Hygienici realizujú kontroly v súvislosti s MS v hokeji

09.05.2019 15:56 | Tlačové správy | ÚVZ SR

Odborní pracovníci z Regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave a Košiciach realizujú v súvislosti s Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji 2019 výkon štátneho zdravotného dozoru (ŠZD). Zameriavajú sa predovšetkým na kontroly v ubytovacích zariadeniach a v zariadeniach spoločného stravovania ako aj na vyšetrovanie vzoriek pitnej vody. Kontroly budú realizovať počas celého trvania šampionátu.

Prebiehajúce kontroly hygienikov sa zameriavajú najmä na dodržiavanie hygienických štandardov v ubytovacích zariadeniach, dodržiavanie prevádzkového poriadku, preverujú aj platnosť dokladov o uvedení priestorov do prevádzky. V stravovacích zariadeniach odoberajú vzorky pokrmov na mikrobiologické a chemické vyšetrenie. Kontrolujú predovšetkým zariadenia spoločného stravovania v hoteloch, kde sú ubytovaní účastníci majstrovstiev, ale i hygienickú nezávadnosť potravín v reštauráciách a v zariadeniach rýchleho stravovania, ako sú bufety, lahôdky a zmrzlina.

Súčasťou hygienických opatrení na zabezpečenie bezproblémového priebehu majstrovstiev sveta je aj nepretržité monitorovanie výskytu infekčných ochorení. Masové podujatia môžu byť vhodným miestom na šírenie infekčných ochorení a vypuknutie lokálnych epidémií a k najčastejším faktorom prenosu infekčných nákaz patria vzduch, voda a strava.

V prípade zistenia nedostatkov hygienici ukladajú prevádzkovateľom opatrenia s termínmi na ich odstránenie, pokyn na ich odstránenie, môžu uložiť aj blokovú pokutu.

Kontroly v rámci výkonu ŠZD budú vykonávané aj počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.