Kriminálka Staré Mesto získala ocenenie na medzinárodnom festivale

09.05.2013 14:27 | Tlačové správy | RTVS

Špeciálnu cenu na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve, ktorú nedávno získala Kriminálka Staré Mesto i diplom predstaviteľke hlavnej ženskej úlohy - nadporučíčky Zuzany Krauzovej, odovzdá predseda Fondu na rozvoj ruskej kinematografie Michail Viktorovič Alexejev.

Slávnosť sa uskutoční v sobotu 11. mája predpoludním na pôde Ruského centra pre vedu a kultúru v Bratislave. Na odovzdávaní bude prítomný aj jeho riaditeľ Alexander Bušujev. Okrem producenta prof. Patrika Pašša si ocenenie osobne prevezme aj herečka Zuzana Fialová.

Seriál Kriminálka Staré Mesto, ktorého pokračovanie sa začína nakrúcať už o desať dní, sa úspešne presadil v konkurencii 22 nominovaných diel v kategórii TV seriál z 9 krajín sveta. Na festivale premietli celkovo viac ako 200 audiovizuálnych diel v 6 hlavných kategóriách. „Gratulujem vám k úspechu. Je veľmi cenný, pretože v Rusku v súčasnosti majú boom detektívok a detektívnych seriálov. Jeden televízny kanál odvysiela denne aj tri seriály," komentovala úspech redaktorka ruskej sekcie zahraničného vysielania RTVS Radia Slovakia International (RSI) Irina Sečíková.

„Mimoriadne ma tieto ocenenia tešia, pretože potvrdzujú reakcie slovenských a českých divákov na seriál. Boli mimoriadne priaznivé, 7 dielov videlo v ČR a SR 8 a pol milióna divákov. Medzinárodný úspech súčasne potvrdzuje, že rozhodnutie pokračovať druhou sériou, bolo správne. Samozrejme, je to i odmena za obetavosť štábu, ktorý nakrúcal vo veľmi tvrdých podmienkach. A súčasne i motivácia, pretože nakrúcanie nových príbehov nebude oveľa ľahšie," reagoval producent Patrik Pašš.

RTVS plánuje odvysielať druhú sériu šiestich častí seriálu Kriminálka Staré Mesto už na jeseň. „Sme radi, že pokračovanie obľúbeného detektívneho seriálu sa na obrazovkách Jednotky objaví v rámci jesennej vysielacej štruktúry. Ambíciou RTVS je podporovať pôvodnú hranú tvorbu na oveľa väčšom priestore, ako tomu bolo v minulosti. Preto sme už začali pripravovať nový hraný televízny seriál, ktorý ponúkneme divákom verejnoprávnej televízie ešte v tomto roku," povedal programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.

Seriál Kriminálka Staré Mesto vznikol v koprodukcii produkčnej spoločnosti TRIGON PRODUCTION, RTVS a ČT a s finančným príspevkom Audiovizuálneho fondu.

Na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve boli medzi nominovanými aj dva televízne filmy dramatického cyklu RTVS Filmoviedky, konkrétne časti Nočný trezor a Výstrel navyše – na cenu za herecký výkon v tejto Filmoviedke bol nominovaný herec Peter Kočiš, ktorý je moderátorom magazínu o novinkách zo sveta filmu Kinorama (každú sobotu večer na Dvojke).

Viac informácií o Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve:

Kočner a Rusko boli odsúdení zhodne na 19 rokov väzenia

Zhodný trest väzenia vo výške 19 rokov uložil dnes súd Marianovi Kočnerovi a exministrovi hospodárstva a niekdajšiemu šéfovi ​​televízie Markíza Pavlovi Ruskovi.

Kedy presne začína volebné moratórium pre politikov a kedy pre médiá?

Na Slovensku stále pred voľbami do parlamentu platí zastaralé pravidlo tzv. volebné moratórium, keď je zakázané informovať v prospech alebo v neprospech politických kandidátov.

Ktoré telefóny boli vlani najpredávanejšie po spočítaní celkových predajov?

Ktoré telefóny boli vlani úplne najpredávanejšie po spočítaní celkových predajov?

Americký senátor chce preveriť predaj CME

Americký republikánsky senátor Marco Rubio chce, aby vláda prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa preverila bezpečnostné dôsledky predaja firmy Central European Media Enterprises (CME) spoločnosti PPF českého miliardára Petra Kellnera kvôli väzbám PPF na Čínu.

Najviac priestoru pár týždňov pred voľbami mala v RTVS a TA3 vládna SNS

Mimovládna organizácia MEMO 98 porovnávala prezentáciu kandidujúcich strán, hnutí, a ich lídrov v hlavných spravodajských reláciách RTVS, Markíza ,JOJ a TA3 –  počas troch týždňov kampane od 14. januára do 3. februára.

Fico sa môže rozčuľovať koľko chce, no socializmus už skončil (VIDEO)

"Je to trápne a smiešne! Je tu cenzúra z 50-tých rokov!“ takto sa dnes rozčuľoval Robert Fico u moderátora Braňa Závodského kvôli tomu, že do pondelkovej debaty rádia Expres a Hospodárskych novín s lídrami politických strán organizátori nepustili podpredsedu strany Petra Žigu.

Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová a Andrej Danko vystúpili v RTVS s mimoriadnymi prejavmi (VIDEO)

Premiér Peter Pellegrini, prezidentka Zuzana Čaputová a predseda vlády Andrej Danko v stredu večer dostali od RTVS priestor na vystúpenie. Dnes je posledný deň pred volebným moratóriom.

V predvolebnej kampani sa využívali falošné účty, manipulácie aj klamstvá (FOTO, VIDEO)

Prostriedky predvolebného boja sú rôzne. Hoaxy, dezinformácie a manipulácie boli súčasťou kampane a nezneužívali ich len antisystémové strany.

50dni.sk: Predvolebný prieskum, ktorý si objednali ľudia, sa opäť šíri správami

Hoci najdôležitejšie obdobie z pohľadu rozhodovania voličov je obdobie 1-2 týždne pred voľbami, parlament schválil zákon, ktorým zakázal zverejňovanie prieskumov volebných preferencií 50 dní pred voľbami a občanom tým obmedzil ich právo na prístup k informáciám.

Fico začal predvolebnú debatu so Závodským kritikou rádia (VIDEO)

Rádio Expres dnes odvysielalo poslednú predvolebnú diskusiu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Bývalý premiér sa rozprával s moderátorom Braňom Závodským.