Lidl opäť zvyšuje mzdy, platí o 150 € viac, ako je priemer na trhu

01.02.2019 12:37 | Tlačové správy | TS Lidl

Diskontný reťazec zvýšil za necelého 2,5 roka platy o viac ako 35%

Za ostatného 2,5 roka zvýšil Lidl platy o viac ako 35 %, čím potvrdzuje svoju ambíciu byť najlepšie platiacou spoločnosťou v oblasti retailu na slovenskom trhu. Oproti priemeru na trhu podľa portálu platy.sk platí zamestnancom na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov o takmer pätinu viac v porovnaní s konkurenciou. V absolútnom vyjadrení ide o rozdiel takmer 150 €. Priemerný mesačný plat na týchto pozíciách bude od marca v Lidli bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok pritom v diskontnom reťazci predstavuje 38,75 hodín týždenne. Zvyšovanie platov sa týka viac ako 90 % zamestnancov Lidla. Reťazec však pamätal na všetkých svojich zamestnancov a rozhodol sa poskytnúť mimoriadne finančné odmeny tým pozíciám, ktorých sa netýka zvýšenie platov.

„Zamestnanci sú v Lidli vždy na prvom mieste. Napriek sprísňujúcej sa legislatíve, dovolenkovým poukazom či rastúcim príplatkom za prácu počas víkendov, sme sa rozhodli pre ďalšie zvýšenie platov. Dlhodobo tvrdíme, že nedokážeme odhadnúť dopady špeciálneho odvodu, rozhodne však nebudeme prenášať prípadné negatívne efekty na našich zamestnancov,“ vysvetlil Matúš Gála generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika. „Starostlivosť o našich zamestnancov je pre nás veľmi vážnym záväzkom, ktorý naplno riešime každý deň. Snažíme sa našim kolegyniam a kolegom ponúknuť motivačné platové ohodnotenie, umožniť im ideálne zladiť pracovný a súkromný život a taktiež im dopriať zaujímavé benefity. Teší nás ich pozitívna spätná väzba,“ doplnil M. Gála. Medzi najlepšie hodnotené benefity zo strany zamestnancov predajní a skladov patrí skutočnosť, že už pri podpise zmluvy poznajú vývoj svojho platu až na štyri roky. Obchodný reťazec zároveň poskytuje svojim zamestnancom flexibilné pracovné úväzky a voľné pracovné pozície prioritne obsadzuje z vlastných radov. Lidl si taktiež zakladá na férovej komunikácii a jeho zamestnanci presne vedia, s čím môžu počítať. Výška mzdy nie je podmienená žiadnymi výkonnostnými bonusmi či osobnými ohodnoteniami. Diskont sa neskrýva za žiadne hviezdičky ani formulácie s malými písmenkami.

Stále najlepší zamestnávateľ v odvetví
Lidl je dlhodobo najatraktívnejším zamestnávateľom v oblasti obchodu na slovenskom trhu práce. Už po tretíkrát za sebou to potvrdil nezávislý externý audit oddelenia ľudských zdrojov a zisk ocenení Top Employer Slovensko a Top Employer Europe. Medzi skúmané oblasti patrí rozvoj a vzdelávanie zamestnancov, výkonnostný manažment, príležitosti na budovanie kariéry, poskytované benefity či firemná kultúra. Inštitút so sídlom v Holandsku oceňuje firmy s najkvalitnejším zamestnávateľským prostredím už od roku 1991. Pred Lidlom získali titul „Top Employer“ iba tri firmy zo Slovenska, pričom Lidl bol historicky prvým obchodným reťazcom s týmto ocenením.

Lidl otvoril svoje prvé predajne na Slovensku v septembri 2004 a momentálne ich prevádzkuje 134. V predajniach, troch logistických centrách a na centrále obchodného reťazca pracuje spolu viac ako 4000 ľudí.

1. V Bratislave svieti veľká fotka Martiny a Jána, do ulíc idú ľudia z celého Slovenska

V predvečer výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa na Primaciálnom námestí v Bratislave rozsvietil nápis #ALL FOR JAN so známou fotkou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

2. Vyhlásenie viac ako 400 novinárov: Zabili nám kolegu a jeho snúbenicu. Nezabudli sme. A nikam neodchádzame!

Viac ako 400 novinárov sa podpísalo pod vyhlásenie k výročiu vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

3. S novými nonstop dátovými balíkmi Nonstop Navigácia a Nonstop Hry Orange predstavuje ďalšie možnosti neobmedzeného dátovania

Orange rozširuje ponuku obľúbených nonstop dátových balíkov a svojim zákazníkom prináša ďalšie možnosti, ako bez obmedzení využívať dáta a mobilné aplikácie.

Zástupcovia krajín EÚ schválili dohodu o autorských právach na sieti

4. Zástupcovia krajín EÚ schválili dohodu o autorských právach na sieti

Zástupcovia vlád krajín Európskej únie dnes schválili kompromisnú verziu dohody o ochrane autorských práv na internete, ktorá bola minulý týždeň dosiahnutá spoločne s Európskym parlamentom.

Czech Media Invest prodala skupinu polských rádií Eurozet

5. Czech Media Invest prodala skupinu polských rádií Eurozet

Společnost Czech Media Invest (CMI) prodala skupinu polských rozhlasových stanic Eurozet, které loni získala od francouzského koncernu Lagardere.

Dezinformácie, nevedomosť a Moc faktov

6. Dezinformácie, nevedomosť a Moc faktov

Ako povedal bývalý prezident Barack Obama, „je to nádej vzbudzujúca kniha o tom, čo dokáže ľudský pokrok, keď sa naučíme pracovať s faktami namiesto toho, aby sme podliehali vrodeným predsudkom a zaujatosti.“

Rodičia Kuciaka veľmi neveria, že sa vraždu podarí úplne vyšetriť

7. Rodičia Kuciaka veľmi neveria, že sa vraždu podarí úplne vyšetriť

Rodičia zavraždeného novinára Jána Kuciaka majú pochybnosti, či sa vyšetrovateľom podarí úplne vyšetriť vraždu ich syna vrátane odhalenia objednávateľa činu.

8. The Jerusalem Post: Médiá robia zo zajatých členov Islamského štátu celebrity (VIDEO)

Mnohých Iračanov a Sýrčanov poburuje ako o členoch samozvaného Islamského štátu (IS) píšu niektoré hlavne západné médiá. Robia z nich celebrity, pýtajú sa ich na ich životné plány a ignorujú otázky týkajúce sa vraždenia a mučenia obetí.

9. Majiteľ Pravdy a Parlamentných listov prevádza svoj majetok do zvereneckého fondu

Český senátor a miliardár Ivo Valenta prevádza svoj majetok do zvereneckého fondu. ČTK dnes povedal, že sa pre prevod rozhodol kvôli dedičskému usporiadaniu majetku.

Kovačič Hanzelová bude mať vlastnú reláciu Rozhovory ZKH (VIDEO)

10. Kovačič Hanzelová bude mať vlastnú reláciu Rozhovory ZKH (VIDEO)

SME.sk spúšťa novú videosekciu a niekoľko nových relácií.