Zábavný turecký kanál Flash TV končí kvôli tlaku vlády

02.03.2019 08:59 | Tlačové správy | ČTK

Turecký zábavný kanál Flash TV oznámil, že kvôli "neznesiteľnému" politickému a finančnému tlaku vlády končí vysielanie. Informovala o tom agentúra Reuters. Jeden z prvých tureckých súkromných kanálov vysielal od roku 1992. Tlak vlády sa podľa Flash TV prejavoval mimo iného obmedzovaním reklamy. Turecká vláda sa k veci zatiaľ nevyjadrila.

"Kvôli neznesiteľnému tlaku, ktorý už dlho zakúšame, sa na nejakú dobu odmlčíme. Neoprávnený administratívny, politický a finančný tlak zo strany vlády už nemôžeme tolerovať," uviedol kanál vo vyhlásení.

Flash TV tvrdia, že stanica sa v hľadáčiku vlády ocitla pre svoju nestrannosť. Kanál preslávil niekoľkohodinovými hudobnými programami, vysielaním tradičných tancov a zoznamiek.

Vláda prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana zavrela už vyše 150 médií, často s odôvodnením, že mali napojenie na organizáciu, ktorá podľa vlády stojí za pokusom časti armády o puč z leta 2016.

Medzinárodná organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) Turecko v rebríčku slobody tlače umiestnilo za rok 2018 až na 157. miesto zo 180 hodnotených štátov. Odhaduje, že 90 percent tureckých novín je provládnych.

"Turecko je opäť najväčším väzením profesionálnych novinárov na svete. Žurnalisti trávia viac ako rok vo väzení, než sú súdení, a dlhé tresty sa stávajú novou normou," hodnotí RSF na svojom webe Erdoganove ťaženie proti médiám.

1. Apple predstavil veľké novinky: novú TV aj spravodajskú službu a kreditnú kartu (VIDEO)

Americká spoločnosť Apple dnes predstavila detaily svojej novej spravodajskej predplatiteľskej služby Apple News Plus, hernej predplatiteľskej služby Apple Arcade a nové kreditné karty. Spoločnosť tiež plánuje spustiť novú videoslužbu, ktorá by mala konkurovať Netflix, Amazonu a káblovej televízii.

Obvinený z vraždy hovoril vo výpovedi o otrávení televíznej redaktorky

2. Obvinený z vraždy hovoril vo výpovedi o otrávení televíznej redaktorky

Ján Kuciak možno nie je jediný novinár, ktorý sa stal obeťou vraždiaceho komanda Mariana Kočnera.

Majiteľ Markízy zvažuje majetkové zmeny vrátane predaja celej spoločnosti

3. Majiteľ Markízy zvažuje majetkové zmeny vrátane predaja celej spoločnosti

Spoločnosť Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje aj TV Markíza a českú TV Nova, začala revíziu strategických možností, vrátane prípadného predaja spoločnosti.

Šéf Penty tvrdí, že SMS o odj... čuráka nesúvisí s Kuciakom

4. Šéf Penty tvrdí, že SMS o odj... čuráka nesúvisí s Kuciakom

Haščák pre Aktuality.sk: Penta v roku 2017 takmer kúpila Markízu

Europoslanci sa budú zaoberať právnym štátom na Slovensku po vražde novinára

5. Europoslanci sa budú zaoberať právnym štátom na Slovensku po vražde novinára

Európsky parlament sa dnes večer bude zaoberať správou skupiny europoslancov, ktorá vlani navštívila Slovensko kvôli vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Vnučka výtvarníka Milera nemá licenciu ku Krtkovi, potvrdil to súd

6. Vnučka výtvarníka Milera nemá licenciu ku Krtkovi, potvrdil to súd

Smlouva, na jejímž základě poskytuje Karolína Milerová povolení k výrobě produktů s populární pohádkovou postavičkou Krtečkem, je neplatná.

Najväčšie hoaxy v zdravotníctve: Aká je pravda o očkovaní a autizme? (VIDEO)

7. Najväčšie hoaxy v zdravotníctve: Aká je pravda o očkovaní a autizme? (VIDEO)

Polícia SR pripravila rozhovor o očkovaní a hoaxoch pri téme očkovania s doktorom Mariánom Jánošom.

Kočner sa pochválil, že do sledovania novinárov investoval za rok 200 tisíc

8. Kočner sa pochválil, že do sledovania novinárov investoval za rok 200 tisíc

Marian Kočner, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, mesiace predtým platil sledovanie novinárov, medzi ktorými bol aj zavraždený novinár.

Peter Tóth, ktorý pre Kočnera sledoval novinárov, vypovedá na NAKA (VIDEO)

9. Peter Tóth, ktorý pre Kočnera sledoval novinárov, vypovedá na NAKA (VIDEO)

Bývalý siskár a komentátor denníka SME a ďalších médií Peter Tóth prišiel dnes vypovedať na Národnú kriminálnu agentúru v Nitre.

Internet oslavuje 30 rokov. Pamätáte si ešte tieto webové stránky?

10. Internet oslavuje 30 rokov. Pamätáte si ešte tieto webové stránky?

Pred 30-timi rokmi sme spoznali internet tak, ako funguje doteraz. Za úplne prvou webovou stránkou stál britský inžinier Tim Berners-Lee a na adrese info.cern.ch ju nájdete aj dnes.