ZAPARKUJ.TO v Žiari nad Hronom s Orangeom Foto: Orange

ZAPARKUJ.TO v Žiari nad Hronom s Orangeom

06.11.2018 21:05 | Tlačové správy | Orange

Orange v spolupráci so spoločnosťou Unicorn dnes spúšťa komerčné riešenie mestského parkovania ZAPARKUJ.TO. Riešenie vzniklo v spolupráci so študentmi Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a prvým mestom, v ktorom jeho obyvatelia budú môcť od dnes využívať túto inovatívnu službu parkovania, je Žiar nad Hronom.

Efektívne parkovanie pre moderné mestá a občanov

ZAPARKUJ.TO ako služba spadajúca do oblasti internetu vecí umožňuje mestám efektívne nastaviť parkovaciu politiku, zabezpečiť pre svojich obyvateľov vyšší komfort, prehľad o využití aktuálnych parkovacích kapacít či jednoduchú úhradu za parkovanie.

„Pri službách internetu vecí je zväčša potrebné navrhnúť a zrealizovať riešenia šité na presné požiadavky zákazníka. Na Slovensku budujeme a rozširujeme vlastnú infraštruktúru na poskytovanie IoT služieb. Vďaka vlastnému zázemiu a spolupráci so špičkovými partnermi tak vieme zákazníkom poskytnúť kompletné riešenie ich potrieb,“ približuje Ivan Golian, riaditeľ úseku informačných systémov a sietí z Orangeu.

„Software je dnes naozaj všade okolo nás a aj táto výnimočná spolupráca silných partnerov priniesla výsledok, ktorý to potvrdzuje. Zdrojový kód, s ktorým sa bežný človek nikdy nestretne, sa zmenil na „apku“, ktorej nielen každý rozumie, ale je pravdepodobné, že ju na dennej báze potrebuje. Každý šofér predsa problém s parkovaním dôverne pozná. Keďže sme software house, je našim poslaním, ak nie povinnosťou, prinášať na trh užitočné riešenia pre každého tak, aby uľahčovali život a najmä šetrili čas a peniaze,“ ozrejmuje Tomáš Konečný, Produkčný riaditeľ slovenského streamu Unicornu.

Na webe aj v prehľadnej aplikácii

Služba ZAPARKUJ.TO je na adrese www.zaparkuj.to dostupná ako webový portál, ale k dispozícii je aj ako praktická aplikácia do smartfónu (pre operačný systém Android aj iOS). Vďaka službe má vodič v reálnom čase k dispozícii informácie o aktuálnej parkovacej situácii na jednotlivých mestských parkoviskách, vie si zistiť obsadenosť konkrétnych miest, podmienky parkovania, ale zároveň môže parkovné aj priamo uhradiť či už prostredníctvom SMS správy alebo platobnou kartou.

Riešenie ponúka aj možnosti ako napríklad upozornenie na vypršanie úhrady parkovného pre parkujúcich, komplexné štatistiky využívania parkovacích kapacít a výber parkovného pre mesto, ale aj poskytnutie informácie o nezaplatenom parkovnom zložkám mestskej polície či prevádzkovateľovi parkoviska.

Seznam.cz: Lukačovič svá média pro byznys nezneužívá

1. Seznam.cz: Lukačovič svá média pro byznys nezneužívá

Vedení společnosti Seznam.cz odmítlo obvinění MF Dnes, že majitel Seznamu Ivo Lukačovič zneužívá svá média pro vlastní byznysové zájmy.

2. Našla sa autorka rozhovoru s Janou Vaľovou: Šéfka ma uistila, že je to moja posledná špinavá práca

Oceňujem redaktorku, že síce neskoro, ale že sa ozvala a ešte takto verejne a popísala, ako k rozhovoru došlo.

3. Na slovenský trh prichádza nová konkurencia v oblasti monitoringu médií - spoločnosť Monitora

Na slovenský trh prichádza nová konkurencia v oblasti poskytovania servisu monitorovacích služieb – spoločnosť Monitora, ktorá poskytuje komplexný real-time monitoring médií a pokročilé riešenie pre analýzu a meranie médií so skúsenosťami z ČR.

Zverejnili nominácie na Globálneho marketéra roka 2018

4. Zverejnili nominácie na Globálneho marketéra roka 2018

Svetová federácia zadávateľov reklamy (WFA) zverejnila nominácie na cenu pre Globálneho marketéra roka 2018.

Babiš: Nikdy neodstúpim, nech si to všetci zapamätajú!

5. Babiš: Nikdy neodstúpim, nech si to všetci zapamätajú!

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes uvedl, že nikdy neodstoupí. V emotivním projevu před odletem do Bruselu takto reagoval na dotazy novinářů ke kauze, kterou tento týden rozpoutal rozhovor s jeho synem, jenž údajně trpí schizofrenií.

Agrofert od Babiša sa rozšíri o ďalšie časopisy

6. Agrofert od Babiša sa rozšíri o ďalšie časopisy

Mediálna skupina Mafra, ktorá spadá pod koncern Agrofert zvereneckého fondu Andreja Babiša, výrazne rozšíri svoje mediálne portfólio.

Súťaž Marketér roka 2018 pozná nominácie

7. Súťaž Marketér roka 2018 pozná nominácie

Odborná porota zverejnila mená nominovaných marketingových profesionálov na cenu Marketér roka.

4G sieť na Slovensku oslavuje piate výročie

8. 4G sieť na Slovensku oslavuje piate výročie

Telekom ju od začiatku zrýchlil dvanásťnásobne, sprístupnil pokrytie po celej krajine a päťkrát získal certifikát Best in Test.

Trump označil za svoj úspech údajný pokles obľuby médií v USA. Pravda je iná

9. Trump označil za svoj úspech údajný pokles obľuby médií v USA. Pravda je iná

Americký prezident Donald Trump považuje za jeden zo svojich najväčších úspechov v najvyššej štátnej funkcii zníženie obľuby médií medzi Američanmi.

Zomrel herec, ktorý stvárnil kráľa v Troch orieškoch pre Popolušku (VIDEO)

10. Zomrel herec, ktorý stvárnil kráľa v Troch orieškoch pre Popolušku (VIDEO)

Vo veku 87 rokov zomrel vo štvrtok v Drážďanoch nemecký filmový a divadelný herec Rolf Hoppe.