Nový web prináša všetko podstatné o spoločenskej zodpovednosti

11.10.2018 22:45 | Tlačové správy | Lidl SR

Vznikol nový portál o trvalej udržateľnosti - www.spolocenskazodpovednost.sk

Podrobná a transparentná Správa o trvalej udržateľnosti za rok 2017. Prehľadné informácie o zodpovedných aktivitách vo vzťahu k životnému prostrediu, dodávateľom, sortimentu, spoločnosti a zamestnancom. Zoznam aktualít a ocenení. To všetko a ešte viac nájdete na adrese www.spolocenskazodpovednost.sk, novom webe o trvalej udržateľnosti z dielne Lidl Slovenská republika.

Nový web vznikol spolu s publikovaním historicky prvej Správy o trvalej udržateľnosti, ktorá pokrýva obchodný rok 2017 (marec 2017 – február 2018) a nesie názov „Na ceste k lepšiemu zajtrajšku“. Správa na viac ako 160 stranách podáva celistvý pohľad o aktivitách diskontného reťazca v oblasti trvalej udržateľnosti, pričom obsahuje aj konkrétne a merateľné ciele do budúcnosti. Správa vznikala trištvrte roka, je zostavená na základe medzinárodnej metodiky GRI a  súlad s ňou bol na vybraných indikátoroch overený externým audítorom – spoločnosťou Ernst & Young Slovakia. Kľúčové témy si Lidl neurčil sám, ale rozhodli o nich zainteresované strany, tzv. stakeholderi – zamestnanci obchodného reťazca (prostredníctvom ankety a workshopov), verejnosť (reprezentatívny prieskum), dodávatelia, zástupcovia mimovládneho sektora, médií a štátu. Na tomto základe vznikla matica relevantnosti s 22 strategickými témami. Tie sú rozdelené do štyroch tematických oblastí – suroviny & poľnohospodárstvo, dodávateľský reťazec & spracovanie, prevádzka & procesy, zákazníci & spoločnosť.

Správa o trvalej udržateľnosti nemá byť iba podrobným prehľadom našich aktivít, má byť zároveň aj manažérskym nástrojom, a preto každá kapitola obsahuje predstavenie nášho strategického prístupu a tiež ciele spolu s konkrétnym časovým horizontom. Práve konkrétne záväzky vnímam ako veľmi dôležité, pretože naša filozofia vychádza z motta ´Kto sa prestáva zlepšovať, prestáva byť dobrý´,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika.

Diskontný reťazec patrí medzi najzodpovednejšie firmy na Slovensku, ročne realizuje spoločensky zodpovedné projekty v hodnote viac ako dva milióny eur. O zodpovedný prístup sa však Lidl snaží vo všetkých oblastiach svojho pôsobenia – je férovým obchodným partnerom i zamestnávateľom, úpravou svojho sortimentu sa snaží zlepšovať zdravie zákazníkov a v každodennej činnosti berie ohľad na životné prostredie. Všetko podstatné o spoločenskej zodpovednosti v prehľadnej a graficky pútavej forme je obsahom nového webu www.spolocenskazodpovednost.sk. Nachádza sa na ňom aj spomenutá Správa o trvalej udržateľnosti, okrem slovenskej aj v nemeckej jazykovej mutácii. V budúcnosti bude Lidl pravidelne informovať o priebežnom plnení stanovených cieľov. „Dúfam, že podobne ako pri viacerých našich spoločensky zodpovedných projektoch, budeme inšpiráciou pre iné firmy na Slovensku aj v oblasti transparentného reportovania o vplyve na trvalú udržateľnosť. Nie je to jednoduchý proces, nie je to prezentácia iba toho dobrého a pekného, ale má to veľký zmysel, pretože spoznanie a priznanie potenciálov na zlepšenie je nevyhnutné pre dosiahnutie reálnej zmeny,“ uzavrel Matúš Gála.

Muž z identikitu v prípade vraždy Kuciaka vraj spáchal samovraždu

1. Muž z identikitu v prípade vraždy Kuciaka vraj spáchal samovraždu

Muž z policajného portrétu, ktorý v septembri zverejnila prokuratúra v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka, spáchal v stredu samovraždu.

2. Do kín prichádza film o kontroverznom Zdeňkavi Tomanovi, ktorý sa nezastavil pred ničím

Sedem rokov po OBČIANSKOM PREUKAZE a štrnásť rokov po filme ŽELARY, ktorý získal nomináciu na Oscara za najlepší cudzojazyčný film, prichádza Ondřej Trojan s príbehom z temného a málo zmapovaného obdobia 1945 – 48.

Tvorcovia nového slovenského filmu sa radili s Michaelom Duglasom

3. Tvorcovia nového slovenského filmu sa radili s Michaelom Duglasom

Režisér Peter Bebjak, producent Rasťo Šesták a kameraman Martin Žiaran s produkčnej spoločnosti DNA sa včera podvečer nášho času v New Yorku stretli s americkým hercom Michaelom Douglasom.

Bývalý agent FBI dal tajné dokumenty novinárom, dostal štyri roky

4. Bývalý agent FBI dal tajné dokumenty novinárom, dostal štyri roky

Štyri roky väzenia prinieslo bývalému agentovi amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) poskytnutie dôverných informácií médiám.

Knižný kompas. Toto sú TOP autori a knižné hity

5. Knižný kompas. Toto sú TOP autori a knižné hity

Ak máte radi knihy, tieto mená určite poznáte: Karika, Coddington, Soltész, Homolová Tóthová, Tormová, ale aj Coelho, EL James, Moyesová, či Backman.

Francúzsky výrobca ponúka voňavku z odpadu parfumového priemyslu

6. Francúzsky výrobca ponúka voňavku z odpadu parfumového priemyslu

Francúzsky výrobca luxusných parfumov Etat Libre d'Orange predáva voňavku vyrábanú za použitia odpadu po produkcii iných voňaviek.

Rostás prišiel do konfliktu s redaktorom RTVS, chcel mať šou naživo

7. Rostás prišiel do konfliktu s redaktorom RTVS, chcel mať šou naživo

Redaktor RTVS Ladislav Ďurkovič chcel dať priestor na vyjadrenie Tiborovi Rostásovi, ten z toho chcel urobiť šou naživo.

Křetínský chce vraj kúpiť podiel vo francúzskom denníku Le Monde

8. Křetínský chce vraj kúpiť podiel vo francúzskom denníku Le Monde

Český miliardár Daniel Křetínský jedná s francúzskym finančníkom o kúpe podielu vo francúzskom denníku Le Monde.

Premiér: Rezort diplomacie sa stal terčom kybernetického útoku

9. Premiér: Rezort diplomacie sa stal terčom kybernetického útoku

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa stalo terčom kybernetického útoku.

Svrčeková odchádza z pozície hovorkyne SaS

10. Svrčeková odchádza z pozície hovorkyne SaS

Na komunikačnom oddelení strany Sloboda a solidarita sú zmeny.