Bilancovanie hovorí jasnou rečou: výhodnejšie nakúpite v Lidli

11.04.2019 22:17 | Tlačové správy | TS Lidl

Preskúmanie bežných predajných cien desiatok porovnateľných produktov v Lidli a Bille prinieslo jednoznačné výsledky: nákup v diskontnom reťazci je výrazne lacnejší!

O výhodnej cene a vysokej kvalite svojich privátnych značiek hovoria mnohí predajcovia potravín, je to však naozaj pravda? Odpoveď sa neskrýva v reklamných kampaniach, ale na pultoch predajní. Lidl, jediný skutočný diskontný predajca potravín na Slovensku, sa rozhodol preveriť, či sú tvrdenia z nedávnej reklamnej kampane spoločnosti Billa pravdivé. Výsledok je nespochybniteľný: zákazníci nakúpia výhodnejšie v Lidli!

„Na slovenský trh sme vstúpili ako posledný z veľkých hráčov. V roku 2004 nikto nevedel, čo to znamená, keď sa povie diskont a na privátne značky sa ľudia, a predovšetkým iní predajcovia potravín, pozerali s nedôverou. Postupne sme Slovákov naučili rozumieť diskontu a privátnym značkám. Tento úspešný model dnes kopíruje väčšina našich konkurentov. Dnes si aj super a hypermarkety stavajú komunikáciu na privátnych značkách a označujú produkty diskontnými cenovkami,“ povedal Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika za oblasť nákupu a marketingu.
Billa vo svojej komunikácii zo začiatku roka tvrdí, že produkty jej privátnych značiek sú rovnako lacné či dokonca ešte lacnejšie ako diskontné výrobky, pričom jeden z nich je vždy v žlto-modrej vizualite. Spolu s odvolaním sa na diskont ide jednoznačne o narážku na Lidl. Diskont sa rozhodol zareagovať a neskrývať sa pritom za náznaky a odštartoval „bilancovanie“. „Pokiaľ dôverujete tomu, čo tvrdíte a nemáte čo skrývať, je prirodzené, že priznáte, s kým sa porovnávate. Kým Billa to iba naznačila, my sme to spravili priamo, rovnako ako Billa v roku 2016, keď spustila kampaň zameranú na porovnanie predajných cien svojich a konkurenčných výrobkov,“ vysvetlil M. Nagy.

Lidl sa v „bilancovaní“ pozrel na bežné predajné ceny desiatok identických alebo kvalitatívne porovnateľných výrobkov z vlastného sortimentu a z ponuky spoločnosti Billa. Prieskum realizovaný agentúrou Go4insight z polovice marca odhalil mnoho rozdielov v cene za rovnaké výrobky. Výsledok je jednoznačný: ak zákazníci hľadajú výhodné ceny, nájdu ich v Lidli. „Do porovnania sme zaradili desiatky produktov, mnohé z nich dennej spotreby ako chlieb, mlieko, maslo, cukor či párky a salámy. Chceli sme ľuďom poskytnúť pravdivé informácie a je iba na nich, či sa rozhodnú veriť marketingu, alebo faktom,“ uzavrel Martin Nagy.

Cieľom Lidla nebolo zaútočiť na spoločnosť Billa, išlo o odpoveď na dlhodobú komunikáciu tohto reťazca, ktorá sa začala ešte v roku 2016. „Bilancovanie“ by nevzniklo bez série spotov zo začiatku roka 2019. Lidl svoju komunikáciu postavil na objektívnom porovnaní cien.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.