Andrej DANKO: Je najvyšší čas ukázať, kto to ako myslí s naším Slovenskom

01.03.2019 13:49 | Tlačové správy | TS SNS

Slovenská národná strana pripraví na najbližšiu, 43. schôdzu Národnej rady Slovenskej republiky päť návrhov zásadných zákonov, týkajúcich sa života občanov Slovenskej republiky. „Politika sa na Slovensku dostala do bodu mrazu. A to aj preto, že žije v zažitých mechanizmoch a funguje starými systémami. SNS sa preto rozhodla zmeniť spôsob predkladania zákonov. Týmto krokom chceme aj odhaliť skutočnú tvár politikov v konfrontácii so zákonmi, ktoré reálne pomôžu občanom Slovenska,“ objasnil úmysel zmeny systému predseda NR SR a SNS Andrej Danko.

V najbližších dňoch preto Slovenská národná strana pripraví, a následne v stredu, 6. marca 2019 aj doručí do podateľne NR SR päť návrhov zákonov. O ktoré konkrétne ide a takisto aj odôvodnenie potreby ich zaviesť, približuje predseda národniarov, Andrej Danko:

Zníženie dane z príjmu právnických osôb na 15 % s účinnosťou k 1. 1. 2020

V programovom vyhlásení vlády bolo uvedené, že daň z príjmu právnických osôb bude znížená každý rok o jedno percento. Napriek tomu, že Slovensko vykazuje dobré hospodárske ukazovatele, neboli sme schopní ministra financií Petra Kažimíra priamymi rokovaniami presvedčiť o naplnení tohto záväzku.

Zníženie dane z pridanej hodnoty na všetky potraviny na 10 %

Slovenská národná strana je nespravodlivo obviňovaná zo stavu, ktorý je na Slovensku už 30 rokov. Je nám vyčítané, že tu je nedostatok financií v potravinárstve a pôdohospodárstve. Rezort pôdohospodárstva však doteraz mali aj iné strany, prečo my máme trpieť za chyby iných? Pripravili sme systémové riešenie, zdanenie obchodných reťazcov. To je nám vyčítané a dokonca sme obviňovaní z toho, že nepriamo došlo k nárastu cien. Týmto ďalším návrhom chceme dosiahnuť to, aby sa ukázala skutočná tvár a charakter obchodných reťazcov. A sme zvedaví, či prvýkrát za 30 rokov od revolúcie začnú konečne ceny potravín pri takejto DPH konečne klesať. Aby sa ukázalo, kto tu skutočne zarába na potravinách.

Zníženie DPH pre printové médiá na 10 %

S príchodom digitálnych médií vzniklo nerovnoprávne postavenie hráčov v mediálnom prostredí. Tento krok berieme ako zrovnoprávnenie printových a digitálnych médií.

Zrušenie koncesionárskych poplatkov pre seniorov

V súvislosti s postupnou zmenou financovania RTVS by toto mal byť prvý a ústretový krok na odľahčenie života seniorov.

Povinnosť uvádzať pôvod mäsa aj v reštauračných a stravovacích zariadeniach

Tento krok vnímame ako nutnosť najmä dnes, keď sa dozvedáme o nekalých praktikách v niektorých bitúnkoch, či pri prebaľovaní mäsa. Keď idete do obchodu, na etikete jasne vidíte, odkiaľ mäso pochádza. Ale ako to je v reštauráciách, či jedálňach? Chceme zaviesť povinnosť uvádzať pôvod mäsa priamo v jedálnom lístku, aby sme vedeli, čo jeme.“

Spomínané návrhy zákonov plánuje SNS predložiť na najbližšej parlamentnej schôdzi, ktorá sa začne 26. marca 2019. Zároveň už pripravujú aj návrh zákona na ďalšiu schôdzu, ktorý má ešte viac pomôcť našim seniorom. Konkrétne by išlo o zdvojnásobenie vianočných príspevkov pre seniorov a oslobodenie od platenia liekov. Ako predseda strany hovorí, verí, že aj tento spôsob predloženia návrhov pomôže odhaliť záujmy a charaktery jednotlivých politikov. Či už opozičných, ale aj koaličných. „Doteraz sme sa snažili niesť ťarchu svojich ministerstiev zodpovedne. Prichádza však čas, aby sa skutočná pravda, kto chce zreformovať Slovensko a kto nie, ukázala v pléne parlamentu. Verím, že táto schôdza NR SR doslova rozbúra staré móresy a ukáže, kto to ako myslí so Slovenskou republikou,“ uzavrel predseda NR SR a SNS Andrej Danko.

Volebné štúdiá v televíziách budú až v nedeľu (VIDEO)

1. Volebné štúdiá v televíziách budú až v nedeľu (VIDEO)

Prvé povolebné diskusie po voľbách do Európskeho parlamentu nie sú v sobotu, ako tradične po rôznych voľbách, ale až v nedeľu, keď sa končia voľby vo všetkých štátoch EU.

Prieskum: Dezinformácie na českých weboch pred eurovoľbami nepribudli

2. Prieskum: Dezinformácie na českých weboch pred eurovoľbami nepribudli

Dezinformací na českých webech v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu kvůli volbám přes původní obavy výrazně nepřibylo. Oznámil to dnes Pražský institut bezpečnostních studií na základě svého průzkumu.

Leonardo da Vinci, akého ste ešte nevideli

3. Leonardo da Vinci, akého ste ešte nevideli

Pred päťsto rokmi, presne 2. mája 1519, zomrel maliar, sochár, architekt, prírodovedec, hudobník, spisovateľ, vynálezca a konštruktér Leonardo da Vinci. Dokonalá renesančná osobnosť, ktorá mala ruky umelca a myseľ vedca. Leonardo nám zanechal rozsiahle dielo, a to veľká časť jeho výtvarných prác a vedeckých rozpráv bola zničená.

Firma Nike stiahla nový model topánok po sťažnosti domorodcov z Panamy

4. Firma Nike stiahla nový model topánok po sťažnosti domorodcov z Panamy

Americká firma Nike stiahla nový model športových topánok, ktorý sa mal začať predávať budúci mesiac.

5. Ako je to s kvalitou nášho piva? Odborníci a spotrebitelia sú za jedno - kvalita sa zlepšuje

Na Slovensku máme kvalitné pivo. Potvrdzujú to nielen milovníci piva, ale aj odborníci, ktorí tento týždeň v rámci 13. ročníka degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka hodnotia slovenské pivá. V nedávnom prieskume agentúry Kantar navyše tri štvrtiny slovenských pivárov potvrdili, že kultúra pitia piva sa u nás zlepšuje.

ČR sa musí ospravedlniť za Zemanov výrok v TV Barrandov

6. ČR sa musí ospravedlniť za Zemanov výrok v TV Barrandov

Český stát se musí omluvit za výrok prezidenta Miloše Zemana o jeho bývalém poradci Zdeňkovi Šarapatkovi, rozhodl dnes Obvodní soud pro Prahu 1. Zeman v televizi Barrandov řekl, že Šarapatku vyhodil pro neschopnost.

Víťazi ceny Podnikové médium roka 2018 sú známi

7. Víťazi ceny Podnikové médium roka 2018 sú známi

Klub podnikových médií vyhlásil výsledky 16. ročníka súťaže Podnikové Médium Roka 2018. Do súťaže sa zapojili firmy, podniky, agentúry, štátne aj mimovládne organizácie, mestá a obce.

8. Vyhlásenie LGBTI organizácií: Vyzývame Petra Pellegriniho, aby urýchlene riešil situáciu v slovenskej kultúre

23. mája 2019 predložilo MK do medzirezortného pripomienkového konania úplne nový zákon o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Ministerstvo ním chce zakotviť nové pravidlá poskytovania dotácií do budúcnosti. Udialo sa tak bez akejkoľvek konzultácie, poza chrbát dotknutých subjektov a to nás utvrdzuje v tom, že snaha ministerky Laššákovej o dialóg je neúprimná a hraná.

Odhaliť falošné správy vám pomôžu tri jednoduché otázky

9. Odhaliť falošné správy vám pomôžu tri jednoduché otázky

Mnoho ľudí napomáha šíreniu dezinformácií a manipulácií nechtiac, len pod vplyvom emócií či povrchnosti. Nechajú sa strhnúť emtívnou fotkou, titulkom, či vymysleným textom.

Podrobnosti, ako budú zverejňované výsledky volieb do Európskeho parlamentu

10. Podrobnosti, ako budú zverejňované výsledky volieb do Európskeho parlamentu

Voľby do Európskeho parlamentu sa konajú v štátoch EU priebežne od 23. do 26. mája. Na Slovensku budú 25. mája. Výsledky budú zverejňované postupne v jednotlivých krajinách ale aj v EP.