Noviny TV JOJ porazili konkurenciu

Vo štvrtok porazili Noviny TV JOJ konkurenčné spravodajstvo, jednotkou na trhu boli opäť kontroverzní Geissenovci. Nadpriemerný podiel na sledovanosti si aj v konkurencii hokejového prenosu udržal seriál Panelák. Na PLUSke sa nadpriemerne darí Simpsonovcom a seriálu CSI Las Vegas, PLUSka dokonca počas seriálu Hawaii 5.0 v sledovanosti predstihla konkurenčnú TV Markíza a bola dvojkou na trhu!

Najsledovanejším štvrtkovým hlavným spravodajstvom boli Noviny TV JOJ s ratingom 7,3% a podielom takmer 30%, v sledovanosti tak predstihli konkurenčné Televízne noviny. Dlhodobo si nadpriemernú sledovanosť drží Najlepšie počasie aj včera bolo jednotkou na trhu a najsilnejším spravodajským formátom s ratingom 8,9% a podielom 28,7%. Trhovým lídrom bola TV JOJ aj počas relácie Šport.
Denný seriál Panelák si vo štvrtok, aj napriek konkurencii hokejového prenosu, udržal svoj stále nadpriemerný podiel – v strategickej cieľovej skupine obsadil takmer štvrtinu trhu (24,5%). Najviac divákov si Panelák tradične drží v cieľových skupinách mladého mestského diváka, včera mal napríklad u mladých žien 20 – 24 podiel 37,1%, tradičnou trhovou jednotkou bol napríklad aj v Bratislavskom kraji (podiel 34,6%).
Jednotkou na trhu boli opäť aj kontroverzní Geissenovci s viac ako pätinovým podielom na trhu v 12-54. Zaujali najmä mladých mužov v cieľovej skupine 12 – 24 (podiel približne 35%), vyhrali však aj u mladých žien 20 – 24 s podielom až 45,8%. Geissenovci sa najviac zabývali v Trenčianskom (podiel 33,3%) a Žilinskom kraji (podiel 33,7%).
Na PLUSke sa vo štvrtok najviac darilo kriminálkam i seriálu Simpsonovci. Tradičný úspech zaznamenal popoludňajší seriál Simpsonovci s podielom až 12%, pričom najviac zaujal mladých mužov v cieľovej skupine 12 – 19 s podielom až 39,6%, kde bol jednotkou na trhu. Najúspešnejším programom PLUSky bol včera kriminálny seriál CSI: Kriminálka Las Vegas s podielom 8,1%. Výrazný nadpriemer dosiahli aj obe časti nasledujúceho seriálu Hawaii 5.0, kde prvá epizóda mala podiel 11,3% a druhá až 15,1%, pričom v sledovanosti dokonca porazila v tom čase vysielaný seriál NCIS na TV Markíza.
PR TV JOJ
Hodnoty sledovanosti sú uvedené za cieľovú skupinu 12-54. Zdroj dát: PMT/TNS.