Farizejovi Ficovi Sorosove peniaze nesmrdeli. Matovič: Len najpodlejší z podlých politikov zahrá na strunu tých najprízemnejších pudov

05.02.2019 11:05 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič upozornil na farizejstvo Roberta Fica, ktorý od smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej konšpiruje o Georgovi Sorosovi a jeho zapojení do „štátneho prevratu“, no práve sám Fico dostal finančnú odmenu od Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti za recenziu knihy.

Hnutie OĽANO predložilo prefotený výtlačok publikácie z roku 2001 s názvom „Základy európskej ochrany ľudských práv“, kde medzi jej recenzentov patrí aj Robert Fico. Ako uviedol Matovič, táto kniha vznikla len vďaka príspevku Sorosovej Nadácia otvorenej spoločnosti (Open Society Foundations) vo výške 150-tisíc Sk, z toho Robert Fico uzavrel dohodu o vykonaní práce recenzenta za 6000 Sk. „Robert Fico bez hanby od Sorosa prijímal peniaze a dnes sa touto prácou obhajuje, že je hodný byť sudcom ústavného súdu. Len v roku 2018 akosi pozabudol, že keď mu tak strašne Sorosove peniaze vadia, v prvom rade by mal ukazovať sám na seba. V normálnom aj v politickom živote sa ľuďom ako je Fico hovorí farizej. Fico sa ukázal ako farizej, ktorý zneužíval tie najpodlejšie a najprízemnejšie pudy v ľuďoch na to, aby hájil zločiny, ktoré predtým kryl. Len najpodlejší z podlých politikov, keď je v úzkych v obhajobe svojich hriechov, zahrá na strunu tých najspodnejších pudov v nás. Tak ako Fico s explicitným antisemitizmom v kauze "Šorošove deti". Tak ako Danko s explicitným rasizmom v kauze "Cigánočka",“ vyjadril sa Matovič s tým, že Robert Fico konšpiráciami o Sorosovi využil podlú antisemitskú kartu. „Zbabelci typu Roberta Fica sú schopní ukázať prstom na 85-ročného amerického žida maďarského pôvodu, že organizuje desaťtisíce ľudí na námestiach. Čo je však najhoršie, až 35 percent ľudí uverilo Ficovým slovám, že protesty organizoval Soros z Ameriky a ďalších 10 percent ľudí ostalo v neistote. Toto je dôsledok vlády, podlosti a zbabelosti Roberta Fica,“ pokračoval.

Tak ako dlhodobým neriešením rómskeho problému vytvoril podhubie pre vstup fašistickej strany do parlamentu, podsúvaním viny na Sorosa Robert Fico vytvoril nové podhubie pre ľudí, ktorí si myslia, že protesty zorganizoval Kiska so Sorosom na piatej Avenue. Podľa Matoviča sa dnes vďaka Ficovým konšpiráciám ľudia na Slovensku nemôžu čudovať, že Štefan Harabin má v prezidentských prieskumoch 12-percentnú podporu, keďže Fico jeho bludné konšpirácie masívne podporoval.

„Robert Fico, myslím si, že nastal čas ospravedlniť sa voličom Smeru, ktorí pochopili túto podlú argumentáciu, tomuto klamstvu už neuverili a od Smeru odišli. Rovnako nastal čas ospravedlniť sa všetkým ľuďom, ktorí to myslia na Slovensku demokraticky, a tiež desiatkam tisícom ľudí, ktorí chodili protestovať len preto, lebo videli, že Ficov sociálny štát je vlastne Ficov skorumpovaný štát, kde tí najvýznamnejší predstavitelia kryjú zločiny,“ uzavrel Igor Matovič s tým, že je načase, aby Robert Fico čestne povedal, prečo ho v roku 2001 nepálili Sorosove peniaze a prečo je zrazu Soros ten najhorší človek, na ktorého treba zvaliť svoju vlastnú vinu.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.