený, že skupina MAFRA bude za podpory našich zaměstnanců dále rozvíjet vydavatelské aktivity v obou zemích.“

Předmětem transakce nebyly aktivity skupiny Bauer Media Group na rádiovém trhu na Slovensku (Rádio Expres), ani aktivity společnosti NetBrokers Holding v obou zemích.

O skupině MAFRA
Multimediální společnost MAFRA se řadí mezi nejsilnější mediální společnosti v České republice a její činnost zahrnuje následující oblasti a aktivity: tisk, online, TV a rádio. Se svými tištěnými médii MAFRA pravidelně oslovuje přibližně 2,5 milionů čtenářů, a její internetové produkty využívá denně 1,8 milionů uživatelů. Nejvýznamnějšími produkty skupiny jsou deníky Mladá fronta DNES, Lidové noviny a Metro, týdeníky TÉMA a 5plus2, a rovněž portály iDNES.cz, Lidovky.cz, MOBIL.CZ, Óčko a Rádio Impuls. MAFRA je členem skupiny Agrofert.

O skupině Bauer Media
Bauer Media Group je jednou z nejúspěšnějších mediálních korporací na světě. Do jejího portfolia patří více než 600 časopisů, 400 digitálních produktů a více než 100 rádií a TV stanic, využívaných miliony lidí na celém světě. Kromě toho mezi aktivity Bauer Media Group patří provozování tiskáren, zásilkové, prodejní a marketingové služby. Pozice skupiny Bauer Media Group je výsledkem její vášně pro lidi a značky. Považujeme se za středisko populárních médií, což je rovněž vyjádřeno i naším heslem „We think popular“ – tvrzením, které inspiruje a motivuje našich 11 500 zaměstnanců v 15 zemích světa.

Muž z identikitu v prípade vraždy Kuciaka vraj spáchal samovraždu

1. Muž z identikitu v prípade vraždy Kuciaka vraj spáchal samovraždu

Muž z policajného portrétu, ktorý v septembri zverejnila prokuratúra v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka, spáchal v stredu samovraždu.

2. Do kín prichádza film o kontroverznom Zdeňkavi Tomanovi, ktorý sa nezastavil pred ničím

Sedem rokov po OBČIANSKOM PREUKAZE a štrnásť rokov po filme ŽELARY, ktorý získal nomináciu na Oscara za najlepší cudzojazyčný film, prichádza Ondřej Trojan s príbehom z temného a málo zmapovaného obdobia 1945 – 48.

Tvorcovia nového slovenského filmu sa radili s Michaelom Duglasom

3. Tvorcovia nového slovenského filmu sa radili s Michaelom Duglasom

Režisér Peter Bebjak, producent Rasťo Šesták a kameraman Martin Žiaran s produkčnej spoločnosti DNA sa včera podvečer nášho času v New Yorku stretli s americkým hercom Michaelom Douglasom.

Bývalý agent FBI dal tajné dokumenty novinárom, dostal štyri roky

4. Bývalý agent FBI dal tajné dokumenty novinárom, dostal štyri roky

Štyri roky väzenia prinieslo bývalému agentovi amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) poskytnutie dôverných informácií médiám.

Knižný kompas. Toto sú TOP autori a knižné hity

5. Knižný kompas. Toto sú TOP autori a knižné hity

Ak máte radi knihy, tieto mená určite poznáte: Karika, Coddington, Soltész, Homolová Tóthová, Tormová, ale aj Coelho, EL James, Moyesová, či Backman.

Francúzsky výrobca ponúka voňavku z odpadu parfumového priemyslu

6. Francúzsky výrobca ponúka voňavku z odpadu parfumového priemyslu

Francúzsky výrobca luxusných parfumov Etat Libre d'Orange predáva voňavku vyrábanú za použitia odpadu po produkcii iných voňaviek.

Rostás prišiel do konfliktu s redaktorom RTVS, chcel mať šou naživo

7. Rostás prišiel do konfliktu s redaktorom RTVS, chcel mať šou naživo

Redaktor RTVS Ladislav Ďurkovič chcel dať priestor na vyjadrenie Tiborovi Rostásovi, ten z toho chcel urobiť šou naživo.

Křetínský chce vraj kúpiť podiel vo francúzskom denníku Le Monde

8. Křetínský chce vraj kúpiť podiel vo francúzskom denníku Le Monde

Český miliardár Daniel Křetínský jedná s francúzskym finančníkom o kúpe podielu vo francúzskom denníku Le Monde.

Premiér: Rezort diplomacie sa stal terčom kybernetického útoku

9. Premiér: Rezort diplomacie sa stal terčom kybernetického útoku

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa stalo terčom kybernetického útoku.

Svrčeková odchádza z pozície hovorkyne SaS

10. Svrčeková odchádza z pozície hovorkyne SaS

Na komunikačnom oddelení strany Sloboda a solidarita sú zmeny.