Modré z neba bude mať nového moderátora! Foto: Markíza

Modré z neba bude mať nového moderátora!

07.05.2013 15:35 | Tlačové správy | Markíza

Sviatočné vydanie relácie Modré z neba prinesie aj príbehy o priateľoch na nezaplatenie či o Dominike, ktorá sa zázračne prebrala z bdelej kómy.

Ani vo sviatočný 8. máj 2013 nebude vo vysielaní televízie Markíza chýbať obľúbená rodinná relácia Modré z neba s moderátorom Vilom Rozborilom. Nové dojímavé príbehy chytia divákov za srdcia v tradičnom stredajšom čase o 20:20.

Druhé májové Modré z neba otvorí príbeh o Sebastiánovi, ktorý sa narodil ako zdravý chlapec, avšak na prelome štvrtého mesiaca sa jeho vývoj spomalil a neskôr zastavil. Po viacerých návštevách u lekárov mu diagnostikovali najťažšiu formu svalovej atrofie. Lekári vtedy matke povedali, že Sebastián sa dožije dvoch až troch rokov. Chvalabohu sa mýlili, Sebastián už má šesť! Absolvoval liečbu kmeňovými bunkami v Kyjeve, ktorá chorobu pribrzdila. Je veľkým fanúšikom Modrého z neba, tajne veril, že raz aj k nemu Vilo zájde. Stalo sa. A Vilo sa právom môže triasť o svoju stoličku, Sebastián je totiž pred kamerou ako doma!

Ďalší príbeh bude o Martinovi a Lucii, rodičoch rozkošných dvojročných dvojičiek. Bezproblémový život narušila koncom minulého roka Martinova hrôzostrašná diagnóza. Po autohavárii sa sťažoval na pretrvávajúce bolesti hlavy, ortieľ bol neúprosný: nádor na mozgu. Martin podstupuje náročnú liečbu, bojuje. S dlhodobou práceneschopnosťou sa začali ozývať aj finančné suchoty, na vysnívanú detskú izbu nebolo. Martin, ako hlava rodiny, sa cítil nešťastný... Má však skvelú partiu kamarátov! Ktorí nielen napísali do Modrého z neba, ale pomohli aj fyzicky a finančne. Priatelia na nezaplatenie!

Modré z neba uzavrie najsilnejší príbeh tejto sezóny. Rodina Jašovcov z Piešťan vychováva osem detí. Tlačili sa síce v jednoizbovom byte, ale boli zdraví a šťastní. Až do minulého roka. Najskôr najstaršiemu Dušanovi diagnostikovali nádor na mozgu, keď sa jeho sestra Dominika ponáhľala za ním do nemocnice havarovala a upadla do bdelej kómy. Na prepotrebnú polohovaciu posteľ nebolo v malom byt miesto. Modré z neba vďaka VŠ sv. Alžbety na čele s rektorom Vladimírom Krčmérym prenajalo rodine veľký päťizbový rodinný dom a ubytovalo v ňom aj Dominiku. Rodinné prostredie urobilo zázrak, Dominika sa prebrala z bdelej kómy a začala napredovať...

Relácia Modré z neba je zároveň štartérom pomoci. Ťažký osud ľudí sa po vysielaní snažia zmierniť aj diváci. Pomoc im môžu ponúknuť prostredníctvom facebookovej fan page Modré z neba, ktorá ma v súčasnosti viac než 306-tisíc fanúšikov. Jednotlivým príbehom sa venuje aj webstránka modrezneba.markiza.sk. Návštevníci sa na nej môžu dozvedieť aj množstvo zaujímavostí o relácii.

PR oddelenie TV Markíza

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

Producentka Bonda vylúčila špekulácie, že agentom 007 bude žena (VIDEO)

Budúcim Jamesom Bondom bude opäť muž, a nie žena. Potvrdila to v rozhovore s magazínom Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, ktorá stojí aj za najnovšou bondovkou, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil opäť Daniel Craig.

Na twitteri bolo možné zacieliť reklamy na nenávistné skupiny

Sociálna sieť Twitter umožňovala cieliť reklamy na používateľov aj podľa kľúčových slov ako "neonacista", "zástancovia belošskej nadradenosti" či "islamofob". Ukázal to nedávny experiment spravodajskej spoločnosti BBC, ktorej sa podarilo opakovane spustiť platené oznámenia s problematicky definovanou cieľovou skupinou. Platforma sa po upozornení redakcie ospravedlnila a uviedla, že problém odstránila.

Šéf maltskej polície rezignoval kvôli kauze zavraždenej novinárky

Veliteľ maltskej polícii Lawrence Cutajar v piatok podal demisiu v súvislosti s prípadom zavraždenia novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej v roku 2017.

Admin stránky Harabina sa chválil spoluprácou s veľkými firmami, ktoré o ňom ani netušia

Chyba Facebooku odhalila nielen adminov mnohých stránok, ale aj pochybné praktiky jednej agentúry.

Salvador Dalí. Kniha o tajomstvách jeho života

Tajný život Salvadora Dalího vyšla v roku 1942 vo francúzštine, potom ju preložili do angličtiny. Dalí knihu napísal tak ako maľoval – veľmi podrobne, metodicky vrstvil slová jedno na druhé, tretie vedľa štvrtého. Je to kniha plná fantázie, humoru, narcistických i sadistických priznaní.

Chcete si v roku 2020 viac nasporiť? Pozrite si niekoľko užitočných tipov

Stalo sa už akousi „tradíciou“, že si s vykročením do nového roka dávame novoročné predsavzatia. Niektorí len preto, aby reč nestála. Iní s dobrým úmyslom, ale bez následných činov. Sú aj takí, ktorí neostanú len pri prázdnych slovách, no a oproti týmto všetkým sú tí, ktorí si predsavzatia vôbec nedajú. Možno preventívne, aby sa do nich niekto nemohol „obuť“, že ich nesplnili.

Shortlist súťaže PROKOP 2019 je známy

Do jubilejného 10. ročníka súťaže najlepších PR projektov na Slovensku PROKOP 2019 agentúry a zadávatelia registrovali historicky najvyšší počet prác - 128 projektov. Vo štvrtok zasadala porota a vybrala projekty, ktoré postúpili na shortlist v 12 kategóriách.