Farizejovi Ficovi Sorosove peniaze nesmrdeli. Matovič: Len najpodlejší z podlých politikov zahrá na strunu tých najprízemnejších pudov

05.02.2019 11:05 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič upozornil na farizejstvo Roberta Fica, ktorý od smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej konšpiruje o Georgovi Sorosovi a jeho zapojení do „štátneho prevratu“, no práve sám Fico dostal finančnú odmenu od Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti za recenziu knihy.

Hnutie OĽANO predložilo prefotený výtlačok publikácie z roku 2001 s názvom „Základy európskej ochrany ľudských práv“, kde medzi jej recenzentov patrí aj Robert Fico. Ako uviedol Matovič, táto kniha vznikla len vďaka príspevku Sorosovej Nadácia otvorenej spoločnosti (Open Society Foundations) vo výške 150-tisíc Sk, z toho Robert Fico uzavrel dohodu o vykonaní práce recenzenta za 6000 Sk. „Robert Fico bez hanby od Sorosa prijímal peniaze a dnes sa touto prácou obhajuje, že je hodný byť sudcom ústavného súdu. Len v roku 2018 akosi pozabudol, že keď mu tak strašne Sorosove peniaze vadia, v prvom rade by mal ukazovať sám na seba. V normálnom aj v politickom živote sa ľuďom ako je Fico hovorí farizej. Fico sa ukázal ako farizej, ktorý zneužíval tie najpodlejšie a najprízemnejšie pudy v ľuďoch na to, aby hájil zločiny, ktoré predtým kryl. Len najpodlejší z podlých politikov, keď je v úzkych v obhajobe svojich hriechov, zahrá na strunu tých najspodnejších pudov v nás. Tak ako Fico s explicitným antisemitizmom v kauze "Šorošove deti". Tak ako Danko s explicitným rasizmom v kauze "Cigánočka",“ vyjadril sa Matovič s tým, že Robert Fico konšpiráciami o Sorosovi využil podlú antisemitskú kartu. „Zbabelci typu Roberta Fica sú schopní ukázať prstom na 85-ročného amerického žida maďarského pôvodu, že organizuje desaťtisíce ľudí na námestiach. Čo je však najhoršie, až 35 percent ľudí uverilo Ficovým slovám, že protesty organizoval Soros z Ameriky a ďalších 10 percent ľudí ostalo v neistote. Toto je dôsledok vlády, podlosti a zbabelosti Roberta Fica,“ pokračoval.

Tak ako dlhodobým neriešením rómskeho problému vytvoril podhubie pre vstup fašistickej strany do parlamentu, podsúvaním viny na Sorosa Robert Fico vytvoril nové podhubie pre ľudí, ktorí si myslia, že protesty zorganizoval Kiska so Sorosom na piatej Avenue. Podľa Matoviča sa dnes vďaka Ficovým konšpiráciám ľudia na Slovensku nemôžu čudovať, že Štefan Harabin má v prezidentských prieskumoch 12-percentnú podporu, keďže Fico jeho bludné konšpirácie masívne podporoval.

„Robert Fico, myslím si, že nastal čas ospravedlniť sa voličom Smeru, ktorí pochopili túto podlú argumentáciu, tomuto klamstvu už neuverili a od Smeru odišli. Rovnako nastal čas ospravedlniť sa všetkým ľuďom, ktorí to myslia na Slovensku demokraticky, a tiež desiatkam tisícom ľudí, ktorí chodili protestovať len preto, lebo videli, že Ficov sociálny štát je vlastne Ficov skorumpovaný štát, kde tí najvýznamnejší predstavitelia kryjú zločiny,“ uzavrel Igor Matovič s tým, že je načase, aby Robert Fico čestne povedal, prečo ho v roku 2001 nepálili Sorosove peniaze a prečo je zrazu Soros ten najhorší človek, na ktorého treba zvaliť svoju vlastnú vinu.

1. Slovensko kleslo na rebríčku slobody tlače. Príčinou sú útoky Fica, vražda novinára aj situácia v RTVS

Svetová novinárska organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) dnes zverejnila pravidelný Index slobody tlače. Slovensko sa na rebríčku opäť prepadlo oproti minulému roku o 8 priečok. Je na 35 mieste.

RTVS v súvislosti s úmrtím televíznej hlásateľky a teatrológa mení program

2. RTVS v súvislosti s úmrtím televíznej hlásateľky a teatrológa mení program

RTVS v súvislosti s úmrtím prvej internej televíznej hlásateľky Blaženy Kočtúchovej a teatrológa Jaroslava Blaha mení program.

Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

3. Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

Slovenská sporiteľňa získala ocenenie Hypotéka roka, ktoré udeľuje týždenník Trend v spolupráci s Fincentrom. V hodnotení odbornej poroty dominovala vo všetkých hodnotených kritériách, spravidla s vysokým odstupom.

DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

4. DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

V sobotu spustila obchodná sieť DM vo vybraných filiálkach testovanie ekologickej služby – plniacich staníc na pracie a čistiace prostriedky.

5. V ČR vlani riešili 11 trestných oznámení súvisiacich s obsahom konšpiračných webov

Na šírení xenofóbie v ČR sa výrazne podieľali konšpiračné weby.

6. Pozrite sa, ako vytvorili falošné video o moslimovi na katedrále pri vzniku požiaru (VIDEO)

Dôvod vzniku požiaru katedrály Notre-Dame v Paríži je stále neznámy. Francúzske úrady vyhlásili, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že išlo o úmysel a podpaľačstvo.

7. Mobil za volantom bez rizika. Aplikácie Android Auto a Apple CarPlay chránia vodičov

Hoci počet tragických dopravných nehôd na Slovensku dlhodobo klesá, vlani na našich cestách napriek tomu zomrelo až 229 osôb. Podľa niektorých odborníkov sú za poklesom týchto čísel modernejšie a bezpečnejšie autá, keďže podobný trend môžeme sledovať v takmer všetkých krajinách Európskej únie.

Požiar katedrály vyvolal záplavu konšpirácií o tom, kto to spôsobil

8. Požiar katedrály vyvolal záplavu konšpirácií o tom, kto to spôsobil

Požiar parížskej katedrály Notre-Dame vyvolal na internete záplavu lživých správ a sprisahaneckých teórií.

Riaditeľ vládnej letky vysvetľuje, aká je pravda o chemtrails (VIDEO)

9. Riaditeľ vládnej letky vysvetľuje, aká je pravda o chemtrails (VIDEO)

Jedným z najobľúbenejších a najprimitívnejších hoaxov, ktoré už roky šíria konšpirátori je hrozba chemtrails – ide o teóriu, že lietadla do ovzdušia rozprašujú rôzne škodlivé baktérie, vírusy a iné látky s cieľom poškodzovať krajinu, civilizáciu.

4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

10. 4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

Rýchle dáta nepoznajú hranice. V čoraz väčšom počte krajín môžu Štvorkári využívať už aj rýchly 4G medzinárodný roaming. Pred letnou sezónou operátor sprístupnil rýchle 4G dáta v roamingu v ďalších 21 krajinách.