Kriminálka Staré Mesto získala ocenenie na medzinárodnom festivale

09.05.2013 14:27 | Tlačové správy | RTVS

Špeciálnu cenu na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve, ktorú nedávno získala Kriminálka Staré Mesto i diplom predstaviteľke hlavnej ženskej úlohy - nadporučíčky Zuzany Krauzovej, odovzdá predseda Fondu na rozvoj ruskej kinematografie Michail Viktorovič Alexejev.

Slávnosť sa uskutoční v sobotu 11. mája predpoludním na pôde Ruského centra pre vedu a kultúru v Bratislave. Na odovzdávaní bude prítomný aj jeho riaditeľ Alexander Bušujev. Okrem producenta prof. Patrika Pašša si ocenenie osobne prevezme aj herečka Zuzana Fialová.

Seriál Kriminálka Staré Mesto, ktorého pokračovanie sa začína nakrúcať už o desať dní, sa úspešne presadil v konkurencii 22 nominovaných diel v kategórii TV seriál z 9 krajín sveta. Na festivale premietli celkovo viac ako 200 audiovizuálnych diel v 6 hlavných kategóriách. „Gratulujem vám k úspechu. Je veľmi cenný, pretože v Rusku v súčasnosti majú boom detektívok a detektívnych seriálov. Jeden televízny kanál odvysiela denne aj tri seriály," komentovala úspech redaktorka ruskej sekcie zahraničného vysielania RTVS Radia Slovakia International (RSI) Irina Sečíková.

„Mimoriadne ma tieto ocenenia tešia, pretože potvrdzujú reakcie slovenských a českých divákov na seriál. Boli mimoriadne priaznivé, 7 dielov videlo v ČR a SR 8 a pol milióna divákov. Medzinárodný úspech súčasne potvrdzuje, že rozhodnutie pokračovať druhou sériou, bolo správne. Samozrejme, je to i odmena za obetavosť štábu, ktorý nakrúcal vo veľmi tvrdých podmienkach. A súčasne i motivácia, pretože nakrúcanie nových príbehov nebude oveľa ľahšie," reagoval producent Patrik Pašš.

RTVS plánuje odvysielať druhú sériu šiestich častí seriálu Kriminálka Staré Mesto už na jeseň. „Sme radi, že pokračovanie obľúbeného detektívneho seriálu sa na obrazovkách Jednotky objaví v rámci jesennej vysielacej štruktúry. Ambíciou RTVS je podporovať pôvodnú hranú tvorbu na oveľa väčšom priestore, ako tomu bolo v minulosti. Preto sme už začali pripravovať nový hraný televízny seriál, ktorý ponúkneme divákom verejnoprávnej televízie ešte v tomto roku," povedal programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.

Seriál Kriminálka Staré Mesto vznikol v koprodukcii produkčnej spoločnosti TRIGON PRODUCTION, RTVS a ČT a s finančným príspevkom Audiovizuálneho fondu.

Na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve boli medzi nominovanými aj dva televízne filmy dramatického cyklu RTVS Filmoviedky, konkrétne časti Nočný trezor a Výstrel navyše – na cenu za herecký výkon v tejto Filmoviedke bol nominovaný herec Peter Kočiš, ktorý je moderátorom magazínu o novinkách zo sveta filmu Kinorama (každú sobotu večer na Dvojke).

Viac informácií o Medzinárodnom festivale detektívnych filmov v Moskve:

Skylink zvyšuje ceny niektorých služieb

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group od 1. 3. 2020 mení cenník.

Nové paušály SLOBODA+ s dátami skutočne na celom Slovensku

Mobilný operátor 4ka odteraz bude ešte výhodnejší a jednoduchší. Natrvalo ruší rozdielne objemy dát v rôznych sieťach, vďaka čomu bude jeho ponuka rovnako výhodná pre tých, ktorí sa pohybujú v jej pokrytí, alebo v pokrytí jej obchodného partnera. Toto skvalitnenie ponuky prinesie väčší komfort zákazníkom a paradoxne, bude znamenať aj úsporu v ich peňaženkách.

Stovky osobností podpísali výzvu proti zneužívaniu kresťanstvských hodnôt Harabinom či kotlebovcami

Viaceré kresťanské organizácie a osobnosti podpísali v týchto dňoch otvorenú výzvu proti spôsobom kampane politických strán, hlavne ĽSNS a strany Vlasť Štefana Harabina, ktoré zneužívajú kresťanské hodnoty na šírenie dezinformácií, nenávisti a strachu. Pod iniciatívou Kresťania proti nenávisti je takmer 700 podpisov.

V predvolebnom dueli sa proti sebe posadia aj dvaja bratranci (VIDEO)

Televízia TA3 chystá pred parlamentnými voľbami sériu televíznych debát.

Vydavateľstvo Pravdy oznámilo meno šéfredaktora

Pred pol rokom odišla z vedenia Pravdy dlhoročná šéfredaktorka Nora Slišková. Od 1. júla bol poverený vedením Jakub Prokeš.

Je tu rok 2020. Na čo všetko sa môžu tešiť hráči počítačových hier?

Rok 2020 bude veľký. Vývojárske štúdiá už dokončujú práce na viacerých veľkých projektoch, ktoré nepochybne potešia každého, kto má doma PC, Xbox alebo PlayStation. Na množstvo ťahákov sa navyše môžeme tešiť už v prvej polovici roka!

Martin Daňo má na krku ďalšie obvinenie za útoky na novinárku

Kontroverzný youtuber Martin Daňo, tohto času zadržaný vo väzbe, má na krku ďalšie obvinenie.

Haščák poprel, že by vedel o chystanej vražde Kuciaka

Spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák dnes na súde odmietol, že by mu Marian Kočner, ktorý čelí obžalobe z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka, písal o príprave fyzickej likvidácie niekoho.

Generálny riaditeľ BBC odstúpi z funkcie

Generálny riaditeľ britskej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti BBC Tony Hall dnes oznámil, že tento rok v lete po siedmich rokoch odstúpi z funkcie.

Výtvarník Kalmus jedol počas Haščákovho brífingu banán (VIDEO)

Výtvarníkovi Petrovi Kalmusovi sa počas brífingu šéfa Penty Jaroslava Haščáka podaril neobvyklý performance.