TÚ SR povolil rádiostanice pre ochranu prezidenta ECB

03.05.2013 10:05 | Tlačové správy | TU SR

Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky (TÚ SR) vydal krátkodobé povolenia na prevádzku vysielacích zariadení pre potreby zabezpečenia ochrany prezidenta Európskej centrálnej banky (ECB), ktorý sa 2.5.2013 zúčastnil zasadnutia ECB v Bratislave.

TÚ SR okrem toho vydal krátkodobé povolenia pre potreby majstrovstiev sveta cestných automobilov WTCC, ktoré sa konali 27. – 28.4.2013 na Slovakia Ringu. Medzi povolenými zariadeniami boli napr. rádiostanice pre komunikáciu tímov s jazdcami a bezdrôtové kamery umiestnené na palube automobilov.
Žiadosti o povolenia na prevádzku rádiostaníc pre sprievody zahraničných návštev Slovenskej republiky prichádzajú na TÚ SR pred konaním návštevy. Podobne prichádzajú žiadosti v prípade potreby zabezpečenia komunikácie alebo priamych televíznych a rozhlasových prenosov zo športových podujatí. TÚ SR žiadosť posúdi a ešte pred príchodom návštevy, alebo pred konaním športového podujatia vydá krátkodobé povolenie. Takéto povolenie v minulosti vydal napr. pre sprievod Vladimíra Putina, ktorý navštívil Bratislavu, ďalej pre sprievod Pavla Gantara, predsedu parlamentu Slovinska, ktorý sa počas MS 2011 v ľadovom hokeji zúčastnil na zápase Slovensko - Slovinsko. V minulosti TÚ SR vydal podobné povolenia napr. pre sprievod princa Charlesa, pre sprievod svätého otca, na zabezpečenie zasadnutia krajín V4, na zabezpečenia zasadnutia ministrov členských krajín NATO, pre priame prenosy zo zápasov našich zástupcov v Európskej lige UEFA a pre ďalšie významné zahraničné návštevy a športové podujatia, ktoré sa konali na Slovensku.

Keď mafia čulo spolupracuje so štátnymi orgánmi...

„Nejaký prokurátor sa s nejakým fízlom a s nejakým sudcom dohodnú, že jej byt proste počká. Teba noviny už raz osrali, a veľmi rýchlo. S tebou nebude žiadna extra námaha, stačí z teba urobiť kokota. A to si na dobrej ceste.“

Angelina Jolie pripravuje v BBC reláciu aj o manipuláciách (VIDEO)

Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorý má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od manipulácií.

Ceny Trilobit sú rozdané, ocenenia získali aj tvorcovia zo Slovenska

Český filmový a televizní svaz FITES udělil Hlavní cenu Trilobit 2020 hercům Jiřímu Schmitzerovi a Ladislavu Mrkvičkovi za jejich role ve filmu Staříci.

Markíza bude mať špeciálne Na telo so Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Televízia Markíza v nedeľu o 13:00 odvysiela v relácii Na telo rozhovor s prezidentkou Zuzanu Čaputovou.

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Časopis Vatikánu: Za poklesom počtu mníšok je aj zneužívanie

Vatikánsky dámsky časopis pripísal dramatický pokles počtu rádových sestier na svete veľmi náročným pracovným podmienkam, sexuálnemu zneužívaniu a zneužívaniu moci zo strany ich nadriadených a duchovných.

Súťaž PROKOP pozná víťazov (FOTO)

Vo štvrtok večer počas slávnostného večera v Bratislave boli vyhlásení víťazi súťaže o najlepší PR projekt za minulý rok PROKOP 2019.

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.