Vysielanie RTVS k MS v hokeji bude pestré a multižánrové

08.05.2019 07:26 | Tlačové správy | TS RTVS

Nielen samotné hokejové zápasy, ale aj množstvo premiérového programu odvysiela RTVS na televíznej Jednotke a Dvojke k najväčšej športovej udalosti tohto roka. Programový blok venovaný Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji odštartuje vždy hodinu a pol pred začiatkom prvého zápasu dňa.

Pre športovú sekciu RTVS ide o projekt roka, ktorý pripravuje niekoľko mesiacov. „Chceme dosiahnuť to, aby sa na program ako celok nepozeralo len ako na klasické prenosy so štúdiami. Aj vďaka špecializovaným reláciám prinesieme zhruba 9 až 12 hodín premiérového obsahu, čo je obrovská plocha. Našou snahou je, aby bol hlavne začiatok programového bloku pestrý, multižánrový a zábavný, pretože, keď sa začnú samotné zápasy, tak hokej ako naša „národná choroba“ si vyžaduje seriózny prístup,“ poznamenal tímlíder pre priame prenosy Pavol Gašpar.

Diváci sa najskôr prostredníctvom talkshow Pred hokejom dostanú do pubu v blízkosti fan zóny a bratislavského zimného štadióna, odkiaľ bude RTVS naživo vysielať počas plnej prevádzky podniku. „Očakávame preto, že tam budú aj hokejoví fanúšikovia z celého sveta,“ dodal Pavol Gašpar. Moderátori Iveta Malachovská a Števo Eisele budú spovedať rôzne osobnosti nielen zo športového, ale i kultúrneho a spoločenského života, ktorí potvrdia, že majstrovstvá sú celonárodnou udalosťou.

Po ukončení polhodinovej debaty RTVS zábavným spôsobom nazrie v seriáli 25 majstrovstiev do histórie – bude glosovať všetky šampionáty, na ktorých sa Slovensko od Viedne v roku 1996 zúčastnilo. „Každý z turnajov si zobrali pod drobnohľad osobnosti dobre známe zo standupovej scény Tomáš Hudák a Stano Staško,“ priblížil Pavol Gašpar s tým, že svoj netradičný pohľad na účinkovanie slovenskej reprezentácie spracovali aj za pomoci archívnych záberov RTVS z predchádzajúcich 25 majstrovstiev.

Uznávaný dokumentarista Stano Štefánik pripravil 9-dielny historický seriál S hokejkou a pukom. V ňom sa objavia unikátne zábery z pôsobenia národného tímu na MS, ktoré sa doteraz na Slovensku nevysielali. „Stano má výborný prehľad v archívnych materiáloch a vynikajúce kontakty po celej Európe, takže povymieňal naše jedinečné zábery za iné zo zahraničia,“ prezradil Pavol Gašpar.

V závere šampionátu v rámci predzápasového programového bloku RTVS zmapuje v 6-dielnom seriáli Hokejová republika menšie mestá a obce na Slovensku, ktoré síce nie sú na hokejovej mape, ale z ktorých vyšli rôzne hokejové osobnosti, o čom laická verejnosť mnohokrát netuší. „Chceli sme priniesť pohľad na to, že bez podhubia, ktoré je možno nenápadné, by vrcholový hokej nemohol existovať,“ konštatoval Pavol Gašpar.

Medzi doplnkové programy bude patriť prestávkový seriál Aj oni boli pri medailách. V ňom sa predstavia tí členovia medailových tímov Slovenska, ktorí už nie sú, alebo neboli stredobodom mediálnej pozornosti, ale ich význam pri veľkých úspechoch národnej reprezentácie je nespochybniteľný.

Denný programový blok ukončí RTVS tradičnou sumárnou reláciou MS v kocke, v ktorej diváci uvidia všetky najdôležitejšie momenty hracieho dňa.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.