Lidl opäť zvyšuje mzdy, platí o 150 € viac, ako je priemer na trhu

01.02.2019 12:37 | Tlačové správy | TS Lidl

Diskontný reťazec zvýšil za necelého 2,5 roka platy o viac ako 35%

Za ostatného 2,5 roka zvýšil Lidl platy o viac ako 35 %, čím potvrdzuje svoju ambíciu byť najlepšie platiacou spoločnosťou v oblasti retailu na slovenskom trhu. Oproti priemeru na trhu podľa portálu platy.sk platí zamestnancom na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov o takmer pätinu viac v porovnaní s konkurenciou. V absolútnom vyjadrení ide o rozdiel takmer 150 €. Priemerný mesačný plat na týchto pozíciách bude od marca v Lidli bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok pritom v diskontnom reťazci predstavuje 38,75 hodín týždenne. Zvyšovanie platov sa týka viac ako 90 % zamestnancov Lidla. Reťazec však pamätal na všetkých svojich zamestnancov a rozhodol sa poskytnúť mimoriadne finančné odmeny tým pozíciám, ktorých sa netýka zvýšenie platov.

„Zamestnanci sú v Lidli vždy na prvom mieste. Napriek sprísňujúcej sa legislatíve, dovolenkovým poukazom či rastúcim príplatkom za prácu počas víkendov, sme sa rozhodli pre ďalšie zvýšenie platov. Dlhodobo tvrdíme, že nedokážeme odhadnúť dopady špeciálneho odvodu, rozhodne však nebudeme prenášať prípadné negatívne efekty na našich zamestnancov,“ vysvetlil Matúš Gála generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika. „Starostlivosť o našich zamestnancov je pre nás veľmi vážnym záväzkom, ktorý naplno riešime každý deň. Snažíme sa našim kolegyniam a kolegom ponúknuť motivačné platové ohodnotenie, umožniť im ideálne zladiť pracovný a súkromný život a taktiež im dopriať zaujímavé benefity. Teší nás ich pozitívna spätná väzba,“ doplnil M. Gála. Medzi najlepšie hodnotené benefity zo strany zamestnancov predajní a skladov patrí skutočnosť, že už pri podpise zmluvy poznajú vývoj svojho platu až na štyri roky. Obchodný reťazec zároveň poskytuje svojim zamestnancom flexibilné pracovné úväzky a voľné pracovné pozície prioritne obsadzuje z vlastných radov. Lidl si taktiež zakladá na férovej komunikácii a jeho zamestnanci presne vedia, s čím môžu počítať. Výška mzdy nie je podmienená žiadnymi výkonnostnými bonusmi či osobnými ohodnoteniami. Diskont sa neskrýva za žiadne hviezdičky ani formulácie s malými písmenkami.

Stále najlepší zamestnávateľ v odvetví
Lidl je dlhodobo najatraktívnejším zamestnávateľom v oblasti obchodu na slovenskom trhu práce. Už po tretíkrát za sebou to potvrdil nezávislý externý audit oddelenia ľudských zdrojov a zisk ocenení Top Employer Slovensko a Top Employer Europe. Medzi skúmané oblasti patrí rozvoj a vzdelávanie zamestnancov, výkonnostný manažment, príležitosti na budovanie kariéry, poskytované benefity či firemná kultúra. Inštitút so sídlom v Holandsku oceňuje firmy s najkvalitnejším zamestnávateľským prostredím už od roku 1991. Pred Lidlom získali titul „Top Employer“ iba tri firmy zo Slovenska, pričom Lidl bol historicky prvým obchodným reťazcom s týmto ocenením.

Lidl otvoril svoje prvé predajne na Slovensku v septembri 2004 a momentálne ich prevádzkuje 134. V predajniach, troch logistických centrách a na centrále obchodného reťazca pracuje spolu viac ako 4000 ľudí.

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

1. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

2. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

3. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

4. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

5. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

6. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

7. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.

Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

8. Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém dnešním zasedání vyměřila pokutu 400.000 korun televizi Barrandov za neobjektivitu a nevyváženost v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

9. Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

Na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí majú dve zamestnania. Pätina pracujúcich, každý desiaty dôchodca a každý ôsmy rodič, starajúci sa o dieťa do troch rokov však v prieskume uviedli, že musia mať ešte jeden džob.

Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

10. Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

Speváčka Marta Jandová bude mať vlastnú televíznu talkshow.