ZAPARKUJ.TO v Žiari nad Hronom s Orangeom Foto: Orange

ZAPARKUJ.TO v Žiari nad Hronom s Orangeom

06.11.2018 21:05 | Tlačové správy | Orange

Orange v spolupráci so spoločnosťou Unicorn dnes spúšťa komerčné riešenie mestského parkovania ZAPARKUJ.TO. Riešenie vzniklo v spolupráci so študentmi Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a prvým mestom, v ktorom jeho obyvatelia budú môcť od dnes využívať túto inovatívnu službu parkovania, je Žiar nad Hronom.

Efektívne parkovanie pre moderné mestá a občanov

ZAPARKUJ.TO ako služba spadajúca do oblasti internetu vecí umožňuje mestám efektívne nastaviť parkovaciu politiku, zabezpečiť pre svojich obyvateľov vyšší komfort, prehľad o využití aktuálnych parkovacích kapacít či jednoduchú úhradu za parkovanie.

„Pri službách internetu vecí je zväčša potrebné navrhnúť a zrealizovať riešenia šité na presné požiadavky zákazníka. Na Slovensku budujeme a rozširujeme vlastnú infraštruktúru na poskytovanie IoT služieb. Vďaka vlastnému zázemiu a spolupráci so špičkovými partnermi tak vieme zákazníkom poskytnúť kompletné riešenie ich potrieb,“ približuje Ivan Golian, riaditeľ úseku informačných systémov a sietí z Orangeu.

„Software je dnes naozaj všade okolo nás a aj táto výnimočná spolupráca silných partnerov priniesla výsledok, ktorý to potvrdzuje. Zdrojový kód, s ktorým sa bežný človek nikdy nestretne, sa zmenil na „apku“, ktorej nielen každý rozumie, ale je pravdepodobné, že ju na dennej báze potrebuje. Každý šofér predsa problém s parkovaním dôverne pozná. Keďže sme software house, je našim poslaním, ak nie povinnosťou, prinášať na trh užitočné riešenia pre každého tak, aby uľahčovali život a najmä šetrili čas a peniaze,“ ozrejmuje Tomáš Konečný, Produkčný riaditeľ slovenského streamu Unicornu.

Na webe aj v prehľadnej aplikácii

Služba ZAPARKUJ.TO je na adrese www.zaparkuj.to dostupná ako webový portál, ale k dispozícii je aj ako praktická aplikácia do smartfónu (pre operačný systém Android aj iOS). Vďaka službe má vodič v reálnom čase k dispozícii informácie o aktuálnej parkovacej situácii na jednotlivých mestských parkoviskách, vie si zistiť obsadenosť konkrétnych miest, podmienky parkovania, ale zároveň môže parkovné aj priamo uhradiť či už prostredníctvom SMS správy alebo platobnou kartou.

Riešenie ponúka aj možnosti ako napríklad upozornenie na vypršanie úhrady parkovného pre parkujúcich, komplexné štatistiky využívania parkovacích kapacít a výber parkovného pre mesto, ale aj poskytnutie informácie o nezaplatenom parkovnom zložkám mestskej polície či prevádzkovateľovi parkoviska.

Kvôli kontaktom s obvinenou z vraždy novinára prokurátor prišiel o funkciu

1. Kvôli kontaktom s obvinenou z vraždy novinára prokurátor prišiel o funkciu

Slovenský generálny prokurátor Jaromír Čižnár dnes odvolal z funkcie jedného zo svojich námestníkov Reného Vaneka.

Dobrý anjel od nového roka s podporou najväčšej banky

2. Dobrý anjel od nového roka s podporou najväčšej banky

Od januára má Dobrý anjel novú posilu. Partnerom neziskovej organizácie sa stala Slovenská sporiteľňa. Prináša možnosť viac ako 700 000 používateľom Georgea vyklikať si trvalý príkaz a stať sa Dobrým anjelom, súčasne túto možnosť ponúka aj v 250 pobočkách po celom Slovensku.

3. Objednávateľka vraždy Kuciaka sa pokúšala flirtovať aj s bývalým komentátorom SME

Sieť kontaktov, ktoré nadväzovala s vplyvnými ľuďmi Alena Zsuzsová, ktorá je obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, sa rozrastá.

Z Reportérov odchádza ich šéf Vincent Štofaník

4. Z Reportérov odchádza ich šéf Vincent Štofaník

Vincent Štofaník sa podľa informácií Omediach.com rozhodol odísť z vedenia investigatívnej relácie Reportéri, v RTVS ostáva. RTVS informáciu Omediach.com potvrdila.

SaS posiela otvorený list, kritizuje spravodajstvo RTVS

5. SaS posiela otvorený list, kritizuje spravodajstvo RTVS

Strana SaS tvrdí, že v televíznom spravodajstve RTVS sú manipulatívne praktiky.

6. Súkromné rádiá upozorňujú na výsledky kvót: Oldies rádiá hrajú novú hudbu, hitové rádiá hrajú nehity

Súkromné rádiá si nevedia vysvetliť, prečo štát a táto vláda majú snahu unifikovať hudobnú službu rádií.

Takto vyzerá doposiaľ najúspešnejšia fotka na Instagrame

7. Takto vyzerá doposiaľ najúspešnejšia fotka na Instagrame

Najúspešnejšou fotkou ​​v histórii sociálnej siete Instagram sa stal obrázok obyčajného vajíčka.

Info.cz a Zdroj.cz sa spojili, za novým vydavateľstvom je Křetinský a Tkáč

8. Info.cz a Zdroj.cz sa spojili, za novým vydavateľstvom je Křetinský a Tkáč

Český zpravodajský server Info.cz a agregátor zpráv Zdroj.cz se spojily pod nové vydavatelství Info.cz Online Media (IOM).

9. Konšpiračnej IN TV rada odňala licenciu, mala to však urobiť už pred rokmi (VIDEO)

Rade pre vysielanie a retransmisiu trvalo niekoľko rokov, kým odobrala konšpiračnej televízii licenciu.

10. Biskup kritizuje mediálne vystupovanie supsendovaných kňazov, kritizujúcich celibát

Na jeseň minulého roka banskobystrický biskup suspendoval dvoch kňazov Michala Lajchu a Petra Baláža.