Búrlivé víno a kinohit Ochranca na čele rebríčkov sledovanosti!

30.04.2013 09:15 | Tlačové správy | Markíza

V nedeľu večer sa darilo novej ére speváckej súťaže SuperStar na Markíze, ako aj dramatickému skutočnému príbehu Zamenené deti, ktorý odvysielala televízia Doma.

Búrlivé víno si aj v piatok 26. apríla 2013 udržalo pozíciu najsledovanejšieho programu dňa v oboch hlavných cieľových skupinách. Rodinný seriál televízie Markíza dosiahol v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 9,8 % a trhový podiel 29,5 %. Celkovo pritiahol k obrazovkám 677-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Aj v sobotu 27. apríla 2013 patril najsledovanejší program dňa v cieľovej skupine 12-54 Markíze. Stal sa ním premiérový akčný film Ochranca, ktorý zaznamenal rating 10,7 % a trhový podiel 32,2 %. Pozrelo si ho 524-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Atraktívny kinohit s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe oslovil najmä mladých mužov 12-24, ktorý Markíze zabezpečili trhový podiel 41,9 %.

V nedeľu 28. apríla 2013 sa najsledovanejším nespravodajským programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách stal šiesty finálový priamy prenos speváckej súťaže SuperStar, v ktorom súťažiaci spievali piesne s venovaniami.

V cieľovej skupine 12-54 dosiahla SuperStar rating 10,8 % a trhový podiel 32,9 %. Najvýraznejšie zabodovala v cieľovej skupine vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (share 44,8 %) a medzi mladými ženami 12-24 (share 45,8 %).

Nasledujúce SuperStar - Rozhodnutie, v ktorom diváci rozhodli o vyradení finalistky Kristíny Debnárovej, zaznamenalo v cieľovej skupine 12-54 trhový podiel 39,2 % a medzi vysokoškolsky vzdelanými divákmi 12-54 až 56,3 %.

V nedeľu večer sa nadpriemerne darilo aj dramatickému skutočnému príbehu Zamenené deti, ktorý odvysielala televízia Doma. S ratingom 2,8 % a trhovým podielom 7,6 % išlo o najúspešnejší nedeľný film na Doma v tomto roku a zároveň tretí najsledovanejší film od začiatku roku 2012. V cieľovej skupine ženy 25-34 dosiahol trhový podiel až 14,0 %.

Najsledovanejšou hlavnou spravodajskou reláciou boli od piatka až do nedele Televízne noviny. Najúspešnejšie bolo nedeľné vydanie s 656-tisíc divákmi (12+) pri obrazovkách.

PR oddelenie TV Markíza

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.

Deti zabitého novinára odpustili otcovým vrahom

Deti saudskoarabského novinára Džamala Chášukdžího zavraždeného v roku 2018 dnes oznámili, že otcovým vrahom odpustili. Novinár, ktorý kritizoval saudskoarabských predstaviteľov, bol zabitý na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule a jeho telo sa nenašlo.

Cenzúra v Poľsku: Populárnu pieseň o známom politikovi stiahli z vysielania (VIDEO)

Pesnička populárneho poľského speváka o privilégiách šéfa vládnej strany Jaroslawa Kaczyńského sa dostala až na vrchol hitparády populárnej stanice verejnoprávneho poľského rozhlasu Trojka, ale potom náhle zmizla. Rozhlas obviňujú z cenzúry, hrozia odchody novinárov aj bojkot časti umelcov. Pesnička sa stala hitom, na internete má seďem miliónov zhliadnutí.