Hygienici realizujú kontroly v súvislosti s MS v hokeji

09.05.2019 15:56 | Tlačové správy | ÚVZ SR

Odborní pracovníci z Regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave a Košiciach realizujú v súvislosti s Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji 2019 výkon štátneho zdravotného dozoru (ŠZD). Zameriavajú sa predovšetkým na kontroly v ubytovacích zariadeniach a v zariadeniach spoločného stravovania ako aj na vyšetrovanie vzoriek pitnej vody. Kontroly budú realizovať počas celého trvania šampionátu.

Prebiehajúce kontroly hygienikov sa zameriavajú najmä na dodržiavanie hygienických štandardov v ubytovacích zariadeniach, dodržiavanie prevádzkového poriadku, preverujú aj platnosť dokladov o uvedení priestorov do prevádzky. V stravovacích zariadeniach odoberajú vzorky pokrmov na mikrobiologické a chemické vyšetrenie. Kontrolujú predovšetkým zariadenia spoločného stravovania v hoteloch, kde sú ubytovaní účastníci majstrovstiev, ale i hygienickú nezávadnosť potravín v reštauráciách a v zariadeniach rýchleho stravovania, ako sú bufety, lahôdky a zmrzlina.

Súčasťou hygienických opatrení na zabezpečenie bezproblémového priebehu majstrovstiev sveta je aj nepretržité monitorovanie výskytu infekčných ochorení. Masové podujatia môžu byť vhodným miestom na šírenie infekčných ochorení a vypuknutie lokálnych epidémií a k najčastejším faktorom prenosu infekčných nákaz patria vzduch, voda a strava.

V prípade zistenia nedostatkov hygienici ukladajú prevádzkovateľom opatrenia s termínmi na ich odstránenie, pokyn na ich odstránenie, môžu uložiť aj blokovú pokutu.

Kontroly v rámci výkonu ŠZD budú vykonávané aj počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.

V predvolebnej kampani sa využívali falošné účty, manipulácie aj klamstvá (FOTO, VIDEO)

Prostriedky predvolebného boja sú rôzne. Hoaxy, dezinformácie a manipulácie boli súčasťou predvolebnej kampane a nezneužívali ich len antisystémové strany.

50dni.sk: Predvolebný prieskum, ktorý si objednali ľudia, sa opäť šíri správami

Hoci najdôležitejšie obdobie z pohľadu rozhodovania voličov je obdobie 1-2 týždne pred voľbami, parlament schválil zákon, ktorým zakázal zverejňovanie prieskumov volebných preferencií 50 dní pred voľbami a občanom tým obmedzil ich právo na prístup k informáciám.

Fico začal predvolebnú debatu so Závodským kritikou rádia (VIDEO)

Rádio Expres dnes odvysielalo poslednú predvolebnú diskusiu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Bývalý premiér sa rozprával s moderátorom Braňom Závodským.

Finálna predvolebná debata priniesla Markíze rekord (VIDEO)

Záverečná zo série piatich predvolebných diskusií pod názvom Voľby 2020, ktorú vysielala v utorok Markíza, sa v utorok stala najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

365.bank posiela ľudí voliť (VIDEO)

Od štvrtku a počas najbližších troch dní 365.bank zásadne a netradične mení rétoriku. V komunikácii neprezentuje žiadne produkty, namiesto toho vyzýva ľudí, aby išli voliť. Ísť voliť je totiž podľa nej dôležitejšie, než riešiť výšku úrokových sadzieb na sporení či predbiehať sa s ostatnými bankami, ktorá je najlepšia.

Nominácie na slovenských Oscarov sú známe (VIDEO)

Najviac nominácií na národnú filmovú cenu Slnko v sieti za uplynulý rok získal film Amnestie.

Aktivisti sa zamkli o bránu Úradu vlády (VIDEO)

Členovia a členky z hnutia Extinction Rebellion Slovakia sa zamkli o Úrad vlády, aby upozornili na naliehavosť klimatickej krízy.

Facebook zrušil Kulturblog a ďalších 6 stránok, ktoré propagovali kotlebovcov

Facebook v noci z utorka na stredu zrušil sedem facebookových stránok, ktoré boli napojené na Kotlebovu ĽSNS. Spoločnosť nespresnila, o ktoré stránky ide, no dnes ráno už nie je online napríklad stránka Kulturblog.

Mimovládky reagujú na útoky kotlebovcov a ďalších politikov v predvolebných debatách (VIDEO)

Zástupcovia viacerých významných mimovládnych organizácií napísali otvorený list, v ktorom reagujú na neustále útoky politikov a hlavne teraz v predvolebnom období.

Grendel k prípadu s Ruttkayovou: Kočner je v base, jeho opičky však stále makajú (VIDEO)

Prokurátorka Beáta Vítková z Krajskej prokuratúry v Bratislave podala návrh na obžalobu poslanca za hnutie OĽANO Gábora Grendela pre ohrozenie bankového tajomstva Mariána Kočnera. Urobila tak napriek tomu, že komunikácia z Kočnerovej Threemy dokazuje, že novinárka Martina Ruttkayová svedčila proti Grendelovi na objednávku Mariána Kočnera.