Kriminálka Staré Mesto získala ocenenie na medzinárodnom festivale

09.05.2013 14:27 | Tlačové správy | RTVS

Špeciálnu cenu na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve, ktorú nedávno získala Kriminálka Staré Mesto i diplom predstaviteľke hlavnej ženskej úlohy - nadporučíčky Zuzany Krauzovej, odovzdá predseda Fondu na rozvoj ruskej kinematografie Michail Viktorovič Alexejev.

Slávnosť sa uskutoční v sobotu 11. mája predpoludním na pôde Ruského centra pre vedu a kultúru v Bratislave. Na odovzdávaní bude prítomný aj jeho riaditeľ Alexander Bušujev. Okrem producenta prof. Patrika Pašša si ocenenie osobne prevezme aj herečka Zuzana Fialová.

Seriál Kriminálka Staré Mesto, ktorého pokračovanie sa začína nakrúcať už o desať dní, sa úspešne presadil v konkurencii 22 nominovaných diel v kategórii TV seriál z 9 krajín sveta. Na festivale premietli celkovo viac ako 200 audiovizuálnych diel v 6 hlavných kategóriách. „Gratulujem vám k úspechu. Je veľmi cenný, pretože v Rusku v súčasnosti majú boom detektívok a detektívnych seriálov. Jeden televízny kanál odvysiela denne aj tri seriály," komentovala úspech redaktorka ruskej sekcie zahraničného vysielania RTVS Radia Slovakia International (RSI) Irina Sečíková.

„Mimoriadne ma tieto ocenenia tešia, pretože potvrdzujú reakcie slovenských a českých divákov na seriál. Boli mimoriadne priaznivé, 7 dielov videlo v ČR a SR 8 a pol milióna divákov. Medzinárodný úspech súčasne potvrdzuje, že rozhodnutie pokračovať druhou sériou, bolo správne. Samozrejme, je to i odmena za obetavosť štábu, ktorý nakrúcal vo veľmi tvrdých podmienkach. A súčasne i motivácia, pretože nakrúcanie nových príbehov nebude oveľa ľahšie," reagoval producent Patrik Pašš.

RTVS plánuje odvysielať druhú sériu šiestich častí seriálu Kriminálka Staré Mesto už na jeseň. „Sme radi, že pokračovanie obľúbeného detektívneho seriálu sa na obrazovkách Jednotky objaví v rámci jesennej vysielacej štruktúry. Ambíciou RTVS je podporovať pôvodnú hranú tvorbu na oveľa väčšom priestore, ako tomu bolo v minulosti. Preto sme už začali pripravovať nový hraný televízny seriál, ktorý ponúkneme divákom verejnoprávnej televízie ešte v tomto roku," povedal programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.

Seriál Kriminálka Staré Mesto vznikol v koprodukcii produkčnej spoločnosti TRIGON PRODUCTION, RTVS a ČT a s finančným príspevkom Audiovizuálneho fondu.

Na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve boli medzi nominovanými aj dva televízne filmy dramatického cyklu RTVS Filmoviedky, konkrétne časti Nočný trezor a Výstrel navyše – na cenu za herecký výkon v tejto Filmoviedke bol nominovaný herec Peter Kočiš, ktorý je moderátorom magazínu o novinkách zo sveta filmu Kinorama (každú sobotu večer na Dvojke).

Viac informácií o Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve:

1. Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

2. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

3. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

4. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

5. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

6. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

7. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

8. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

9. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

10. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.