Búrlivé víno a kinohit Ochranca na čele rebríčkov sledovanosti!

30.04.2013 09:15 | Tlačové správy | Markíza

V nedeľu večer sa darilo novej ére speváckej súťaže SuperStar na Markíze, ako aj dramatickému skutočnému príbehu Zamenené deti, ktorý odvysielala televízia Doma.

Búrlivé víno si aj v piatok 26. apríla 2013 udržalo pozíciu najsledovanejšieho programu dňa v oboch hlavných cieľových skupinách. Rodinný seriál televízie Markíza dosiahol v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 9,8 % a trhový podiel 29,5 %. Celkovo pritiahol k obrazovkám 677-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Aj v sobotu 27. apríla 2013 patril najsledovanejší program dňa v cieľovej skupine 12-54 Markíze. Stal sa ním premiérový akčný film Ochranca, ktorý zaznamenal rating 10,7 % a trhový podiel 32,2 %. Pozrelo si ho 524-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Atraktívny kinohit s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe oslovil najmä mladých mužov 12-24, ktorý Markíze zabezpečili trhový podiel 41,9 %.

V nedeľu 28. apríla 2013 sa najsledovanejším nespravodajským programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách stal šiesty finálový priamy prenos speváckej súťaže SuperStar, v ktorom súťažiaci spievali piesne s venovaniami.

V cieľovej skupine 12-54 dosiahla SuperStar rating 10,8 % a trhový podiel 32,9 %. Najvýraznejšie zabodovala v cieľovej skupine vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (share 44,8 %) a medzi mladými ženami 12-24 (share 45,8 %).

Nasledujúce SuperStar - Rozhodnutie, v ktorom diváci rozhodli o vyradení finalistky Kristíny Debnárovej, zaznamenalo v cieľovej skupine 12-54 trhový podiel 39,2 % a medzi vysokoškolsky vzdelanými divákmi 12-54 až 56,3 %.

V nedeľu večer sa nadpriemerne darilo aj dramatickému skutočnému príbehu Zamenené deti, ktorý odvysielala televízia Doma. S ratingom 2,8 % a trhovým podielom 7,6 % išlo o najúspešnejší nedeľný film na Doma v tomto roku a zároveň tretí najsledovanejší film od začiatku roku 2012. V cieľovej skupine ženy 25-34 dosiahol trhový podiel až 14,0 %.

Najsledovanejšou hlavnou spravodajskou reláciou boli od piatka až do nedele Televízne noviny. Najúspešnejšie bolo nedeľné vydanie s 656-tisíc divákmi (12+) pri obrazovkách.

PR oddelenie TV Markíza

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

1. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

2. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

3. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

4. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

5. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

6. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

7. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

8. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

9. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

10. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.