Lidl opäť zvyšuje mzdy, platí o 150 € viac, ako je priemer na trhu

01.02.2019 12:37 | Tlačové správy | TS Lidl

Diskontný reťazec zvýšil za necelého 2,5 roka platy o viac ako 35%

Za ostatného 2,5 roka zvýšil Lidl platy o viac ako 35 %, čím potvrdzuje svoju ambíciu byť najlepšie platiacou spoločnosťou v oblasti retailu na slovenskom trhu. Oproti priemeru na trhu podľa portálu platy.sk platí zamestnancom na pozíciách predavačiek-pokladníčok a predavačov-pokladníkov o takmer pätinu viac v porovnaní s konkurenciou. V absolútnom vyjadrení ide o rozdiel takmer 150 €. Priemerný mesačný plat na týchto pozíciách bude od marca v Lidli bezmála 900 €. Plný pracovný úväzok pritom v diskontnom reťazci predstavuje 38,75 hodín týždenne. Zvyšovanie platov sa týka viac ako 90 % zamestnancov Lidla. Reťazec však pamätal na všetkých svojich zamestnancov a rozhodol sa poskytnúť mimoriadne finančné odmeny tým pozíciám, ktorých sa netýka zvýšenie platov.

„Zamestnanci sú v Lidli vždy na prvom mieste. Napriek sprísňujúcej sa legislatíve, dovolenkovým poukazom či rastúcim príplatkom za prácu počas víkendov, sme sa rozhodli pre ďalšie zvýšenie platov. Dlhodobo tvrdíme, že nedokážeme odhadnúť dopady špeciálneho odvodu, rozhodne však nebudeme prenášať prípadné negatívne efekty na našich zamestnancov,“ vysvetlil Matúš Gála generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika. „Starostlivosť o našich zamestnancov je pre nás veľmi vážnym záväzkom, ktorý naplno riešime každý deň. Snažíme sa našim kolegyniam a kolegom ponúknuť motivačné platové ohodnotenie, umožniť im ideálne zladiť pracovný a súkromný život a taktiež im dopriať zaujímavé benefity. Teší nás ich pozitívna spätná väzba,“ doplnil M. Gála. Medzi najlepšie hodnotené benefity zo strany zamestnancov predajní a skladov patrí skutočnosť, že už pri podpise zmluvy poznajú vývoj svojho platu až na štyri roky. Obchodný reťazec zároveň poskytuje svojim zamestnancom flexibilné pracovné úväzky a voľné pracovné pozície prioritne obsadzuje z vlastných radov. Lidl si taktiež zakladá na férovej komunikácii a jeho zamestnanci presne vedia, s čím môžu počítať. Výška mzdy nie je podmienená žiadnymi výkonnostnými bonusmi či osobnými ohodnoteniami. Diskont sa neskrýva za žiadne hviezdičky ani formulácie s malými písmenkami.

Stále najlepší zamestnávateľ v odvetví
Lidl je dlhodobo najatraktívnejším zamestnávateľom v oblasti obchodu na slovenskom trhu práce. Už po tretíkrát za sebou to potvrdil nezávislý externý audit oddelenia ľudských zdrojov a zisk ocenení Top Employer Slovensko a Top Employer Europe. Medzi skúmané oblasti patrí rozvoj a vzdelávanie zamestnancov, výkonnostný manažment, príležitosti na budovanie kariéry, poskytované benefity či firemná kultúra. Inštitút so sídlom v Holandsku oceňuje firmy s najkvalitnejším zamestnávateľským prostredím už od roku 1991. Pred Lidlom získali titul „Top Employer“ iba tri firmy zo Slovenska, pričom Lidl bol historicky prvým obchodným reťazcom s týmto ocenením.

Lidl otvoril svoje prvé predajne na Slovensku v septembri 2004 a momentálne ich prevádzkuje 134. V predajniach, troch logistických centrách a na centrále obchodného reťazca pracuje spolu viac ako 4000 ľudí.

1. Slovensko kleslo na rebríčku slobody tlače. Príčinou sú útoky Fica, vražda novinára aj situácia v RTVS

Svetová novinárska organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) dnes zverejnila pravidelný Index slobody tlače. Slovensko sa na rebríčku opäť prepadlo oproti minulému roku o 8 priečok. Je na 35 mieste.

RTVS v súvislosti s úmrtím televíznej hlásateľky a teatrológa mení program

2. RTVS v súvislosti s úmrtím televíznej hlásateľky a teatrológa mení program

RTVS v súvislosti s úmrtím prvej internej televíznej hlásateľky Blaženy Kočtúchovej a teatrológa Jaroslava Blaha mení program.

Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

3. Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

Slovenská sporiteľňa získala ocenenie Hypotéka roka, ktoré udeľuje týždenník Trend v spolupráci s Fincentrom. V hodnotení odbornej poroty dominovala vo všetkých hodnotených kritériách, spravidla s vysokým odstupom.

DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

4. DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

V sobotu spustila obchodná sieť DM vo vybraných filiálkach testovanie ekologickej služby – plniacich staníc na pracie a čistiace prostriedky.

5. V ČR vlani riešili 11 trestných oznámení súvisiacich s obsahom konšpiračných webov

Na šírení xenofóbie v ČR sa výrazne podieľali konšpiračné weby.

6. Pozrite sa, ako vytvorili falošné video o moslimovi na katedrále pri vzniku požiaru (VIDEO)

Dôvod vzniku požiaru katedrály Notre-Dame v Paríži je stále neznámy. Francúzske úrady vyhlásili, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že išlo o úmysel a podpaľačstvo.

7. Mobil za volantom bez rizika. Aplikácie Android Auto a Apple CarPlay chránia vodičov

Hoci počet tragických dopravných nehôd na Slovensku dlhodobo klesá, vlani na našich cestách napriek tomu zomrelo až 229 osôb. Podľa niektorých odborníkov sú za poklesom týchto čísel modernejšie a bezpečnejšie autá, keďže podobný trend môžeme sledovať v takmer všetkých krajinách Európskej únie.

Požiar katedrály vyvolal záplavu konšpirácií o tom, kto to spôsobil

8. Požiar katedrály vyvolal záplavu konšpirácií o tom, kto to spôsobil

Požiar parížskej katedrály Notre-Dame vyvolal na internete záplavu lživých správ a sprisahaneckých teórií.

Riaditeľ vládnej letky vysvetľuje, aká je pravda o chemtrails (VIDEO)

9. Riaditeľ vládnej letky vysvetľuje, aká je pravda o chemtrails (VIDEO)

Jedným z najobľúbenejších a najprimitívnejších hoaxov, ktoré už roky šíria konšpirátori je hrozba chemtrails – ide o teóriu, že lietadla do ovzdušia rozprašujú rôzne škodlivé baktérie, vírusy a iné látky s cieľom poškodzovať krajinu, civilizáciu.

4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

10. 4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

Rýchle dáta nepoznajú hranice. V čoraz väčšom počte krajín môžu Štvorkári využívať už aj rýchly 4G medzinárodný roaming. Pred letnou sezónou operátor sprístupnil rýchle 4G dáta v roamingu v ďalších 21 krajinách.