Súboj výnimočných pokračuje na Rádiu Regina 6. kolom

10.05.2013 16:40 | Tlačové správy | RTVS

Výnimočná anketa Rádia Regina Súboj výnimočných pokračuje v sobotu 11. mája 6. kolom. Po Frankovi Sinatrovi, Elvisovi Presleym, Paulovi Ankovi, Bobovi Dylanovi a Arethe Franklin, ktorí už v ankete vystúpili, si budú môcť poslucháči vyberať z tvorby skupiny Beach Boys.

Okrem ôsmich súťažných piesní zaznejú aj rôzne cover verzie (Zelenáči, Rangers, Close Harmony Friends atď. ) a počuť budete aj záznam zo živého vystúpenia Beach Boys na Bratislavskej lýre 1969, ktorý sa zachoval v archíve Slovenského rozhlasu.

V celej ankete Súboj výnimočných sa predstaví 32 výnimočných interpretov svetovej, európskej, českej a slovenskej proveniencie a v ich podaní 256 výnimočných piesní. Skladby vyberajú hudobní publicisti a odborníci na hudbu 20. storočia: Fero Hora, Vlado Franc, Miloš Janoušek a Marián Jaslovský. Scenáre píšu Martin Jurčo a Michal Herceg, pod zvukovú realizáciu sa podpisuje Andrej Klimits, pod dramaturgiu Eva Reiselová a réžiu Milena Lukáčová.

Poslucháčske sms správy rozhodnú o finálovej osmičke, ktorá odznie 21. decembra.

Súboj výnimočných –každú sobotu od 11.00 do 12.00 hod. na Rádiu Regina.

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.