Skupina Webnoviny.sk prekročila v apríli hranicu 600-tisíc unikátov

07.05.2013 09:57 | Tlačové správy | SITA

Internetové stránky, združené pod hlavičkou portálu Webnoviny.sk, navštívilo v apríli vyše 609-tisíc unikátnych návštevníkov. Počet videní stránok sa vyšplhal takmer na 9,5 milióna.

V rebríčku oficiálnych meraní AIM tak Webnoviny.sk poskočili medzi médiami na 16. miesto. Tlačová agentúra SITA, ktorá Webnoviny prevádzkuje, sa medzi prevádzkovateľmi dostala na 12. miesto.
V priebehu apríla pribudla do portfólia portálu zoznamka BlickClick a spustila sa prevádzka špecializovaných obsahových stránok Damskajazda.sk, Byvaniejehra.sk a Cestujsi.sk. Ich cieľom je prinášať atraktívne a podrobnejšie informácie z konkrétnych oblastí a umožniť lepšie zacielenie reklamy z týchto sektorov.
Návštevnosť spravodajskej časti portálu sa zvýšila nad hranicu 240-tisíc a špecializovaný portál Podnikam.sk prilákal vyše 75-tisíc unikátnych návštevníkov.

Generálny riaditeľ BBC odstúpi z funkcie

Generálny riaditeľ britskej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti BBC Tony Hall dnes oznámil, že tento rok v lete po siedmich rokoch odstúpi z funkcie.

Výtvarník Kalmus jedol počas Haščákovho brífingu banán (VIDEO)

Výtvarníkovi Petrovi Kalmusovi sa počas brífingu šéfa Penty Jaroslava Haščáka podaril neobvyklý performance.

Haščák sa zastal novinárky Ruttkyovej, ktorá si od Kočnera vypýtala na dovolenku (VIDEO)

Dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračovalo pojednávanie v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, na súde vypovedal Norbert Bödör a Jaroslav Haščák, spolumajiteľ Penty.

Chcete zbohatnúť? Musíte si opakovať: Mám na to!

Mnohých z nás v súčasnosti trápi finančná neistota a to bez ohľadu na sumu, aká sa nám mesačne pripisuje na účet. Máme pocit, akoby na nás svet kričal: „Nemáš dosť peňazí.“

Zomrel syn spisovateľa Tolkiena, ktorý sa staral o otcov odkaz

Vo veku 95 rokov zomrel Christopher Tolkien, ktorý sa posledných niekoľko desiatok rokov venoval literárnemu odkazu svojho otca J. R. R. Tolkiena.

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

Producentka Bonda vylúčila špekulácie, že agentom 007 bude žena (VIDEO)

Budúcim Jamesom Bondom bude opäť muž, a nie žena. Potvrdila to v rozhovore s magazínom Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, ktorá stojí aj za najnovšou bondovkou, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil opäť Daniel Craig.

Na twitteri bolo možné zacieliť reklamy na nenávistné skupiny

Sociálna sieť Twitter umožňovala cieliť reklamy na používateľov aj podľa kľúčových slov ako "neonacista", "zástancovia belošskej nadradenosti" či "islamofob". Ukázal to nedávny experiment spravodajskej spoločnosti BBC, ktorej sa podarilo opakovane spustiť platené oznámenia s problematicky definovanou cieľovou skupinou. Platforma sa po upozornení redakcie ospravedlnila a uviedla, že problém odstránila.