Nezabudnite do 15.1.2019 zaplatiť za právo používať frekvencie

08.01.2019 08:53 | Tlačové správy | RU

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) upozorňuje subjekty, ktoré majú pridelené frekvencie, aby si nezabudli splniť svoju povinnosť a do 15.1.2019 zaplatili úhradu za právo používať frekvencie. Výška úhrady a ďalšie potrebné informácie sú uvedené v povolení. Frekvencie majú pridelené okrem telekomunikačných operátorov napr. aj obecné polície, hasičské záchranné zbory, nemocnice, civilné bezpečnostné služby, taxislužby, priemyselné podniky...

Ak držiteľ povolenia nezaplatí úhradu za frekvencie, tak RÚ podľa zákona o elektronických komunikáciách zruší povolenie alebo odoberie pridelenú frekvenciu. RÚ potom nebude môcť takémuto subjektu tri roky vydať povolenie na používanie frekvencií.

1. V Berlíne sa pobili fanúšikovia dvoch súperiacich YouTuberov, zasahovalo 100 policajtov (VIDEO)

V centre Berlína sa pobili desiatky fanúšikov dvoch súperiacich YouTuberov, ktorí sa na internete zahŕňali nadávkami. Polícia musela nasadiť obušky a slzný plyn, pri zákroku zaistila tiež dva nože.

Denník N: Haščák mal Kočnerovi veľakrát pomáhať so svojimi médiami

2. Denník N: Haščák mal Kočnerovi veľakrát pomáhať so svojimi médiami

SMS správa medzi Marianom Kočnerom a Jaroslavom Haščákom o odj…ní nejakého „čuráka“ nebola jediná komunikácia medzi obvineným z vraždy Jána Kuciaka a šéfom finančnej skupiny Penta. Haščák mal s Kočnerom podľa vyšetrovateľa, ktorý skúmal ich vzájomnú komunikáciu, „veľmi blízky a priateľský vzťah.“

Nadácia Orange už 20 rokov mení Slovensko na lepšie miesto

3. Nadácia Orange už 20 rokov mení Slovensko na lepšie miesto

V tomto roku oslavuje Nadácia Orange okrúhle jubileum. Už 20 rokov prostredníctvom nadačných aktivít pomáha formovať zodpovednú a ohľaduplnú spoločnosť, podporuje aktívnych ľudí, inšpiruje, motivuje a mení Slovensko na lepšie miesto.

4. Monika Tódová prináša podrobnosti o tom, ako Kočner so Zsuzsovou pásli stádo vplyvných ľudí

Denník N zverejnil prvé podrobnosti z uznesenia o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi, ktoré ukazujú ako vyzeral mechanizmus vydierania vplyvných ľudí, pri ktorom mu okrem bývalej milenky Aleny Zsuzsovej vypomáhali aj ďalší.

Microsoft v Česku spustil spravodajskú službu Microsoft News

5. Microsoft v Česku spustil spravodajskú službu Microsoft News

Společnost Microsoft začala v Česku nabízet svou službu Microsoft News.

Robert Kiyosaki a jeho tipy ako vybudovať silný tím

7. Robert Kiyosaki a jeho tipy ako vybudovať silný tím

Veľa ľudí má nápady za milión dolárov. Sú sebavedomí a veria, že ich nový produkt alebo služba ich spravia bohatými a ich sny sa naplnia. Problém je, že väčšina ľudí nevie, ako zmeniť svoj nápad za milión na skutočný milión dolárov.

Dvaja muži údajne kradli a šírili prenosy športových súťaží

8. Dvaja muži údajne kradli a šírili prenosy športových súťaží

Polícia podozrieva dvoch mužov z českého Karvinska z krádeží prenosov licencovaných a bežne nedostupných športových súťaží ako futbalová anglická Premier League.

9. .týždeň dementuje nepravdivú informáciu, ktorú o ich editorovi šíria konšpiračné weby

Po prvom kole prezidentských volieb sa prostredníctvom sociálnych sietí začal šíriť status študenta bratislavského gymnázia, ktorý na facebooku vystupuje pod menom Emil Hodál, v ktorom pejoratívne písal o tom, ako Zuzana Čaputová po víťazstve „zatočí“ so svojimi oponentmi.

MZV sa ohradilo proti klamstvám poslanca SNS

10. MZV sa ohradilo proti klamstvám poslanca SNS

Ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo vyhlásenie, v ktorom sa „striktne ohradzuje voči vyjadreniam poslanca SNS Jaroslava Pašku."