Búrlivé víno a kinohit Ochranca na čele rebríčkov sledovanosti!

30.04.2013 09:15 | Tlačové správy | Markíza

V nedeľu večer sa darilo novej ére speváckej súťaže SuperStar na Markíze, ako aj dramatickému skutočnému príbehu Zamenené deti, ktorý odvysielala televízia Doma.

Búrlivé víno si aj v piatok 26. apríla 2013 udržalo pozíciu najsledovanejšieho programu dňa v oboch hlavných cieľových skupinách. Rodinný seriál televízie Markíza dosiahol v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 9,8 % a trhový podiel 29,5 %. Celkovo pritiahol k obrazovkám 677-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Aj v sobotu 27. apríla 2013 patril najsledovanejší program dňa v cieľovej skupine 12-54 Markíze. Stal sa ním premiérový akčný film Ochranca, ktorý zaznamenal rating 10,7 % a trhový podiel 32,2 %. Pozrelo si ho 524-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Atraktívny kinohit s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe oslovil najmä mladých mužov 12-24, ktorý Markíze zabezpečili trhový podiel 41,9 %.

V nedeľu 28. apríla 2013 sa najsledovanejším nespravodajským programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách stal šiesty finálový priamy prenos speváckej súťaže SuperStar, v ktorom súťažiaci spievali piesne s venovaniami.

V cieľovej skupine 12-54 dosiahla SuperStar rating 10,8 % a trhový podiel 32,9 %. Najvýraznejšie zabodovala v cieľovej skupine vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (share 44,8 %) a medzi mladými ženami 12-24 (share 45,8 %).

Nasledujúce SuperStar - Rozhodnutie, v ktorom diváci rozhodli o vyradení finalistky Kristíny Debnárovej, zaznamenalo v cieľovej skupine 12-54 trhový podiel 39,2 % a medzi vysokoškolsky vzdelanými divákmi 12-54 až 56,3 %.

V nedeľu večer sa nadpriemerne darilo aj dramatickému skutočnému príbehu Zamenené deti, ktorý odvysielala televízia Doma. S ratingom 2,8 % a trhovým podielom 7,6 % išlo o najúspešnejší nedeľný film na Doma v tomto roku a zároveň tretí najsledovanejší film od začiatku roku 2012. V cieľovej skupine ženy 25-34 dosiahol trhový podiel až 14,0 %.

Najsledovanejšou hlavnou spravodajskou reláciou boli od piatka až do nedele Televízne noviny. Najúspešnejšie bolo nedeľné vydanie s 656-tisíc divákmi (12+) pri obrazovkách.

PR oddelenie TV Markíza

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

1. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

2. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

3. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

4. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

5. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

6. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

7. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.

Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

8. Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém dnešním zasedání vyměřila pokutu 400.000 korun televizi Barrandov za neobjektivitu a nevyváženost v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

9. Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

Na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí majú dve zamestnania. Pätina pracujúcich, každý desiaty dôchodca a každý ôsmy rodič, starajúci sa o dieťa do troch rokov však v prieskume uviedli, že musia mať ešte jeden džob.

Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

10. Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

Speváčka Marta Jandová bude mať vlastnú televíznu talkshow.