Nový web prináša všetko podstatné o spoločenskej zodpovednosti

11.10.2018 22:45 | Tlačové správy | Lidl SR

Vznikol nový portál o trvalej udržateľnosti - www.spolocenskazodpovednost.sk

Podrobná a transparentná Správa o trvalej udržateľnosti za rok 2017. Prehľadné informácie o zodpovedných aktivitách vo vzťahu k životnému prostrediu, dodávateľom, sortimentu, spoločnosti a zamestnancom. Zoznam aktualít a ocenení. To všetko a ešte viac nájdete na adrese www.spolocenskazodpovednost.sk, novom webe o trvalej udržateľnosti z dielne Lidl Slovenská republika.

Nový web vznikol spolu s publikovaním historicky prvej Správy o trvalej udržateľnosti, ktorá pokrýva obchodný rok 2017 (marec 2017 – február 2018) a nesie názov „Na ceste k lepšiemu zajtrajšku“. Správa na viac ako 160 stranách podáva celistvý pohľad o aktivitách diskontného reťazca v oblasti trvalej udržateľnosti, pričom obsahuje aj konkrétne a merateľné ciele do budúcnosti. Správa vznikala trištvrte roka, je zostavená na základe medzinárodnej metodiky GRI a  súlad s ňou bol na vybraných indikátoroch overený externým audítorom – spoločnosťou Ernst & Young Slovakia. Kľúčové témy si Lidl neurčil sám, ale rozhodli o nich zainteresované strany, tzv. stakeholderi – zamestnanci obchodného reťazca (prostredníctvom ankety a workshopov), verejnosť (reprezentatívny prieskum), dodávatelia, zástupcovia mimovládneho sektora, médií a štátu. Na tomto základe vznikla matica relevantnosti s 22 strategickými témami. Tie sú rozdelené do štyroch tematických oblastí – suroviny & poľnohospodárstvo, dodávateľský reťazec & spracovanie, prevádzka & procesy, zákazníci & spoločnosť.

Správa o trvalej udržateľnosti nemá byť iba podrobným prehľadom našich aktivít, má byť zároveň aj manažérskym nástrojom, a preto každá kapitola obsahuje predstavenie nášho strategického prístupu a tiež ciele spolu s konkrétnym časovým horizontom. Práve konkrétne záväzky vnímam ako veľmi dôležité, pretože naša filozofia vychádza z motta ´Kto sa prestáva zlepšovať, prestáva byť dobrý´,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika.

Diskontný reťazec patrí medzi najzodpovednejšie firmy na Slovensku, ročne realizuje spoločensky zodpovedné projekty v hodnote viac ako dva milióny eur. O zodpovedný prístup sa však Lidl snaží vo všetkých oblastiach svojho pôsobenia – je férovým obchodným partnerom i zamestnávateľom, úpravou svojho sortimentu sa snaží zlepšovať zdravie zákazníkov a v každodennej činnosti berie ohľad na životné prostredie. Všetko podstatné o spoločenskej zodpovednosti v prehľadnej a graficky pútavej forme je obsahom nového webu www.spolocenskazodpovednost.sk. Nachádza sa na ňom aj spomenutá Správa o trvalej udržateľnosti, okrem slovenskej aj v nemeckej jazykovej mutácii. V budúcnosti bude Lidl pravidelne informovať o priebežnom plnení stanovených cieľov. „Dúfam, že podobne ako pri viacerých našich spoločensky zodpovedných projektoch, budeme inšpiráciou pre iné firmy na Slovensku aj v oblasti transparentného reportovania o vplyve na trvalú udržateľnosť. Nie je to jednoduchý proces, nie je to prezentácia iba toho dobrého a pekného, ale má to veľký zmysel, pretože spoznanie a priznanie potenciálov na zlepšenie je nevyhnutné pre dosiahnutie reálnej zmeny,“ uzavrel Matúš Gála.

1. Kniha novinára o československom agentovi sa stala námetom pre hollywoodsky film

Kniha novinára  Jaroslava Kmenta Český špión Erwin van Haarlem sa stala námetom pre hollywoodsky film. Autorovi a investigativnemu novinárovi ponúkol spoluprácu producent a scenárista David Klawans.

Fico bude mať Duel Špeciál u Jaromíra Soukupa v TV Barrandov

2. Fico bude mať Duel Špeciál u Jaromíra Soukupa v TV Barrandov

Predseda Smeru Robert Fico bude vo štvrtok hosťom kontroverzného moderátora Jaromíra Soukupa v TV Barrandov v jeho relácii Duel Špeciál.

Popoluška má tento rok vlastnú známku aj výstavu

3. Popoluška má tento rok vlastnú známku aj výstavu

Filmová rozprávka Tri oriešky pre Popolušku je nielen pre divákov na Slovensku a Česku, ale aj v Nemecku jedným zo symbolov Vianoc.

Robert Fico: Čelíme mediálnemu lynču, nenecháme to takto

4. Robert Fico: Čelíme mediálnemu lynču, nenecháme to takto

V sobotu mala strana Smer-SD v Trenčíne snem.

ʼNdrangheta. Nenásytná talianska mafia

5. ʼNdrangheta. Nenásytná talianska mafia

´Ndrangheta v prvých rokoch nášho storočia ešte viac zbohatla a presadila sa aj na medzinárodnej úrovni. Dávno totiž vyrovnala krok s globálnym trhom a investovala do obchodných aktivít...

Kaliňák obhajuje konšpirátorov a aj oni ho majú celkom radi

6. Kaliňák obhajuje konšpirátorov a aj oni ho majú celkom radi

Bývalý minister vnútra a poslanec Smeru Robert Kaliňák vo štvrtok zvolal tlačovú besedu, na ktorej kritizoval spravodajské médiá. Naopak mal potrebu zastať sa webu, ktorý šíri hoaxy, antisemitizmus a medicínske bludy.

7. Šéfredaktor podal výpoveď po tom, ako majiteľ dal do novín nekorektnú antikampaň

To, aké články pôjdu alebo nepôjdu do novín, v nezávislých novinách rozhoduje šéfredaktor. Inzercia je označená a mnohé médiá si dávajú pozor, aby aj platená inzercia bola korektná, antikampaň do novín nepúšťajú. To, čo predviedol majiteľ novín, je ukážkovým príkladom zneužitie novín na nekorektnú špinavú kampaň pred voľbami. Pokračovanie.

YouTube a Facebook ovládajú polovicu trhu s videoreklamou na sieti

8. YouTube a Facebook ovládajú polovicu trhu s videoreklamou na sieti

Internetoví giganti YouTube a Facebook ovládajú dokopy 56 percent trhu s videoreklamou na internete.

Sídlo CNN v New Yorku evakuovali kvôli nahláseným bombám

9. Sídlo CNN v New Yorku evakuovali kvôli nahláseným bombám

Americká polícia v noci na dnes zhruba na dve hodiny evakuovala sídlo televíznej stanice CNN v New Yorku kvôli hláseniu, že v budove bolo ukrytých päť výbušných zariadení.

10. Zem a Vek do knižníc nepatrí – Verejná výzva OĽaNO županom, primátorom a starostom

Hnutie OĽaNO vyzýva všetkých predsedov samosprávnych krajov, primátorov miest a starostov obcí na Slovensku.