TÚ SR povolil rádiostanice pre ochranu prezidenta ECB

03.05.2013 10:05 | Tlačové správy | TU SR

Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky (TÚ SR) vydal krátkodobé povolenia na prevádzku vysielacích zariadení pre potreby zabezpečenia ochrany prezidenta Európskej centrálnej banky (ECB), ktorý sa 2.5.2013 zúčastnil zasadnutia ECB v Bratislave.

TÚ SR okrem toho vydal krátkodobé povolenia pre potreby majstrovstiev sveta cestných automobilov WTCC, ktoré sa konali 27. – 28.4.2013 na Slovakia Ringu. Medzi povolenými zariadeniami boli napr. rádiostanice pre komunikáciu tímov s jazdcami a bezdrôtové kamery umiestnené na palube automobilov.
Žiadosti o povolenia na prevádzku rádiostaníc pre sprievody zahraničných návštev Slovenskej republiky prichádzajú na TÚ SR pred konaním návštevy. Podobne prichádzajú žiadosti v prípade potreby zabezpečenia komunikácie alebo priamych televíznych a rozhlasových prenosov zo športových podujatí. TÚ SR žiadosť posúdi a ešte pred príchodom návštevy, alebo pred konaním športového podujatia vydá krátkodobé povolenie. Takéto povolenie v minulosti vydal napr. pre sprievod Vladimíra Putina, ktorý navštívil Bratislavu, ďalej pre sprievod Pavla Gantara, predsedu parlamentu Slovinska, ktorý sa počas MS 2011 v ľadovom hokeji zúčastnil na zápase Slovensko - Slovinsko. V minulosti TÚ SR vydal podobné povolenia napr. pre sprievod princa Charlesa, pre sprievod svätého otca, na zabezpečenie zasadnutia krajín V4, na zabezpečenia zasadnutia ministrov členských krajín NATO, pre priame prenosy zo zápasov našich zástupcov v Európskej lige UEFA a pre ďalšie významné zahraničné návštevy a športové podujatia, ktoré sa konali na Slovensku.

Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

1. Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

Reportéri bez hraníc (RSF) zverejnili vyhlásenie, v ktorom naliehajú na slovenskú prezidentku, aby nepodpísala pozmeňujúce a doplňujúce návrhy tlačového zákona, ktoré v utorok prijal parlament, pretože by slovenským politikom poskytli automatické právo na odpoveď v médiách, ak by uvedené správy boli „nepravdivé alebo zavádzajúce“.

Poštová banka má vlastnú kolekciu oblečenia: Dobro sa nosí (FOTO)

2. Poštová banka má vlastnú kolekciu oblečenia: Dobro sa nosí (FOTO)

Poštová banka spustila predaj vlastnej kolekcie oblečenia pod názvom Dobro sa nosí. Celý výťažok z  predaja poputuje na dobrú vec. Záujemcovia ju nájdu v predajni Nosene a kúpou kúskov z tejto kolekcie sa aj oni stanú nositeľmi dobra.

Poľsko sa vo svete promuje fotografiami Prahy (FOTO)

3. Poľsko sa vo svete promuje fotografiami Prahy (FOTO)

Poľsko si najalo americkú reklamnú agentúru, ktorá jeho krásy propagovala prostredníctvom fotografií z Prahy. Poľská národná nadácia zaplatila americkej agentúre White House Writers Group (WHWG) podľa poľského portálu onet.pl 5,5 milióna dolárov.

Novinár bol zatknutý po tweete, ktorým urazil políciu

4. Novinár bol zatknutý po tweete, ktorým urazil políciu

Chorvátsky novinár spravodajského portálu Index.hr bol zatknutý a prepustený s pokutou za údajnú urážku chorvátskej polície na twitteri. Kvôli ďalšiemu vyjadreniu na tejto sociálnej sieti čelí obvineniu, že sa dotkol cítenia Chorvátov, informovali miestne médiá.

5. Parlament zrušil koncesionárske poplatky pre časť obyvateľov. Pozrite sa pre koho a od kedy

Parlament dnes schválil novelu zákona, ktorou zrušil koncesionárske poplatky pre dôchodcov, ľudí v hmotnej núdzi a pre zdravotne postihnutých.

Internet by sme deťom nemali zakazovať.  Mali by sme ich učiť používať ho správne

6. Internet by sme deťom nemali zakazovať. Mali by sme ich učiť používať ho správne

Internet sa veľmi rýchlo stal neoddeliteľnou súčasťou života dospelých, ale aj tínedžerov a detí. Tie si bez online pripojenia nevedia predstaviť svoj deň. Internet sa už od útleho detstva stáva ich primárnym zdrojom informácií, ale aj hlavným sprostredkovateľom sociálneho kontaktu s rovesníkmi. Nadácia Orange vo svojom grantovom programe e-Školy pre budúcnosť upozorňuje na potrebu zabezpečiť žiakom potrebné zručnosti a skúsenosti nevyhnutné pre spoločenské a pracovné prostredie 21.storočia.

7. Orange spúšťa globálnu komunikačnú kampaň na podporu rozumného a bezpečného používania digitálnych technológií (VIDEO)

Orange v týchto dňoch spúšťa aj na Slovensku globálnu kampaň, ktorá sa zaoberá rozumným a bezpečným používaním digitálnych technológií.

Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

8. Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

Politici, vysokí štátni úradníci a ďalší predstavitelia verejných inštitúcií opäť získajú právo na zverejnenie reakcie na články tlače a tlačových agentúr, pokiaľ tieto články obsahujú nepravdivé alebo neúplné údaje o ich práci.

Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

9. Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

Vydavatelství Mafra dnes spustilo prémiovou nadstavbu svého zpravodajského portálu iDNES.cz.

10. Začala vysielať nová internetová televízia - s Danglom, Zomri, Vinczeovou a ďalšími (VIDEO)

Necelý rok po začiatku vysielania v susednej Českej republike začala vysielať na Slovensku lokalizovaná Mall.tv aj s vlastnou produkciou. Vysielateľ avizuje dvanásť pôvodných relácií, v ktorých budú účinkovať známe tváre z Markízy, JOJ či RTVS.