Farizejovi Ficovi Sorosove peniaze nesmrdeli. Matovič: Len najpodlejší z podlých politikov zahrá na strunu tých najprízemnejších pudov

05.02.2019 11:05 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič upozornil na farizejstvo Roberta Fica, ktorý od smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej konšpiruje o Georgovi Sorosovi a jeho zapojení do „štátneho prevratu“, no práve sám Fico dostal finančnú odmenu od Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti za recenziu knihy.

Hnutie OĽANO predložilo prefotený výtlačok publikácie z roku 2001 s názvom „Základy európskej ochrany ľudských práv“, kde medzi jej recenzentov patrí aj Robert Fico. Ako uviedol Matovič, táto kniha vznikla len vďaka príspevku Sorosovej Nadácia otvorenej spoločnosti (Open Society Foundations) vo výške 150-tisíc Sk, z toho Robert Fico uzavrel dohodu o vykonaní práce recenzenta za 6000 Sk. „Robert Fico bez hanby od Sorosa prijímal peniaze a dnes sa touto prácou obhajuje, že je hodný byť sudcom ústavného súdu. Len v roku 2018 akosi pozabudol, že keď mu tak strašne Sorosove peniaze vadia, v prvom rade by mal ukazovať sám na seba. V normálnom aj v politickom živote sa ľuďom ako je Fico hovorí farizej. Fico sa ukázal ako farizej, ktorý zneužíval tie najpodlejšie a najprízemnejšie pudy v ľuďoch na to, aby hájil zločiny, ktoré predtým kryl. Len najpodlejší z podlých politikov, keď je v úzkych v obhajobe svojich hriechov, zahrá na strunu tých najspodnejších pudov v nás. Tak ako Fico s explicitným antisemitizmom v kauze "Šorošove deti". Tak ako Danko s explicitným rasizmom v kauze "Cigánočka",“ vyjadril sa Matovič s tým, že Robert Fico konšpiráciami o Sorosovi využil podlú antisemitskú kartu. „Zbabelci typu Roberta Fica sú schopní ukázať prstom na 85-ročného amerického žida maďarského pôvodu, že organizuje desaťtisíce ľudí na námestiach. Čo je však najhoršie, až 35 percent ľudí uverilo Ficovým slovám, že protesty organizoval Soros z Ameriky a ďalších 10 percent ľudí ostalo v neistote. Toto je dôsledok vlády, podlosti a zbabelosti Roberta Fica,“ pokračoval.

Tak ako dlhodobým neriešením rómskeho problému vytvoril podhubie pre vstup fašistickej strany do parlamentu, podsúvaním viny na Sorosa Robert Fico vytvoril nové podhubie pre ľudí, ktorí si myslia, že protesty zorganizoval Kiska so Sorosom na piatej Avenue. Podľa Matoviča sa dnes vďaka Ficovým konšpiráciám ľudia na Slovensku nemôžu čudovať, že Štefan Harabin má v prezidentských prieskumoch 12-percentnú podporu, keďže Fico jeho bludné konšpirácie masívne podporoval.

„Robert Fico, myslím si, že nastal čas ospravedlniť sa voličom Smeru, ktorí pochopili túto podlú argumentáciu, tomuto klamstvu už neuverili a od Smeru odišli. Rovnako nastal čas ospravedlniť sa všetkým ľuďom, ktorí to myslia na Slovensku demokraticky, a tiež desiatkam tisícom ľudí, ktorí chodili protestovať len preto, lebo videli, že Ficov sociálny štát je vlastne Ficov skorumpovaný štát, kde tí najvýznamnejší predstavitelia kryjú zločiny,“ uzavrel Igor Matovič s tým, že je načase, aby Robert Fico čestne povedal, prečo ho v roku 2001 nepálili Sorosove peniaze a prečo je zrazu Soros ten najhorší človek, na ktorého treba zvaliť svoju vlastnú vinu.

Danšari. Spoznajte umenie upratovať

1. Danšari. Spoznajte umenie upratovať

Danšari je japonské umenie upratovať, ktoré ponúka návod, ako si urobiť poriadok nielen v priestore, v ktorom žijeme, ale v sebe samom. Výborne ho popísala a ponúkla aj množstvo tipov Hideko Jamašitová v knihe Danšari – umenie upratovať.

Minulý rok opäť klesol predaj slovenských novín

2. Minulý rok opäť klesol predaj slovenských novín

Vydavatelia vlani zaznamenali nižší predaj tlačeného vydania novín. Predaný náklad klesol oproti predchádzajúcemu roku každému z piatich sledovaných celoštátnych denníkov.

RTVS odvysiela špeciálne vydanie Reportérov (VIDEO)

3. RTVS odvysiela špeciálne vydanie Reportérov (VIDEO)

Od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej uplynie vo štvrtok 21. februára presne rok.

Markíza odvysiela duel Mistríka so Šefčovičom (VIDEO)

4. Markíza odvysiela duel Mistríka so Šefčovičom (VIDEO)

Televízia vysvetľuje, prečo v dueli nepočítala so Zuzanou Čaputovou.

Křetinský s Tkáčom kúpili za 52 miliónov známe časopisy vo Francúzsku

5. Křetinský s Tkáčom kúpili za 52 miliónov známe časopisy vo Francúzsku

Spoločnosť Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastnia hlavne český miliardár Daniel Křetínský a Patrik Tkáč z J&T, dokončila nákup francúzskych časopisov mediálnej skupiny Lagardère za 52 miliónov eur. Súčasťou kúpy je licencia na značku módneho magazínu Elle pre Francúzsko.

Fico opäť zaútočil na novinárov: Vy ste najväčší zločinci na svete! (VIDEO)

6. Fico opäť zaútočil na novinárov: Vy ste najväčší zločinci na svete! (VIDEO)

Národná rada dnes opätovne nezvolila žiadnych kandidátov na sudcov Ústavného súdu a súd sa tým stane nefunkčným.

eKasa prichádza na Slovensko

7. eKasa prichádza na Slovensko

Od 1. apríla vstúpi do platnosti nová povinnosť pre podnikateľov vo forme eKasy s online pripojením do systému finančnej správy. Štátu má priniesť zvýšenie transparentnosti výberu daní a podnikateľom zjednodušenie komunikácie so štátom a potenciál pre inovácie. Nové riešenia pokladníc okrem online pripojenia majú priniesť mnohé vlastnosti, ktoré podnikateľom môžu uľahčiť život. Všetky bločky z pokladníc budú po novom obsahovať aj QR kód, ktorý jednoduchým spôsobom umožní overiť pravosť a platnosť pokladničného dokladu.

8. Komisia: Bývalý prorektor Univerzity Karlovej sa v textoch dopustil plagiátorstva

Bývalý prorektor Univerzity Karlovej v Prahe Martin Kovář sa podľa etickej komisie Filozofickej fakulty UK dopustil plagiátorstva. Na rokovaní akademického senátu Filozofickej fakulty UK to uviedla členka komisie Olga Lomová.

9. Cestovateľ Miroslav Zikmund oslavuje 100 rokov, na všetky miesta by sa vrátil opäť (VIDEO)

Cestovatelskou legendou se už za života stala dvojice Zikmund - Hanzelka, která společně navštívila přes 80 zemí, ve světě proslavila bývalé Československo a vozy Tatra a mimo jiné dojednala i zakázky pro československý průmysl.

10. O 100 dní budú Eurovoľby - kampaň prináša súťaž, špeciálnu schránku aj časomieru

Len niekoľko týždňov po prezidentských voľbách čakajú Slovensko ďalšie dôležité voľby – voľby do Európskeho parlamentu. Voliči na Slovensku budú v sobotu 25. mája 2019 vyberať 14 zástupcov do Európskeho parlamentu.