Prečo je Billa drahšia ako Lidl? Rovnaké produkty, rozdielna cena!

26.04.2019 18:15 | Tlačové správy | TS Lidl

Lidl zbilancoval aj ceny značkových výrobkov.

Každý zákazník denne porovnáva ceny, aby nakúpil čo najvýhodnejšie. Rovnaký krok spravil aj Lidl, keď v reakcii na dlhodobú komunikáciu spoločnosti Billa porovnal ceny desiatok kvalitatívne porovnateľných produktov predávaných v oboch sieťach. Kampaň „bilancovanie“ postavil diskontný reťazec na objektívnom prehľade bežných predajných, a teda nezľavnených cien, ktorý realizovala nezávislá prieskumná agentúra. Výsledok je pritom jednoznačný: tak pri vlastných značkách, ako i pri značkových výrobkoch: nákup v Lidli je podstatne výhodnejší!

Cieľom „bilancovania“ je ukázať zákazníkom, že diskont nerobia diskontom iba marketingové slogany. Svoje produkty označujú diskontnými cenovkami mnohí, no na Slovensku pôsobí iba jeden celoplošný diskontný predajca potravín. Diskontné nastavenie sa prejavuje predovšetkým v dlhodobej snahe ponúkať zákazníkom čo najvýhodnejšie ceny. Niekto si možno myslí, že stačí vybrať zopár produktov a ukázať nízku cenu, no pravdu ukáže iba porovnanie desiatok výrobkov. „Bilancovanie“ objektívne potvrdilo, že bez ohľadu na to, či ide o vlastné značky, alebo značkové výrobky, výhodnejšie než v Bille nakúpia zákazníci v Lidli.

„Reakcia spoločnosti Billa nás prekvapila. Nebol to Lidl, kto v roku 2016 išiel do otvoreného porovnávania cien. Nebol to Lidl, kto na začiatku tohto roka spustil kampaň, v ktorej nepriamo ironizuje výrobky vlastných značiek iných reťazcov. Nebol to Lidl, kto sa začal takýmto spôsobom vymedzovať voči konkurencii,“ vysvetlil Martin Nagy, konateľ Lidla zodpovedný za oblasť nákupu a marketingu. Diskontný reťazec necháva rozhodnutie na zákazníkovi a iba mu sprostredkúva objektívne a overiteľné informácie.

Billa na komunikáciu Lidla zareagovala všeobecným znevážením mäsových produktov z jednej krajiny. „Nie naša kampaň, ale odpoveď Billy je porušením pravidiel porovnávacej reklamy. Billa sa totiž snaží vyvolať u zákazníkov dojem nižšej kvality mäsových výrobkov z Poľska v porovnaní so slovenskými výrobkami. Je to zároveň zavádzanie, pretože do Lidla dodávajú kuracie mäso tak poľskí, ako aj slovenskí dodávatelia. My by sme si v žiadnom prípade nedovolili znevažovať pôvod výrobkov, a preto sme našu reakciu nepostavili na spochybnení kvality rumunského kuracieho mäsa, ktoré Billa predáva spolu so slovenským,“ uviedol Martin Nagy a dodal: „Na slovenskom trhu je boj o zákazníka intenzívny. Z pohľadu zákazníka to je dobre, pretože profituje z výhodnejších cien. Nerozumiem, prečo Billa reaguje na objektívne fakty skrývaním sa za výhovorky ako krajina pôvodu či údajne rozdielna kvalita. Preto sme sa rozhodli pokračovať v rámci bilancovania aj so značkovými produktami. Pri tých je nespochybniteľne rovnaké zloženie, dodávateľ i krajina pôvodu. Aj u týchto produktov sa ukázalo, že si za ne zákazník v Bille výrazne priplatí. Napríklad Pepsi je v Lidli lacnejšia o 30%, Monte o 15% a Jacobs Velvet o 13%.“

Billa reaguje tvrdením, že Lidl porovnáva hrušky s jablkami – vlastné akciové ceny s jej bežnými. Každý, kto sleduje situáciu na trhu s cieľom ponúknuť zákazníkom čo najvýhodnejšiu cenu, by však vedel, že to nie je pravda. Pokiaľ ale Billa má na mysli ešte v januári komunikované zlacňovanie produktov zo strany Lidla v rámci kampane „Kým niektorí ceny zmrazujú, u nás v Lidli ich dokonca dlhodobo znižujeme“, išlo o dlhodobé zníženie cien produktov, ktoré platí doteraz a Lidl neplánuje meniť ceny daných produktov. Preto napríklad stojí kilový chlieb v Lidli 0,88 € kým v Bille 1,09 €. Rovnako by sa dalo pokračovať s desiatkami produktov ako sú vajcia, maslo, mlieko či sušené plody, pri ktorých si zákazník musí v Bille priplatiť až o desiatky percent viac.

RTVS odvysiela všetky zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov

1. RTVS odvysiela všetky zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov

Všetky kvalifikačné zápasy reprezentantov do 21 rokov prinesie naživo RTVS.

2. Zomrel fotograf, ktorý sa preslávil fotkou ​​muža s taškou, ktorý sa postavil proti tanku (VIDEO)

Vo veku 64 rokov zomrel americký fotograf Charlie Cole, ktorý sa preslávil fotkou osamoteného muža, ako stojí proti kolóne tankov. Informoval o tom dnes server BBC News.

3. Zmeň banku, zmeň svet. Choose your revolution! Odkazuje študentom raper Vec v novej kampani 365.bank

Poukazovanie na klimatické zmeny, boj proti fast fashion, zhromaždenia na námestiach... Spoločným menovateľom všetkých revolučných aktivít sú mladí ľudia. Oni sú mnohokrát zodpovednejší voči svetu ako ich rodičia, ktorí pod tlakom povinností na mnoho vecí rezignovali. Mladí sú často zodpovednejší ako dospelí. Preto by nemali mať „detský účet“, zaslúžia si mať svoj účet navždy zadarmo. Taký je odkaz 365 banky v jej prvej kampani zameranej na študentov.

4. Experti varujú: Dezinformácie o očkovaní narastajú, ohrozujú zdravie ľudí aj na Slovensku

Dezinformácie a nárast nedôvery v očkovanie patrí k zásadným rizikám ohrozujúcim zdravie a životy ľudí na všetkých kontinentoch.

Mafra se nemusí ospravedlniť ani vyplatiť odškodné bývalému ministrovi

5. Mafra se nemusí ospravedlniť ani vyplatiť odškodné bývalému ministrovi

Mediální dům Mafra se s konečnou platností nemusí omlouvat ani vyplácet odškodnění bývalému ministru vnitra Ivanu Langerovi (ODS).

Petit Press kupuje ďalšiu sieť schránkových novín

6. Petit Press kupuje ďalšiu sieť schránkových novín

Vydavateľstvo Petit Press, ktoré v regiónoch okrem týždenníkov MY a  denníka Korzár, vydáva aj schránkové tituly ECHO, kupuje tretiu najväčšiu sieť schránkových novín na Slovensku - Pardon. O akvizícii informuje vydavateľstvo tlačovou správou.

Twitter zablokoval účty Castrovi, jeho dcére a niektorým novinárom

7. Twitter zablokoval účty Castrovi, jeho dcére a niektorým novinárom

Americká spoločnosť Twitter prevádzkujúca rovnomennú sociálnu sieť zablokovala účty vodcovi kubánskych komunistov Raúlovi Castrovi, jeho dcére Mariele a tiež desiatkam novinárom zo štátnych médií.

Český film získal študentského Oscara (VIDEO)

8. Český film získal študentského Oscara (VIDEO)

Český animovaný film Dcera získal prestižní ocenění americké Akademie filmového umění a věd, zvané studentský Oscar.

O Oscara zabojuje aj slovenský film Nech je svetlo (VIDEO)

9. O Oscara zabojuje aj slovenský film Nech je svetlo (VIDEO)

Dráma Nech je svetlo režiséra Marka Škopa, ktorá vznikla v slovensko-českej koprodukcii s Milanom Ondríkom v hlavnej úlohe,zabojuje o Oscara za najlepší medzinárodný hraný film.

Prieskum: Trnavské rádio patrí v Trnave medzi tri najpočúvanejšie

10. Prieskum: Trnavské rádio patrí v Trnave medzi tri najpočúvanejšie

RegioMedia – media representative pre regionálne rádiá, spustila sériu prieskumov počúvanosti regionálnych rádií. Ako prvé zmonitorovali počúvanosť Trnavského rádia. Z výsledkov vyplýva, že Trnavské rádio patrí v Trnave medzi tri najpočúvanejšie rádiá.