Mafra prevezme české a slovenské vydavateľské aktivity Bauer Media Group

09.10.2018 21:51 | Tlačové správy | Mafra

MAFRA a Bauer Media Group dnes oznámily dohodu o převzetí vydavatelských aktivit Bauer Media Group v České republice a na Slovensku společnostmi ze skupiny MAFRA. Společnosti se rozhodly nezveřejňovat podmínky transakce, která je ještě podmíněna schválením ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Portfolio vydavatelství Bauer v České republice a na Slovensku zahrnuje časopisy pro ženy, programové časopisy, časopisy o životním stylu, bulvární časopisy a rovněž i časopisy v dalších segmentech, jako jsou například křížovky a motoristické časopisy.

MAFRA: „Jsme potěšení, že můžeme připojit tituly vydávané společností Bauer do našeho portfolia a rovněž i přivítat v našem týmu novináře, díky kterým tyto tituly vznikají. Nadcházející vlastnická změna by neměla mít dopad na běžné provozní fungování jednotlivých titulů a práci lidí, kteří je tvoří. Naopak, jsme přesvědčeni, že ve spojení se současnou pozicí MAFRY v jiných segmentech vydavatelského trhu budeme schopni tituly společnosti Bauer dále rozvíjet a zvýšit jejich hodnotu pro čtenáře a rovněž pro naše obchodní partnery,“ řekl Štěpán Košík, předseda představenstva MAFRA, a.s.

Za rozhodnutím o prodeji českých a slovenských aktivit vydavatelství Bauer Media Group stojí skupinová strategie, která se zaměřuje na posílení pozice vydavatelství v regionech a zemích, na trzích anebo v rámci tržních segmentů, ve kterých má skupina potenciál udržet si anebo dosáhnout vedoucí tržní postavení. Tato strategie zahrnuje nové akvizice a nové projekty, koncepty a byznys modely zaměřené na nejsilnější značky společnosti. Na trzích anebo v rámci tržních segmentů, ve kterých nepatří Bauer Media Group mezi tržní lídry, skupina zvažuje své strategické možnosti, což může rovněž zahrnovat divestice, které ovšem skupina plánuje provést pouze v případě výhodných finančních podmínek. V kontextu výše uvedeného další změny týkající se portfolia Bauer Media Group proběhnou v následujících letech.

„Skupina MAFRA je dle našeho názoru ideálním vlastníkem našich titulů vydávaných v České republice a na Slovensku, které jsou známé svou čtenářskou oblibou,“ řekl Jörg Hausendorf, člen představenstva Bauer Media Group. „Jsem přesvědčený, že skupina MAFRA bude za podpory našich zaměstnanců dále rozvíjet vydavatelské aktivity v obou zemích.“

Předmětem transakce nebyly aktivity skupiny Bauer Media Group na rádiovém trhu na Slovensku (Rádio Expres), ani aktivity společnosti NetBrokers Holding v obou zemích.

O skupině MAFRA
Multimediální společnost MAFRA se řadí mezi nejsilnější mediální společnosti v České republice a její činnost zahrnuje následující oblasti a aktivity: tisk, online, TV a rádio. Se svými tištěnými médii MAFRA pravidelně oslovuje přibližně 2,5 milionů čtenářů, a její internetové produkty využívá denně 1,8 milionů uživatelů. Nejvýznamnějšími produkty skupiny jsou deníky Mladá fronta DNES, Lidové noviny a Metro, týdeníky TÉMA a 5plus2, a rovněž portály iDNES.cz, Lidovky.cz, MOBIL.CZ, Óčko a Rádio Impuls. MAFRA je členem skupiny Agrofert.

O skupině Bauer Media
Bauer Media Group je jednou z nejúspěšnějších mediálních korporací na světě. Do jejího portfolia patří více než 600 časopisů, 400 digitálních produktů a více než 100 rádií a TV stanic, využívaných miliony lidí na celém světě. Kromě toho mezi aktivity Bauer Media Group patří provozování tiskáren, zásilkové, prodejní a marketingové služby. Pozice skupiny Bauer Media Group je výsledkem její vášně pro lidi a značky. Považujeme se za středisko populárních médií, což je rovněž vyjádřeno i naším heslem „We think popular“ – tvrzením, které inspiruje a motivuje našich 11 500 zaměstnanců v 15 zemích světa.

1. Kniha novinára o československom agentovi sa stala námetom pre hollywoodsky film

Kniha novinára  Jaroslava Kmenta Český špión Erwin van Haarlem sa stala námetom pre hollywoodsky film. Autorovi a investigativnemu novinárovi ponúkol spoluprácu producent a scenárista David Klawans.

Fico bude mať Duel Špeciál u Jaromíra Soukupa v TV Barrandov

2. Fico bude mať Duel Špeciál u Jaromíra Soukupa v TV Barrandov

Predseda Smeru Robert Fico bude vo štvrtok hosťom kontroverzného moderátora Jaromíra Soukupa v TV Barrandov v jeho relácii Duel Špeciál.

Popoluška má tento rok vlastnú známku aj výstavu

3. Popoluška má tento rok vlastnú známku aj výstavu

Filmová rozprávka Tri oriešky pre Popolušku je nielen pre divákov na Slovensku a Česku, ale aj v Nemecku jedným zo symbolov Vianoc.

Robert Fico: Čelíme mediálnemu lynču, nenecháme to takto

4. Robert Fico: Čelíme mediálnemu lynču, nenecháme to takto

V sobotu mala strana Smer-SD v Trenčíne snem.

ʼNdrangheta. Nenásytná talianska mafia

5. ʼNdrangheta. Nenásytná talianska mafia

´Ndrangheta v prvých rokoch nášho storočia ešte viac zbohatla a presadila sa aj na medzinárodnej úrovni. Dávno totiž vyrovnala krok s globálnym trhom a investovala do obchodných aktivít...

Kaliňák obhajuje konšpirátorov a aj oni ho majú celkom radi

6. Kaliňák obhajuje konšpirátorov a aj oni ho majú celkom radi

Bývalý minister vnútra a poslanec Smeru Robert Kaliňák vo štvrtok zvolal tlačovú besedu, na ktorej kritizoval spravodajské médiá. Naopak mal potrebu zastať sa webu, ktorý šíri hoaxy, antisemitizmus a medicínske bludy.

7. Šéfredaktor podal výpoveď po tom, ako majiteľ dal do novín nekorektnú antikampaň

To, aké články pôjdu alebo nepôjdu do novín, v nezávislých novinách rozhoduje šéfredaktor. Inzercia je označená a mnohé médiá si dávajú pozor, aby aj platená inzercia bola korektná, antikampaň do novín nepúšťajú. To, čo predviedol majiteľ novín, je ukážkovým príkladom zneužitie novín na nekorektnú špinavú kampaň pred voľbami. Pokračovanie.

YouTube a Facebook ovládajú polovicu trhu s videoreklamou na sieti

8. YouTube a Facebook ovládajú polovicu trhu s videoreklamou na sieti

Internetoví giganti YouTube a Facebook ovládajú dokopy 56 percent trhu s videoreklamou na internete.

Sídlo CNN v New Yorku evakuovali kvôli nahláseným bombám

9. Sídlo CNN v New Yorku evakuovali kvôli nahláseným bombám

Americká polícia v noci na dnes zhruba na dve hodiny evakuovala sídlo televíznej stanice CNN v New Yorku kvôli hláseniu, že v budove bolo ukrytých päť výbušných zariadení.

10. Zem a Vek do knižníc nepatrí – Verejná výzva OĽaNO županom, primátorom a starostom

Hnutie OĽaNO vyzýva všetkých predsedov samosprávnych krajov, primátorov miest a starostov obcí na Slovensku.