Slovenskí zákazníci rozhodli jednoznačne: Najlepší pomer ceny a kvality má Lidl

03.05.2019 22:13 | Tlačové správy | TS Lidl

Lidl získal celkovo 28 medailí Best Buy, v hodnotení privátnych značiek mal až 70 %-nú úspešnosť

Väčšina Slovákov v tom má jasno – keď sa povie najlepší pomer ceny a kvality, najčastejšie im napadne Lidl. Diskontný reťazec získal v aktuálnych prieskumoch Best Buy Award až 28 medailí. Vo všeobecnom prieskume uspel Lidl v hlavnej kategórií a je „Symbolom pre najlepší pomer ceny a kvality“ na Slovensku, ako aj víťazom v kategórií maloobchodný reťazec. Úspešnosť jeho privátnych značiek navyše hovorí sama za seba, z celkovo 37 hodnotených kategórií zvíťazili až v 26, čo znamená 70 %-nú úspešnosť.

„Snaha o čo najlepší pomer ceny a kvality patrí spolu so záväzkom čerstvosti k našim základným pilierom. Teší ma, že sa nám v prestížnej medzinárodnej ankete Best Buy dlhodobo darí a Slováci nám aj naďalej vyjadrujú svoju priazeň. Ocenenia, o ktorých rozhodujú priamo zákazníci, sú pre nás najhodnotnejšie, pretože práve oni denne rozhodujú o úspechu či neúspechu každého jedného obchodníka,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika.

Jediný diskontný reťazec pôsobiaci na celom Slovensku je známy tým, že jeho sortiment pozostáva prevažne z privátnych značiek. Zákazníci vedia, a svojim hlasovaním dlhodobo potvrdzujú, že produkty vyrobené exkluzívne pre Lidl v sebe ideálne spájajú vysokú kvalitu a priaznivú cenu. „Privátne značky sú základom diskontnej filozofie a u nás dlhodobo tvoria približne 80 % sortimentu. Výrobky privátnych značiek ponúkame od otvorenia našej prvej predajne,“ vysvetlil Martin Nagy, konateľ slovenského Lidla zodpovedný za oblasť nákupu a marketingu, a dodal: „Skutočnosť, že s odstupom mnohých rokov sa svoje privátne značky snažia zviditeľniť aj naši konkurenti a dokonca ich na cenovkách označujú za diskontné, vnímame ako potvrdenie správnosti nášho modelu.“

Spomenuté prieskumy sa na území Slovenska realizovali vo februári a marci 2019, vždy na vzorke 1200 opýtaných. Respondentmi boli občania Slovenska nad 15 rokov. Prieskum sa uskutočnil prostredníctvom internetového dotazníka použitím metódy CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness). Otázky boli otvorené, účastníci teda nemali možnosť výberu z navrhnutých odpovedí. Namiesto toho podľa vlastného uváženia a na základe vlastných skúseností uviedli privátne značky, ktoré ponúkajú najlepší pomer ceny a kvality na slovenskom trhu.

Prieskum Best Buy Award realizuje švajčiarska organizácia ICERTIAS – International Certification Association GmbH, ktorá sa špecializuje na skúmanie spokojnosti spotrebiteľov vo viac ako dvoch desiatkach krajín na štyroch kontinentoch. V tomto prieskume sa nemeria podiel na trhu ani sila značky, ale výhradne iba skúsenosť, spokojnosť s kvalitou služby a ponuka trhu tak, ako ich vnímajú opýtaní.

Slovensko má jedinečnú luxusnú knihu Harmónia veľkého sveta (VIDEO)

1. Slovensko má jedinečnú luxusnú knihu Harmónia veľkého sveta (VIDEO)

Pozrite si VIDEÁ, ako vyzerá jedna z najkrajších kníh 17.storočia, ktorá práve vyšla v exkluzívnom prevedení v slovenčine. Navyše vyšla ako moderné faksimile, čiže verná kópia originálu z roku 1661, doplnená o slovenský preklad latinského výkladu.

Vzniká nový film o Václavovi Havlovi, Olgu stvárni Anna Geislerová

2. Vzniká nový film o Václavovi Havlovi, Olgu stvárni Anna Geislerová

Na výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy sa začne natáčať film Havel.

Ivan Zach úplne ovládol televíznu skupinu Prima

3. Ivan Zach úplne ovládol televíznu skupinu Prima

Televizní skupinu Prima zcela ovládl Ivan Zach. Jeho firma THR Media koupila 75 procent v polovičním vlastníkovi Primy Denemo Media od Vladimíra Komára. V Denemo Media má přitom zbývající čtvrtinový podíl Zachova skupina GES, která zároveň už vlastní druhou polovinu Primy.

Asociácia vydavateľov tlače sa mení

4. Asociácia vydavateľov tlače sa mení

Minulý týždeň v stredu sa uskutočnilo valné zhromaždenie Asociácie vydavateľov tlače (AVT), na ktorom bola prijatá zmena stanov.

Jaromír Soukup rozbehol vlastný e-shop

5. Jaromír Soukup rozbehol vlastný e-shop

Ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup spustil vlastní internetový obchod.

6. Ako si zbytočne nepredražiť dovolenku? Tu je 7 tipov, na ktoré sa oplatí myslieť pri cestovaní do zahraničia

S letom sa blíži aj čas dovoleniek a cestovania. Obdobie, ktoré nás bude stáť nemalé úspory, a preto by sme si mali dať pozor, aby sa nám výlet zbytočne nepredražil. Bežné veci, akými sú platba za ubytovanie, letenky, výbery hotovosti z bankomatu či platba kartou nás môžu vyjsť viac, ako by sme chceli.

Británia zakázala sexistické reklamy

7. Británia zakázala sexistické reklamy

Výjavy, v ktorých žena nevie riadiť a muž nezvláda postarať sa o rodinu, zmiznú z britských médií.

Slováci majú čoraz väčší záujem o aktívnu dovolenku

8. Slováci majú čoraz väčší záujem o aktívnu dovolenku

Polovica Európanov je obézna. Tento priemer, žiaľ, nevylepšujú ani Slováci. Štatistiky však ukazujú, že máme záujem zmeniť svoj životný štýl – viac sa hýbeme a čoraz viac si vyberáme aktívny spôsob trávenia letnej dovolenky.

Po novom šéfredaktorovi má Trend aj nového zástupcu

9. Po novom šéfredaktorovi má Trend aj nového zástupcu

Po vlne odchodov sa v Trende mení vedenie.

Zomrela speváčka Lýdia Volejníčková (VIDEO)

10. Zomrela speváčka Lýdia Volejníčková (VIDEO)

Včera 13. júna zomrela vo veku 66 rokov speváčka Lýdia Volejníčková.