TÚ SR povolil rádiostanice pre ochranu prezidenta ECB

03.05.2013 10:05 | Tlačové správy | TU SR

Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky (TÚ SR) vydal krátkodobé povolenia na prevádzku vysielacích zariadení pre potreby zabezpečenia ochrany prezidenta Európskej centrálnej banky (ECB), ktorý sa 2.5.2013 zúčastnil zasadnutia ECB v Bratislave.

TÚ SR okrem toho vydal krátkodobé povolenia pre potreby majstrovstiev sveta cestných automobilov WTCC, ktoré sa konali 27. – 28.4.2013 na Slovakia Ringu. Medzi povolenými zariadeniami boli napr. rádiostanice pre komunikáciu tímov s jazdcami a bezdrôtové kamery umiestnené na palube automobilov.
Žiadosti o povolenia na prevádzku rádiostaníc pre sprievody zahraničných návštev Slovenskej republiky prichádzajú na TÚ SR pred konaním návštevy. Podobne prichádzajú žiadosti v prípade potreby zabezpečenia komunikácie alebo priamych televíznych a rozhlasových prenosov zo športových podujatí. TÚ SR žiadosť posúdi a ešte pred príchodom návštevy, alebo pred konaním športového podujatia vydá krátkodobé povolenie. Takéto povolenie v minulosti vydal napr. pre sprievod Vladimíra Putina, ktorý navštívil Bratislavu, ďalej pre sprievod Pavla Gantara, predsedu parlamentu Slovinska, ktorý sa počas MS 2011 v ľadovom hokeji zúčastnil na zápase Slovensko - Slovinsko. V minulosti TÚ SR vydal podobné povolenia napr. pre sprievod princa Charlesa, pre sprievod svätého otca, na zabezpečenie zasadnutia krajín V4, na zabezpečenia zasadnutia ministrov členských krajín NATO, pre priame prenosy zo zápasov našich zástupcov v Európskej lige UEFA a pre ďalšie významné zahraničné návštevy a športové podujatia, ktoré sa konali na Slovensku.

Spevák zažaloval Trumpovu kampaň za používanie jeho piesní (VIDEO)

Kanadský hudobník Neil Young podal na americkom súde sťažnosť na volebnú kampaň prezidenta Donalda Trumpa za to, že prezident na svojich mítingoch opakovane používa Youngovu hudbu. Podľa kanadského rockera Trumpova kampaň porušuje autorské práva, pretože Young s takým využitím svojich piesní nesúhlasil. Informovala o tom dnes BBC, podľa ktorej sa k tomu tím Trumpovej kampane zatiaľ nevyjadril.

V Španielsku nabádajú k noseniu rúšok reklamným spotom s kremačnou pecou (VIDEO)

Rozruch vyvolal v Španielsku televízny spot, v ktorom vedenie madridského regiónu nabáda najmä mladých ľudí k noseniu rúšok. Práve madridský región patril medzi najviac postihnuté pandémiou koronavírusu.

Čína hrozí odvetou USA kvôli problémom s vízami čínskych novinárov

Čína dnes pohrozila odvetou, ak americká vláda bude pokračovať podľa Pekingu v nepriateľskom rokovaní proti čínskym novinárom v USA.

Čína reaguje na snahy USA obmedziť TikTok

Čína nemieni akceptovať, aby Spojené štáty ukradli akúkoľvek čínsku technologickú firmu a je pripravená zakročiť aj vo veci čínskej firmy ByteDance a jej aplikácie TikTok. Napísal to dnes čínsky denník China Daily, ktorý patrí čínskej komunistickej strane.

Vyhlásenie rozsudku v kauze vraždy Jána Kuciaka nečakane presunuli

Viac ako pol roka od začatia najsledovanejšieho procesu v novodobých dejinách Slovenska má súd v stredu vyniesť rozsudky nad trojicou obžalovaných z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

Na ministerstvo k Remišovej nastúpil niekdajší moderátor O 5 minút 12

Novým riaditeľom odboru komunikácie na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie je od začiatku augusta Michal Dyttert.

Social Awards Slovakia: TOP 9 influencerov, vlogerov a stránok slovenského internetu sú známe (FOTO)

Anketa Social Awards Slovakia, v ktorom sa hľadajú TOP influenceri, vlogeri či stránky slovenského internetu, pokračuje druhým kolom.

RTVS má nového člena vedenia, ktorý nahradil Mareka Ťapáka

Na post televízneho programového riaditeľa RTVS 1. augusta nastúpil divadelný a filmový režisér Anton Šulík.

V Mexiku bol zavraždený štvrtý novinár od začiatku roka

V Mexiku bol v nedeľu zavraždený už štvrtý novinár od začiatku roka. Pablo Morrugares riadil spravodajský web PM Noticias. Zavraždený bol spolu s policajným telesným strážcom v meste Iguala v juhozápadnom mexickom štáte Guerrero, informovala dnes agentúra Reuters.

Bývalá novinárka je novou finančnou riaditeľkou Fundraise Capital

Investičná spoločnosť Fundraise Capital má od augusta novú finančnú riaditeľku. Je ňou bývalá banková analytička Slovenskej sporiteľne a niekdajšia redaktorka denníka Pravda Lenka Buchláková.