Diery v informačnom systéme Tiposu mohli slúžiť na legalizovanie príjmov z korupcie

17.04.2019 12:11 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Podozrenia z legalizovania neidentifikovateľných príjmov cez štátnu lotériovú spoločnosť Tipos, ktoré boli včera zverejnené na portáli aktuality.sk sú vážnym spochybnením jej fungovania. Medzera v informačnom systéme Tiposu umožňovala anonymné vklady peňazí, ktoré sa neskôr bez použitia na stávkovanie mohli rozposielať na ľubovoľné účty.

„Tento prípad ukazuje, že zrejme došlo k zlyhaniu ochrany pred praním nezdanených, ale aj špinavých peňazí z korupcie na lokálnych úrovniach v našej krajine“ hovorí tieňový minister financií a hospodárstva OĽaNO a poslanec hnutia Eduard Heger. Štát sa tak podľa neho mohol nepriamo podieľať na legalizácii príjmov z trestnej činnosti tým, že si štátna firma neustrážila svoj hrací systém.

Podľa jeho slov sa mohlo jednať práve o menšie sumy. Hoci Tipos priznal takúto chybu v systéme v minulosti, polícia nedávno prípad odmietla vyšetriť. Dôvod však verejnosti zatiaľ nie je známy.

„Je dôležité, aby zasiahli orgány činné v trestnom konaní, vyjasnili, čo sa stalo a následne príslušné inštitúcie, vrátane Tiposu, vyvodili dôsledky“ dodal Eduard Heger.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.