Panelák opäť nadpriemerný, Bučkovci tradične jednotkou

30.04.2013 11:58 | Tlačové správy | JOJ

Nový týždeň odštartovali televízie JOJ a PLUS úspešne, keď seriál Panelák zaznamenal nadpriemerný podiel na trhu, jednotkou boli opäť Bučkovci a Najlepšie počasie bolo najsledovanejším spravodajským formátom.

Najúspešnejšou reláciou z ponuky tzv. malých televízií bol seriál CSI: Kriminálka Las Vegas na stanici PLUS.
Seriál Panelák odštartoval nový týždeň úspešne a dokonca si v sledovanosti polepšil a úspešne atakoval konkurenčnú ponuku. Včera dosiahol rating 9,7% a podiel 26%, pričom suverénny bol v najbonitnejšom Bratislavskom kraji, kde s podielom takmer 40% v sledovanosti dvojnásobne predstihol konkurenčný seriál. Paneláku sa tradične darilo v mestách, kde bol taktiež jednotkou na trhu. Potvrdil tak svoje silné postavenie u mladých mestských divákov, na ktorých primárne cieli.
Nasledujúca reality šou Bučkovci – slnko, seno, dedina bola v čase svojho vysielania opäť trhovým lídrom s podielom 26%. Najviac divákov mala šou o svojráznej rodinke zo Sihli v Banskobystrickom kraji, kde podiel dosiahol až 35,6%.
Najsledovanejším spravodajským formátom na trhu bolo v pondelok Najlepšie počasie TV JOJ s ratingom 10,7% a podielom 32,5%.
Úspešný pondelok má za sebou už tradične stanica PLUS, ktorá odvysielala najsledovanejší program z ponuky tzv. malých televízií. Stal sa ním seriál CSI: Kriminálka Las Vegas s podielom 8,8%, darilo sa aj kriminálke CSI: New York (5,6%) a seriálu Chicago: Zákon ulice (7,5%). Popoludní je PLUSka tradične úspešná so seriálom Simpsonovci, včerajšia premiérová epizóda dosiahla podiel 9,3%, pričom u mužov to bolo až 15,9%.

PR TV JOJ

Hodnoty sledovanosti sú uvedené za cieľovú skupinu 12-54. Zdroj dát: PMT/TNS.

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

1. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

2. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

3. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

4. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

5. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

6. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

7. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

8. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

9. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

10. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.