Bilancovanie hovorí jasnou rečou: výhodnejšie nakúpite v Lidli

11.04.2019 22:17 | Tlačové správy | TS Lidl

Preskúmanie bežných predajných cien desiatok porovnateľných produktov v Lidli a Bille prinieslo jednoznačné výsledky: nákup v diskontnom reťazci je výrazne lacnejší!

O výhodnej cene a vysokej kvalite svojich privátnych značiek hovoria mnohí predajcovia potravín, je to však naozaj pravda? Odpoveď sa neskrýva v reklamných kampaniach, ale na pultoch predajní. Lidl, jediný skutočný diskontný predajca potravín na Slovensku, sa rozhodol preveriť, či sú tvrdenia z nedávnej reklamnej kampane spoločnosti Billa pravdivé. Výsledok je nespochybniteľný: zákazníci nakúpia výhodnejšie v Lidli!

„Na slovenský trh sme vstúpili ako posledný z veľkých hráčov. V roku 2004 nikto nevedel, čo to znamená, keď sa povie diskont a na privátne značky sa ľudia, a predovšetkým iní predajcovia potravín, pozerali s nedôverou. Postupne sme Slovákov naučili rozumieť diskontu a privátnym značkám. Tento úspešný model dnes kopíruje väčšina našich konkurentov. Dnes si aj super a hypermarkety stavajú komunikáciu na privátnych značkách a označujú produkty diskontnými cenovkami,“ povedal Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika za oblasť nákupu a marketingu.
Billa vo svojej komunikácii zo začiatku roka tvrdí, že produkty jej privátnych značiek sú rovnako lacné či dokonca ešte lacnejšie ako diskontné výrobky, pričom jeden z nich je vždy v žlto-modrej vizualite. Spolu s odvolaním sa na diskont ide jednoznačne o narážku na Lidl. Diskont sa rozhodol zareagovať a neskrývať sa pritom za náznaky a odštartoval „bilancovanie“. „Pokiaľ dôverujete tomu, čo tvrdíte a nemáte čo skrývať, je prirodzené, že priznáte, s kým sa porovnávate. Kým Billa to iba naznačila, my sme to spravili priamo, rovnako ako Billa v roku 2016, keď spustila kampaň zameranú na porovnanie predajných cien svojich a konkurenčných výrobkov,“ vysvetlil M. Nagy.

Lidl sa v „bilancovaní“ pozrel na bežné predajné ceny desiatok identických alebo kvalitatívne porovnateľných výrobkov z vlastného sortimentu a z ponuky spoločnosti Billa. Prieskum realizovaný agentúrou Go4insight z polovice marca odhalil mnoho rozdielov v cene za rovnaké výrobky. Výsledok je jednoznačný: ak zákazníci hľadajú výhodné ceny, nájdu ich v Lidli. „Do porovnania sme zaradili desiatky produktov, mnohé z nich dennej spotreby ako chlieb, mlieko, maslo, cukor či párky a salámy. Chceli sme ľuďom poskytnúť pravdivé informácie a je iba na nich, či sa rozhodnú veriť marketingu, alebo faktom,“ uzavrel Martin Nagy.

Cieľom Lidla nebolo zaútočiť na spoločnosť Billa, išlo o odpoveď na dlhodobú komunikáciu tohto reťazca, ktorá sa začala ešte v roku 2016. „Bilancovanie“ by nevzniklo bez série spotov zo začiatku roka 2019. Lidl svoju komunikáciu postavil na objektívnom porovnaní cien.

Eurovíziu vyhral Holanďan, vystúpila aj Madonna (VIDEO)

1. Eurovíziu vyhral Holanďan, vystúpila aj Madonna (VIDEO)

Víťazom 64. ročníka medzinárodnej speváckej súťaže Eurovízia sa stal holandský spevák Duncan Laurence. Česká indie-popová kapela Lake Malawi skončila so skladbou Friend of a Friend na jedenástom mieste.

Stal sa krajčírom prezidentov a celebrít

2. Stal sa krajčírom prezidentov a celebrít

...a pritom musel prežiť zverstvá nacizmu. Stretol Mengeleho a jeho život visel na vlásku.

3. Pápež vyzval novinárov, aby sa vyhýbali falošným správam a aby sa zaoberali ľuďmi (VIDEO)

Pápež František dnes vyzval novinárov, aby sa vyhýbali falošným správam a aby sa zaoberali ľuďmi, ktorí sú v ťažkej situácii, ale už im nie je venovaná pozornosť.

Rakúsky vicekancelár Strache kvôli afére s Rusmi rezignoval

4. Rakúsky vicekancelár Strache kvôli afére s Rusmi rezignoval

Rakúsky vicekanclár a predseda protiimigračnej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinz-Christian Strache dnes oznámil odchod z oboch politických funkcií. Stalo sa to po tom, čo nemecké médiá zverejnili videonahrávku, na ktorej s údajnou príbuznou ruského oligarchu jedná o politickej podpore svojej strany výmenou za zabezpečenie štátnych zákaziek. Predseda ľudovcov vlády Sebastian Kurz podľa Stracheho rezignáciu na post vicekancelára prijal.

5. Eurovoľby v sobotu pripomenie Európska Cyklo tour, ku ktore sa môže ktokoľvek pridať

Voľby do Európskeho parlamentu sa v členských štátoch EÚ uskutočnia v dňoch 23. - 26. mája, na Slovensku prebehnú 25. mája.

6. Rakúskom otriasa škandál: Krajne pravicový politik pred voľbami rokoval o podpore z Ruska (VIDEO)

nemecké médiá zverejnili sedemhodinový tajný videozáznam.

Festivaly Orange Y-Games & VÚB Y-Con už tento víkend v Bratislave (VIDEO)

7. Festivaly Orange Y-Games & VÚB Y-Con už tento víkend v Bratislave (VIDEO)

Nenechajte si ujsť najväčší herný festival spolu s pop-kultúrnym podujatím Y-CON a stretnite špeciálneho hosťa Vladimíra Furdíka alias Night Kinga z Game of Thrones.

8. Obludné oslavy streľby do ľudí na hraniciach konečne stopli, aj vďaka redaktorke RTVS

V roku 1952 jedenásťročný Jozef Galus krátko pred obedom plával na drevenej doske v rieke Morava v blízkosti hradu Devín. Aj keď bolo zjavné, že je to dieťa, pohraničná hliadka začala strieľať. Na chlapca, ktorého možno len odvial prúd, hliadka strieľala z guľometu, samopalov a niekoľkých pušiek. Len z guľometu bolo proti nemu vystrelených 140 nábojov. Zabili ho za pár sekúnd. Ľudia, spoluzodpovední za tieto zločiny, ich doposiaľ pravidelne oslavovali s heslom "Neprejdú"- v uniformách, so symbolmi totalitného režimu, zbraňami - a to v priestoroch mesta. Pokračovanie.

9. V súvislosti s kauzou sledovania novinárov vykonáva NAKA prehliadku známeho baru v Bratislave (FOTO)

V súvislosti s kauzou prenasledovania novinárov NAKA dnes od 09.05 v Bratislave na ulici Panenska č. 28 vykonáva prehliadku nebytových priestovo v bare Next Apache.