Markíza: TV Markíza má naďalej najobjektívnejšie spravodajstvo

Najobjektívnejšie spravodajstvo zo všetkých slovenských televízií mala aj v 1. štvrťroku 2013 Markíza. Vyplýva to z prieskumu MML Omnibus, ktorý uskutočnila agentúra Median SK.

Až 28,9 % respondentov uviedlo na otázku „Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie spravodajstvo?" odpoveď TV Markíza. Na druhej priečke sa s rozdielom umiestnila TV Joj (21,4 %), na tretej spravodajská TA3 (16,2 %) a verejnoprávny RTVS (STV) spomenulo 15,8 % respondentov.

Inú televíziu uviedlo 4,3 % respondentov. Určiť mohli len jednu televíziu, pričom 13,4 % respondentov sa k otázke nevedelo vyjadriť. Spravodajstvo TV Markíza vychádza z prieskumu stabilne ako najobjektívnejšie už niekoľko rokov po sebe.

„Hlavnou úlohou spravodajstva TV Markíza je prinášať nielen najaktuálnejšie informácie v podobe kvalitných reportáží, ale vysielať reportáže maximálne objektívne a etické. Preto nás výsledky prieskumu opäť potešili. Znamenajú pre nás však záväzok zostať naďalej lídrom v objektívnosti slovenského spravodajstva," povedal k výsledkom prieskumu Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Prieskumu verejnej mienky zameraného na spravodajstvo v slovenských televíziách sa zúčastnilo spolu 2 194 respondentov vo veku od 14 do 79 rokov, zber dát prebiehal od 7. januára do 31. marca 2013.

Vlajkovou loďou spravodajstva TV Markíza sú Televízne noviny. Dlhodobo ide o najsledovanejší spravodajský formát na slovenskom trhu. V 1. štvrťroku 2013 ich v rámci univerzálnej cieľovej skupiny 12+ sledovalo v priemere 843-tisíc divákov (rating 18,0 % / share 41,8 %) a v strategickej cieľovej skupine 12-54 lákali k obrazovkám priemerne 450-tisíc divákov (rating 13,5 % / share 40,5 %).

TV Markíza okrem hlavnej spravodajskej relácie Televízne noviny o 19:00 vysiela aj popoludňajšie Prvé Televízne noviny o 17:00 a od 6. septembra 2010 pribudli tiež Nočné Televízne noviny. Pravidelné spravodajstvo je v pracovných dňoch aj súčasťou rannej relácie Teleráno.

PR oddelenie TV Markíza