Modré z neba: Nový celebritný pár – Dodko a Nela Pocisková!

30.04.2013 14:05 | Tlačové správy | Markíza

Prvomájové vydanie relácie Modré z neba prinesie príbehy o štrnásťročnom géniovi Danielovi, ktorý sa musí učiť pri sviečkach, ale aj o tom, že láska je silnejšia ako choroba a že kvitne v každom veku.

Ani vo sviatočný 1. máj 2013 televízia Markíza neochudobní divákov o mimoriadne obľúbenú rodinnú reláciu Modré z neba. Moderátor Vilo Rozboril v tradičnom stredajšom čase o 20:20 predstaví ďalšiu trojicu príbehov, ktoré chytia za srdce.

Prvé májové Modré z neba otvorí príbeh o Danielovi, deviatakovi, ktorý má obrovské vedomosti v geografii, histórii, biológii aj v chémii. Nijaký bifľoš, ale malý vedec, ktorý logicky rozmýšľa a chápe súvislosti. Vyhráva olympiády, jeho svetom sú knihy, encyklopédie, knižnice. Učenie ho skrátka baví. Podmienky v ktorých vyrastá sú však katastrofálne. Daniel nemá ani lampu, funguje pri sviečkach, v zime, v totálnej chudobe. O zodpovednosti rodičov sa veľmi hovoriť nedá. Príbeh je najmä o Danielovi, ktorý je obrovským slnkom v tejto famílii. Skromnosť, múdrosť, slušnosť a zodpovednosť – tým všetkým si Daniel získal nielen Vila.

Druhý príbeh bude o Zuzke, ktorá túži ešte aspoň raz vidieť more. Zrejme naposledy, pretože stráca zrak. Má viacero závažných diagnóz. Je silná diabetička, zlyhávajú jej obličky, hrozí jej úplná slepota, momentálne vidí už len na jedno oko. Trikrát do týždňa chodí na dialýzu, ale Zuzkin optimizmus by jej mohol závidieť každý zdravý človek. Tvrdí, že najväčším šťastím je pre ňu rodina, manžel Rudo, dcéra Sabínka a mama, ktorú ničí skleróza multiplex. Švagriná Martina dopriala ťažko skúšanej rodine dovolenku pri mori, kde Zuzka zároveň oslávila svoje tridsiate narodeniny. Silný príbeh o láske, ktorá je najzázračnejším liekom!

Modré z neba uzavrie mimoriadne silný príbeh o Dodkovi, ktorý od dvoch rokov trpí na svalovú dystrofiu. Je na vozíku a k ochoreniu sa pridružila ešte ďalšia závažná diagnóza. Lekári mu ako štvorročnému diagnostikovali nezhubný nádor na mozgu. A práve ten pripravil malého chlapca o zrak. Keď prestal vidieť mal len štyri roky. Dodko má za sebou niekoľko operácií, ale je doslova na zjedenie. Dodkov sen Vilo so štábom nemohol nezrealizovať. Nebudeme prezrádzať, treba vidieť – len naznačíme: obľúbený seriál Búrlivé víno má novú hereckú hviezdu! A nový celebritný pár! Dodko a Nela Pocisková.

Relácia Modré z neba je zároveň štartérom pomoci. Ťažký osud ľudí sa po vysielaní snažia zmierniť aj diváci. Pomoc im môžu ponúknuť prostredníctvom facebookovej fan page Modré z neba, ktorá ma v súčasnosti viac než 305-tisíc fanúšikov. Jednotlivým príbehom sa venuje aj webstránka modrezneba.markiza.sk. Návštevníci sa na nej môžu dozvedieť aj množstvo zaujímavostí o relácii.

PR oddelenie TV Markíza

1. Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

2. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

3. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

4. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

5. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

6. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

7. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

8. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

9. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

10. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.