Kriminálka Staré Mesto získala ocenenie na medzinárodnom festivale

09.05.2013 14:27 | Tlačové správy | RTVS

Špeciálnu cenu na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve, ktorú nedávno získala Kriminálka Staré Mesto i diplom predstaviteľke hlavnej ženskej úlohy - nadporučíčky Zuzany Krauzovej, odovzdá predseda Fondu na rozvoj ruskej kinematografie Michail Viktorovič Alexejev.

Slávnosť sa uskutoční v sobotu 11. mája predpoludním na pôde Ruského centra pre vedu a kultúru v Bratislave. Na odovzdávaní bude prítomný aj jeho riaditeľ Alexander Bušujev. Okrem producenta prof. Patrika Pašša si ocenenie osobne prevezme aj herečka Zuzana Fialová.

Seriál Kriminálka Staré Mesto, ktorého pokračovanie sa začína nakrúcať už o desať dní, sa úspešne presadil v konkurencii 22 nominovaných diel v kategórii TV seriál z 9 krajín sveta. Na festivale premietli celkovo viac ako 200 audiovizuálnych diel v 6 hlavných kategóriách. „Gratulujem vám k úspechu. Je veľmi cenný, pretože v Rusku v súčasnosti majú boom detektívok a detektívnych seriálov. Jeden televízny kanál odvysiela denne aj tri seriály," komentovala úspech redaktorka ruskej sekcie zahraničného vysielania RTVS Radia Slovakia International (RSI) Irina Sečíková.

„Mimoriadne ma tieto ocenenia tešia, pretože potvrdzujú reakcie slovenských a českých divákov na seriál. Boli mimoriadne priaznivé, 7 dielov videlo v ČR a SR 8 a pol milióna divákov. Medzinárodný úspech súčasne potvrdzuje, že rozhodnutie pokračovať druhou sériou, bolo správne. Samozrejme, je to i odmena za obetavosť štábu, ktorý nakrúcal vo veľmi tvrdých podmienkach. A súčasne i motivácia, pretože nakrúcanie nových príbehov nebude oveľa ľahšie," reagoval producent Patrik Pašš.

RTVS plánuje odvysielať druhú sériu šiestich častí seriálu Kriminálka Staré Mesto už na jeseň. „Sme radi, že pokračovanie obľúbeného detektívneho seriálu sa na obrazovkách Jednotky objaví v rámci jesennej vysielacej štruktúry. Ambíciou RTVS je podporovať pôvodnú hranú tvorbu na oveľa väčšom priestore, ako tomu bolo v minulosti. Preto sme už začali pripravovať nový hraný televízny seriál, ktorý ponúkneme divákom verejnoprávnej televízie ešte v tomto roku," povedal programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.

Seriál Kriminálka Staré Mesto vznikol v koprodukcii produkčnej spoločnosti TRIGON PRODUCTION, RTVS a ČT a s finančným príspevkom Audiovizuálneho fondu.

Na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve boli medzi nominovanými aj dva televízne filmy dramatického cyklu RTVS Filmoviedky, konkrétne časti Nočný trezor a Výstrel navyše – na cenu za herecký výkon v tejto Filmoviedke bol nominovaný herec Peter Kočiš, ktorý je moderátorom magazínu o novinkách zo sveta filmu Kinorama (každú sobotu večer na Dvojke).

Viac informácií o Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve:

Zabudnutý na zastávke, Telekom v reklame promuje nekonečné dáta (VIDEO)

Po spote s neposlušnou dátujúcou babičkou či závislým dedkom Telekom pokračuje v sérii humorných spotov.

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka sa stal Lukáš Diko

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK) sa od 13. júla stal Lukáš Diko, ktorý prevzal vedenie redakcie občianskeho združenia.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.